Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Δ. Κουτσούμπας: Εκφράζουμε την αμέριστη αλληλεγγύη μας στους λαούς της Τουρκίας και της Συρίας

O ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημή­τρης Κου­τσού­μπας, εξέ­φρα­σε την αλλη­λεγ­γύη του Κόμ­μα­τος στους λαούς της Τουρ­κί­ας και της Συρί­ας που δοκι­μά­ζο­νται από τον κατα­στρο­φι­κό σεισμό. 

Συγκε­κρι­μέ­να, έκα­νε την εξής δήλωση:

«Εκφρά­ζου­με την αμέ­ρι­στη αλλη­λεγ­γύη μας στους λαούς της Τουρ­κί­ας και της Συρί­ας που αυτή τη στιγ­μή χρειά­ζο­νται επεί­γου­σα και συντο­νι­σμέ­νη διε­θνή βοή­θεια για τη διά­σω­ση των αγνο­ού­με­νων και την ουσια­στι­κή στή­ρι­ξη των πλη­γέ­ντων. Απευ­θύ­νου­με τα θερ­μά μας συλ­λυ­πη­τή­ρια στις οικο­γέ­νειες των αδι­κο­χα­μέ­νων, τις ευχές για ταχεία ανάρ­ρω­ση στους τραυματίες.

Απο­δει­κνύ­ε­ται για μια ακό­μη φορά ότι παρά την ανά­πτυ­ξη της επι­στή­μης και της τεχνο­λο­γί­ας, τις μεγά­λες δυνα­τό­τη­τες της επο­χής μας για την προ­στα­σία της ανθρώ­πι­νης ζωής, όλα αυτά θυσιά­ζο­νται στον βωμό των κερ­δών, των μεγά­λων συμ­φε­ρό­ντων, των στρα­τιω­τι­κών εξο­πλι­σμών και των ιμπε­ρια­λι­στι­κών πολέ­μων που πλη­ρώ­νουν με κάθε τρό­πο οι λαοί.

Απο­δει­κνύ­ε­ται πάνω απ’ όλα ότι οι λαοί δεν έχουν τίπο­τε να χωρί­σουν, αντί­θε­τα τους ενώ­νουν τα ίδια βάσα­να και προ­βλή­μα­τα, γι’ αυτό και πρέ­πει να τους ενώ­σει και ο κοι­νός αγώ­νας ενά­ντια στο σύστη­μα της εκμε­τάλ­λευ­σης και της βαρβαρότητας».

902.gr

Αλή­θειες και ψέμα­τα για το λιμό στην Ουκρα­νία, Νίκος Μόττας

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο