Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Δ. Κουτσούμπας: Επιλέξαμε παραμονή Χριστουγέννων να βρισκόμαστε στη ΛΑΡΚΟ

Ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ βρέ­θη­κε σήμε­ρα, Παρα­μο­νή Χρι­στου­γέν­νων, στην απερ­για­κή συγκέ­ντρω­ση των εργα­ζο­μέ­νων της ΛΑΡΚΟ.

Ο Δημή­τρης Κου­τσού­μπας ευχή­θη­κε «Χρό­νια Πολ­λά» στους εργα­ζό­με­νους και τόνισε:

«Επι­λέ­ξα­με Παρα­μο­νή Χρι­στου­γέν­νων να βρι­σκό­μα­στε εδώ, στη Λάρυ­μνα, στη ΛΑΡΚΟ, όπου χτυ­πά­ει η καρ­διά της εργα­τι­κής τάξης όλης της Ελλά­δας, για­τί έχε­τε δίκιο. Με έναν πολύ­χρο­νο αγώ­να, ιδιαί­τε­ρα τους τελευ­ταί­ους δώδε­κα μήνες, απο­δεί­χθη­κε ότι οι εργα­ζό­με­νοι στη ΛΑΡΚΟ είχαν από­λυ­το δίκιο σε αυτά που έλε­γαν. Έφτα­σε, αυτή τη στιγ­μή, η κυβέρ­νη­ση στο σημείο να παρα­δε­χτεί ότι η ΛΑΡΚΟ είναι πραγ­μα­τι­κό χρυ­σω­ρυ­χείο και την περι­φέ­ρει τώρα σαν πολύ­φερ­νη νύφη σε διά­φο­ρους εγχώ­ριους και ξένους μονο­πω­λια­κούς ομί­λους για να την που­λή­σει, ενώ πριν έλε­γε ότι της είναι κοστο­βό­ρα και έχει ελλείμ­μα­τα, ότι φταί­νε οι εργα­ζό­με­νοι, ότι είναι βαρέ­λι χωρίς πάτο και άλλα τέτοια».

«Υπο­στη­ρί­ζου­με τον δίκαιο αγώ­να σας. Σας ενη­με­ρώ­νου­με ότι έχου­με κατα­θέ­σει ξανά ερώ­τη­ση στη Βου­λή, με κεντρι­κό ζήτη­μα να δοθεί άμε­σα έκτα­κτο επί­δο­μα λόγω της μεί­ω­σης μισθών, λόγω του ότι δεν υπάρ­χει το δώρο Χρι­στου­γέν­νων αυτές τις μέρες. Έχου­με ζητή­σει να υπάρ­ξει ενιαία, ουσια­στι­κή λει­τουρ­γία όλης της ΛΑΡΚΟ και να αρχί­σει η παρα­γω­γι­κή δια­δι­κα­σία κανο­νι­κά, να δια­σφα­λι­στούν όλες οι θέσεις των εργα­ζο­μέ­νων. Και βεβαί­ως να ενη­με­ρώ­σει υπεύ­θυ­να η κυβέρ­νη­ση, κάτι που έχει πει ότι θα το κάνει από τον περα­σμέ­νο Σεπτέμ­βρη και ο κ. Σταϊ­κού­ρας και το υπ. Εργα­σί­ας και το υπ. Ανά­πτυ­ξης, τα υπό­λοι­πα συναρ­μό­δια υπουρ­γεία αλλά παρό­λα αυτά τηρούν σιγή ιχθύ­ος. Πρέ­πει να ενη­με­ρω­θούν οι εργα­ζό­με­νοι, τα Σωμα­τεία για τους σχε­δια­σμούς που ετοι­μά­ζουν, για το μέλ­λον της επι­χεί­ρη­σης και των εργαζομένων».

«Το ΚΚΕ, για ακό­μα μία φορά σας λέμε, θα βρί­σκε­ται στο πλευ­ρό σας. Χρό­νια Πολ­λά! Καλή δύνα­μη! Υγεία να έχε­τε εσείς και οι οικο­γέ­νειές σας. Με αισιο­δο­ξία και με το κεφά­λι ψηλά να υπο­δε­χτού­με σε λίγες μέρες τον νέο χρό­νο» κατέ­λη­ξε ο Δ. Κουτσούμπας.

Μιλώ­ντας στους δημο­σιο­γρά­φους ευχή­θη­κε «χρό­νια πολ­λά» λέγο­ντας: «Θα θέλα­με από βάθος καρ­διάς να ευχη­θού­με, χρό­νια πολ­λά στην εργα­τι­κή τάξη της Ελλά­δας, σε όλες τις λαϊ­κές οικο­γέ­νειες με δύνα­μη και υγεία, με αισιο­δο­ξία και με το κεφά­λι ψηλά να υπο­δε­χτού­με το 2021.

Απα­ντώ­ντας σε ερώ­τη­ση δημο­σιο­γρά­φου για το λόγο της σημε­ρι­νής επί­σκε­ψης στη ΛΑΡΚΟ, ο Δημή­τρης Κου­τσού­μπας δήλω­σε: «Επι­λέ­ξα­με σήμε­ρα Παρα­μο­νή Χρι­στου­γέν­νων να βρε­θού­με εδώ στη Λάρυ­μνα, στη ΛΑΡΚΟ, όπου χτυ­πά­ει η καρ­διά της εργα­τι­κής τάξης της Ελλά­δας με την απερ­για­κή τους κινη­το­ποί­η­ση, για να πάρουν το επί­δο­μα των Χρι­στου­γέν­νων, αφού δώρο δεν δίνε­ται, αφού έχουν μειω­θεί οι μισθοί, για να συνε­χί­σει η παρα­γω­γι­κή δια­δι­κα­σία και δυνα­τό­τη­τα της επι­χεί­ρη­σης. Για να δια­σφα­λι­στούν όλες οι θέσεις των εργα­ζο­μέ­νων στη ΛΑΡΚΟ. Και επι­τέ­λους τα υπουρ­γεία, η κυβέρ­νη­ση να ενη­με­ρώ­σει τους εργα­ζό­με­νους για τους σχε­δια­σμούς και για το μέλ­λον της ΛΑΡΚΟ. Το ΚΚΕ έχει κατα­θέ­σει ερώ­τη­ση στη Βου­λή. Χρό­νια Πολ­λά ευχό­μα­στε σε όλους τους εργα­ζό­με­νους, που αγω­νι­στι­κά δώδε­κα μήνες τώρα βρί­σκο­νται στους δρόμους».

koutsoumpas larko1 koutsoumpas larko2 koutsoumpas larko3 koutsoumpas larko4 koutsoumpas larko5

Ν. Μπε­λο­γιάν­νης Ν. Πλου­μπί­δης – Στο σπί­τι των ηρώων

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο