Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Δ. Κουτσούμπας: Η κατάσταση στη Θεσσαλονίκη έχει χτυπήσει κόκκινο! — Τώρα η κυβέρνηση να επιτάξει τον ιδιωτικό τομέα Υγείας

«Η κατά­στα­ση στη Θεσ­σα­λο­νί­κη έχει χτυ­πή­σει κόκ­κι­νο! Η υπε­ράν­θρω­πη προ­σπά­θεια υγειο­νο­μι­κών στις σημε­ρι­νές δρα­μα­τι­κές συν­θή­κες που όλο και χει­ρο­τε­ρεύ­ουν, δεν αρκεί. Η κυβέρ­νη­ση δεν κάνει όσα πρέ­πει να γίνουν. Έχει εγκλη­μα­τι­κές ευθύ­νες. Εδώ και τώρα να υλο­ποι­ή­σει τις προ­τά­σεις που έχουν κατα­θέ­σει οι φορείς των υγειο­νο­μι­κών, άλλα και τις προ­τά­σεις που έχει κατα­θέ­σει το ΚΚΕ» δήλω­σε ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημή­τρης Κουτσούμπας.

«Τώρα χωρίς, άλλη καθυ­στέ­ρη­ση, η κυβέρ­νη­ση να προ­χω­ρή­σει στην επί­τα­ξη του ιδιω­τι­κού τομέα Υγεί­ας και Πρό­νοιας, για να εξα­σφα­λι­στούν ΜΕΘ, ο δημό­σιος έλεγ­χος σε κρί­σι­μους χώρους, όπως οι οίκοι ευγη­ρί­ας. Να επα­να­λει­τουρ­γή­σουν και να στε­λε­χω­θούν τα νοσο­κο­μεία «ΛΟΙΜΩΔΩΝ» και «ΠΑΝΑΓΙΑ» με μαζι­κές προ­σλή­ψεις υγειο­νο­μι­κών, για­τρών, νοση­λευ­τών, μονι­μο­ποί­η­ση όλων των συμ­βα­σιού­χων στο ΕΣΥ, να διε­νερ­γη­θούν μαζι­κά δωρε­άν τεστ με επί­τα­ξη και ιδιω­τι­κών εργα­στη­ρί­ων κ.α.» πρό­σθε­σε ο Δ. Κουτσούμπας.

Υπο­στή­ρι­ξε, τέλος, ότι «αυτό είναι το μόνο σχέ­διο έκτα­κτης ανά­γκης, που μπο­ρεί να απο­τρέ­ψει τα χει­ρό­τε­ρα στη Θεσ­σα­λο­νί­κη, σε όλη την Ελλάδα».

Ν. Μπε­λο­γιάν­νης Ν. Πλου­μπί­δης – Στο σπί­τι των ηρώων

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο