Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Δ. Κουτσούμπας: Ενωμένοι στο κίνημα να αντιπαλέψουμε την πολύ δύσκολη κατάσταση στα σχολεία

Ο γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημή­τρης Κου­τσού­μπας, συμ­με­τεί­χε σήμε­ρα το από­γευ­μα σε σύσκε­ψη στο θέα­τρο του νέου δημαρ­χεί­ου Περι­στε­ρί­ου, με συλ­λό­γους εκπαι­δευ­τι­κών στην Πρω­το­βάθ­μια και Δευ­τε­ρο­βάθ­μια Εκπαί­δευ­ση, καθώς και με ενώ­σεις και συλ­λό­γους γονέ­ων του Δυτι­κού Τομέα.

Στη σύσκε­ψη συμ­με­τεί­χαν εκπρό­σω­ποι των εκπαι­δευ­τι­κών από τις ΕΛΜΕ Περι­στε­ρί­ου και Αιγά­λεω, τις ΣΕΠΕ Αγί­ων Αναρ­γύ­ρων, Αιγά­λεω και Αγ. Βαρ­βά­ρας — Κορυ­δαλ­λού, την ΕΕΕΕΚ Αιγά­λεω και τον Σύλ­λο­γο Εκπαι­δευ­τι­κών «Έλλη Αλε­ξί­ου». Ακό­μα, συμ­με­τεί­χαν εκπρό­σω­ποι των Ενώ­σε­ων Γονέ­ων Περι­στε­ρί­ου, Χαϊ­δα­ρί­ου, Πετρού­πο­λης και Αγ. Αναρ­γύ­ρων — Καμα­τε­ρού, καθώς και εκπρό­σω­ποι Συλ­λό­γων Γονέ­ων σχο­λεί­ων από τους δήμους της περιοχής.

Κατά την εισα­γω­γι­κή του ομι­λία, ο Δ. Κου­τσού­μπας ανέ­φε­ρε ότι «η εικό­να που θέλει γενι­κά να δημιουρ­γή­σει η κυβέρ­νη­ση, δεν είναι αυτή που βιώ­νει ο λαός μας στην πραγ­μα­τι­κό­τη­τα. Η παν­δη­μία βρί­σκε­ται σε πλή­ρη εξέ­λι­ξη, τα ημε­ρή­σια κρού­σμα­τα ξεπέ­ρα­σαν τις 7.000, τα μέτρα που υπο­τί­θε­ται παίρ­νει η κυβέρ­νη­ση είναι τα ίδια με αυτά που μας έφε­ραν σε αυτή την απα­ρά­δε­κτη κατά­στα­ση και γέμι­σαν με κιν­δύ­νους, με ανη­συ­χία, ολό­κλη­ρη την ελλη­νι­κή κοι­νω­νία». Συνέ­χι­σε δε. απευ­θυ­νό­με­νος στους εκπαι­δευ­τι­κούς και τους γονείς: «Αυτό που εμφα­νί­ζει η υπουρ­γός Παι­δεί­ας, η κυρία Κερα­μέ­ως και η κυβέρ­νη­ση συνο­λι­κά, ότι όλα βαί­νουν καλώς στα σχο­λειά μας, ξέρε­τε πολύ καλύ­τε­ρα κι από μένα ότι είναι πλα­σμα­τι­κή εικό­να, δεν είναι κι αυτή πραγ­μα­τι­κή, για­τί τα πρω­τό­κολ­λα λάστι­χο — που ουσια­στι­κά δημιουρ­γούν και υπο­τί­θε­ται βάζουν στην πρά­ξη — κου­κου­λώ­νουν όλα αυτά τα προ­βλή­μα­τα, δεν τα επιλύουν».

«Ουσια­στι­κά, τα σχο­λεία είναι απρο­στά­τευ­τα και εδώ στη Δυτι­κή Αθή­να, στους δήμους της περιο­χής, κι αν πάρου­με υπό­ψη ότι και τα ποσο­στά του εμβο­λια­σμού είναι πάρα πολύ χαμη­λά, μαζί με όλες τις δυσκο­λί­ες των υπο­δο­μών, το πώς είναι στοι­βαγ­μέ­να τα παι­διά μας μέσα στις τάξεις, μέσα στα σχο­λεία, δημιουρ­γούν μια πραγ­μα­τι­κά πάρα πολύ δύσκο­λη κατά­στα­ση την οποία πρέ­πει να αντι­πα­λέ­ψου­με. Δεν μπο­ρεί να κλεί­νου­με το στό­μα, δεν μπο­ρεί να καθό­μα­στε και να παρα­κο­λου­θού­με από την τηλε­ό­ρα­ση τι συμ­βαί­νει, πρέ­πει ουσια­στι­κά να βγού­με στους δρό­μους του αγώ­να, να συζη­τή­σου­με, να ανταλ­λά­ξου­με από­ψεις μετα­ξύ μας, να ενω­θού­με στο κίνη­μα και να τα αντι­με­τω­πί­σου­με» τόνισε.

«Αντί για αραί­ω­ση των αιθου­σών, ξέρε­τε ότι η κυβέρ­νη­ση προ­χω­ρά­ει συνέ­χεια σε συγ­χω­νεύ­σεις, σε συμ­πτύ­ξεις τμη­μά­των, τάξε­ων κλπ.. Αντί να κάνει μαζι­κές προ­σλή­ψεις εκπαι­δευ­τι­κών, τα βάζει με τους εκπαι­δευ­τι­κούς, για­τί δήθεν δεν κάνουν καλά τη δου­λειά τους, ενώ αυτή την κάνει πάρα πολύ καλά…

Σήμε­ρα, που βρι­σκό­μα­στε ήδη πάνω από δυο μήνες από την ώρα που ξεκί­νη­σε η νέα σχο­λι­κή χρο­νιά, με βάση τα στοι­χεία πανελ­λα­δι­κά, περί­που 100.000 μαθη­τές στοι­βά­ζο­νται σε τάξεις με 25 μαθη­τές — σε αρκε­τές περι­πτώ­σεις είναι πολύ περισ­σό­τε­ροι — και χάνο­νται δεκά­δες διδα­κτι­κές ώρες κάθε βδο­μά­δα από τα σχολεία.

Εμείς λέμε ότι αυτή η κατά­στα­ση δεν μπο­ρεί να πάει άλλο. Δε χρειά­ζε­ται κανέ­νας εφη­συ­χα­σμός. Δεν πρέ­πει να ωραιο­ποιεί­ται η κατά­στα­ση και δυστυ­χώς οι κυβερ­νώ­ντες και οι εκπρό­σω­ποι της κυβέρ­νη­σης σε διά­φο­ρους μαζι­κούς φορείς, ωραιο­ποιούν την κατά­στα­ση και απο­προ­σα­να­το­λί­ζουν τον κόσμο» πρόσθεσε.

Τέλος, σε ό,τι αφο­ρά τα ανα­γκαία μέτρα για τα οποία, όπως είπε, το ΚΚΕ πρω­το­στα­τεί στη διεκ­δί­κη­σή τους, ο Δ. Κου­τσού­μπας σημεί­ω­σε: «Εμείς θεω­ρού­με ότι πρέ­πει να παρ­θούν άμε­σα μέτρα τώρα και για τα ζητή­μα­τα της παν­δη­μί­ας. Ειδι­κό­τε­ρα: Ενη­με­ρω­τι­κές δρά­σεις για τον εμβο­λια­σμό, ελεγ­χό­με­να τεστ έξω και μέσα στα σχο­λεία, δωρε­άν, μαζι­κά. Μαζι­κές προ­σλή­ψεις εκπαι­δευ­τι­κών εδώ και τώρα, για­τί δεν πάει άλλο αυτή η κατά­στα­ση. Βεβαί­ως προ­σλή­ψεις και βοη­θη­τι­κού προ­σω­πι­κού, για­τί λεί­πουν, και καθα­ρί­στριες και μια σει­ρά ειδι­κό­τη­τες, ειδι­κά στα σχο­λεία της περιοχής».

vivlio mpelogiannis

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο