Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Δ. Κουτσούμπας: Η αγωνιστική δημοτική αρχή της Πάτρας παράδειγμα για όλη τη χώρα (VIDEO)

Η αγω­νι­στι­κή δημο­τι­κή αρχή της Πάτρας είναι παρά­δειγ­μα για όλη τη Ελλά­δα, δήλω­σε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημή­τρης Κου­τσού­μπας μετά τη συνά­ντη­ση που είχε με τον δήμαρ­χο Κώστα Πελε­τί­δη και κάλε­σε σε ανα­νέ­ω­ση της θητεί­ας του. Παράλ­λη­λα ενό­ψει των εκλο­γών κάλε­σε σε ενί­σχυ­ση του ΚΚΕ λέγο­ντας ότι μόνο ο λαός μπο­ρεί να σώσει το λαό.

Στη συνά­ντη­ση με τον Κ. Πελε­τί­δη συμ­με­τεί­χαν ακό­μα εκ μέρους του Δήμου ο Π. Μελάς πρό­ε­δρος του Δημο­τι­κού Συμ­βου­λί­ου κι από το ΚΚΕ ο Δ. Αρβα­νι­τά­κης μέλος του ΠΓ της ΚΕ και ο Ν. Καρα­θα­να­σό­που­λος βου­λευ­τής και μέλος της ΚΕ. Ο Κ. Πελε­τί­δης ενη­μέ­ρω­σε ενη­μέ­ρω­σε τον Δ. Κου­τσού­μπα για έργα ανά­πλα­σης που αλλά­ζουν στα­δια­κά τη μορ­φή της πόλης, για παρεμ­βά­σεις ανα­βάθ­μι­σης που έχουν ήδη πραγ­μα­το­ποι­η­θεί σε όλα τα σχο­λι­κά συγκρο­τή­μα­τα, αλλά και για τα εμπό­δια που συνα­ντά η δημο­τι­κή αρχή στην προ­σπά­θειά της να υπη­ρε­τή­σει το λαό της πόλης και άπτο­νται της γενι­κό­τε­ρης πολι­τι­κής υπο­χρη­μα­το­δό­τη­σης των Δήμων, έλλει­ψης προ­σω­πι­κού κλπ. Μετά το τέλος της συνά­ντη­σης πρό­σφε­ρε στον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ δώρο τοπι­κά προϊόντα.

Ολό­κλη­ρη η δήλω­ση του Δ. Κουτσούμπα:

«Πολύ συχνά βρι­σκό­μα­στε βέβαια στην Πάτρα, και αυτό δεν είναι τυχαίο. Δεν είναι μόνο ότι είναι μία από τις μεγα­λύ­τε­ρες πόλεις της πατρί­δας μας, με χιλιά­δες εργα­ζό­με­νους, με συναν­θρώ­πους μας, που υπο­φέ­ρουν μέσα σε αυτό το σύστη­μα και με αυτές τις αντι­λαϊ­κές πολι­τι­κές των μέχρι σήμε­ρα κυβερ­νή­σε­ων. Ιδιαί­τε­ρα, θέλω να επι­ση­μά­νω ότι βρι­σκό­μα­στε εδώ στην Πάτρα, για­τί ακρι­βώς αυτός ο λαός, αυτός ο κόσμος έχει μία αγω­νι­στι­κή δημο­τι­κή αρχή με επι­κε­φα­λής τον Κώστα Πελε­τί­δη, ως δήμαρ­χο, που όλα αυτά τα χρό­νια διεκ­δι­κεί, αγω­νί­ζε­ται, βρί­σκε­ται στο πλευ­ρό του πατραϊ­κού λαού. Είναι υπό­δειγ­μα, παρά­δειγ­μα για όλη την Ελλά­δα. Πολ­λοί δήμαρ­χοι, πολ­λά δημο­τι­κά συμ­βού­λια που επι­σκέ­πτο­μαι σε όλη την χώρα, ακρι­βώς αυτό το πράγ­μα μας λένε. Η Πάτρα όντως είναι υπό­δειγ­μα. Και αυτό γίνε­ται χάρη στη μεγά­λη προ­σφο­ρά, τη δου­λειά, τη συλ­λο­γι­κή δρά­ση όλων με επι­κε­φα­λής τον Κώστα Πελε­τί­δη. Και βέβαια η ανα­νέ­ω­ση της θητεί­ας του για ακό­μη μία φορά θα δεί­ξει ότι όλη αυτή η προ­σπά­θεια πρέ­πει να ανέ­βει και σε ακό­μη ανώ­τε­ρα επίπεδα.

Η Πάτρα αλλά­ζει, έχει ήδη αλλά­ξει, το βλέ­που­με όλοι όσοι ερχό­μα­στε εδώ. Μιλά­με όχι μόνο γι’ αυτό που φαί­νε­ται δια γυμνού οφθαλ­μού, αλλά κυρί­ως για τις υπο­δο­μές, όλα αυτά που γίνο­νται και τα απο­λαμ­βά­νει ο πατραϊ­κός λαός με όλες τις δυσκο­λί­ες που υπάρ­χουν από τις αντι­λαϊ­κές πολι­τι­κές των κυβερ­νή­σε­ων, από την υπο­χρη­μα­το­δό­τη­ση της τοπι­κής διοί­κη­σης και των δήμων, από μία σει­ρά τέτοια προ­βλή­μα­τα που δημιουρ­γούν όμως οι άλλες πολι­τι­κές. Γι’ αυτό ο αγώ­νας, η διεκ­δί­κη­ση είναι το παν.

Είμα­στε στο πλευ­ρό του πατραϊ­κού λαού, της δημο­τι­κής αρχής, των μαζι­κών φορέ­ων εδώ του νομού, για να κάνου­με οτι­δή­πο­τε καλύ­τε­ρο γίνε­ται. Και βεβαί­ως και μπρο­στά στις βου­λευ­τι­κές εκλο­γές να απευ­θύ­νω ένα κάλε­σμα για ενί­σχυ­ση του ΚΚΕ για­τί μόνο τελι­κά ο λαός μπο­ρεί να σώσει τον λαό στο δρό­μο της ριζι­κής αλλα­γής με ΚΚΕ πολύ πιο δυνατό»

Πάντα είχα­με τη συμπα­ρά­στα­ση του ΚΚΕ στην προ­σπά­θειά μας να λύσου­με προ­βλή­μα­τα του λαού της Πάτρας δήλω­σε ο Κώστας Πελε­τί­δης.

902.gr

«Ναι, αλλά ο Στά­λιν…», του Νίκου Μόττα

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο