Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Δ. Κουτσούμπας: Η κυβέρνηση τώρα συζητά μερική περικοπή των συντάξεων με ένα χρόνο νωρίτερα μείωση του αφορολόγητου

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημή­τρης Κου­τσού­μπας μιλώ­ντας σήμε­ρα σε σύσκε­ψη στο Ηρά­κλειο Κρή­της με θέμα «Συμπό­ρευ­ση με το ΚΚΕ για να κάνου­με την πραγ­μα­τι­κή δια­φο­ρά», ανέ­φε­ρε, μετα­ξύ άλλων ότι «απ’ ό,τι μαθαί­νου­με, η κυβέρ­νη­ση ανά­με­σα στα πολ­λά αντι­λαϊ­κά σενά­ρια, αυτό που συζη­τά­ει τώρα, είναι να υπάρ­ξει μερι­κή περι­κο­πή των συντά­ξε­ων και ταυ­τό­χρο­να να ξεκι­νή­σουν έναν χρό­νο νωρί­τε­ρα οι ψηφι­σμέ­νες μειώ­σεις στο αφορολόγητο»

«Σε κάθε περί­πτω­ση τα παζά­ρια της κυβέρ­νη­σης με τα επι­τε­λεία της Κομι­σιόν, τα οποία θέτουν στο λαό το «δίλημ­μα» από ποια τσέ­πη θα συνε­χί­σει να του τα παίρ­νει, για να ανα­κάμ­ψει το κεφά­λαιο, έχουν έναν απα­ρά­βα­το όρο: Να μην κιν­δυ­νεύ­σουν τα «ματω­μέ­να» πρω­το­γε­νή πλε­ο­νά­σμα­τα και οι άλλοι αντι­λαϊ­κοί όροι που περι­γρά­φουν τα μνη­μό­νια» τόνισε.

«Τα περί κοι­νω­νι­κής δικαιο­σύ­νης και στή­ρι­ξης των αδυ­νά­των είναι λόγια χωρίς αντί­κρυ­σμα, απλά συν­θή­μα­τα για τις ομι­λί­ες των κυβερ­νη­τι­κών στε­λε­χών που συνε­χί­ζουν την κοροϊ­δία των λεγό­με­νων “αντι­μέ­τρων”, πρό­σθε­σε, ανα­φέ­ρο­ντας στη συνέ­χεια «τα μόνα βέβαια “αντί­με­τρα” που παρα­μέ­νουν άθι­χτα, είναι τα μέτρα για την ενί­σχυ­ση των επι­χει­ρη­μα­τι­κών κερ­δών, όπως η μεί­ω­ση της φορο­λο­γί­ας για τους ομί­λους και η επι­δό­τη­σή τους μέχρι και 100% των ασφα­λι­στι­κών εισφο­ρών για την πρό­σλη­ψη νέων εργαζομένων».

«Αυτά είναι τα μέτρα που θα φέρει για ψήφι­ση η κυβέρ­νη­ση του ΣΥΡΙΖΑ.

Για αυτά τα μέτρα εγκα­λεί τη ΝΔ, αν θα τα ψηφί­σει. Εννο­εί­ται πως η ΝΔ και με τα δύο χέρια θα ψηφί­σει τα μέτρα ελά­φρυν­σης του κεφα­λαί­ου, άλλω­στε πολ­λά απ΄ αυτά είναι και δικές της προ­τά­σεις» πρόσθεσε.

Τόνι­σε ότι «οι γονυ­κλι­σί­ες του κ. Τσί­πρα, μπρο­στά στην αμαρ­τω­λή γερ­μα­νι­κή σοσιαλ­δη­μο­κρα­τία σήμε­ρα από το Βερο­λί­νο, είναι απο­κα­λυ­πτι­κές. Όχι μόνο δεί­χνουν την πλή­ρη μετάλ­λα­ξη του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και τον θανά­σι­μο ενα­γκα­λι­σμό του με τους συνερ­γά­τες της Μέρ­κελ, όλους αυτούς δηλα­δή που με τις πολι­τι­κές τους θεριεύ­ουν την ακρο­δε­ξιά και τον φασισμό».

Είπε ότι «η συνταγ­μα­τι­κή ανα­θε­ώ­ρη­ση είναι άλλη μια “δου­λειά” που έχει ανα­λά­βει η κυβέρ­νη­ση ΣΥΡΙΖΑ — ΑΝΕΛ για την εξυ­πη­ρέ­τη­ση των συμ­φε­ρό­ντων του κεφα­λαί­ου και την εδραί­ω­ση της εξου­σί­ας του» προ­σθέ­το­ντας ότι «πέρα από τη “δικαί­ω­ση” των μνη­μο­νί­ων, ο κ. Τσί­πρας τώρα ανα­λαμ­βά­νει να ανα­πα­λαιώ­σει το σάπιο αστι­κό πολι­τι­κό σύστη­μα, απέ­να­ντι στο οποίο υπάρ­χει έντο­νη λαϊ­κή δυσαρέσκεια».

Επι­σή­μα­νε ότι «όλα τα υπό­λοι­πα, για την εμβά­θυν­ση της δημο­κρα­τί­ας και της λαϊ­κής κυριαρ­χί­ας που επι­στρα­τεύ­ει, για να σερ­βί­ρει την πρό­τα­σή του, είναι απλώς το περι­τύ­λιγ­μα, που όμως δεν μπο­ρεί να κρύ­ψει το αντι­δρα­στι­κό περιε­χό­με­νο συνο­λι­κά του Συντάγ­μα­τος, το οποίο στο πλαί­σιο της σημε­ρι­νής εξου­σί­ας του κεφα­λαί­ου, ούτε προ­ο­δευ­τι­κό ούτε δημο­κρα­τι­κό μπο­ρεί να γίνει».

Ανα­φέρ­θη­κε ακό­μα στην επι­δί­ω­ξη για μονι­μό­τε­ρες, στα­θε­ρά αντι­λαϊ­κές, αστι­κές κυβερ­νή­σεις συνερ­γα­σί­ας «και για να μοι­ρά­ζε­ται σε περισ­σό­τε­ρα από ένα αστι­κά κόμ­μα­τα η ευθύ­νη της αντι­λαϊ­κής πολι­τι­κής ‑πράγ­μα που μπο­ρούν να το εξα­σφα­λί­σουν και με την απλή ανα­λο­γι­κή- αλλά και για να μπο­ρεί αυτή να υλο­ποιεί­ται απρό­σκο­πτα χωρίς εμπό­δια, κενά και παρεμβολές».

«Αυτό επι­διώ­κουν με την πρό­τα­σή τους για την εκλο­γή του ΠτΔ και τη λεγό­με­νη εποι­κο­δο­μη­τι­κή ψήφο δυσπι­στί­ας» σημείωσε.

«Όσο το κεφά­λαιο χρειά­ζε­ται στα­θε­ρό­τη­τα στην εφαρ­μο­γή της αντι­λαϊ­κής πολι­τι­κής, για την κερ­δο­φο­ρία και την αντα­γω­νι­στι­κό­τη­τά του, η εργα­τι­κή τάξη, ο λαός, πρέ­πει με την πάλη τους, να επι­διώ­κουν το αντί­θε­το, για να καθυ­στε­ρούν, να βάζουν εμπό­δια στο δρό­μο αυτό, να φτιά­χνουν δηλα­δή τα ρυά­κια που θα οδη­γούν στο ποτά­μι, που θα μας βγά­λει στη θάλασ­σα των ριζι­κών αλλα­γών» υπο­γράμ­μι­σε ο Δ. Κουτσούμπας.

Χαρα­κτή­ρι­σε «πρό­κλη­ση» το να μιλά ο ΣΥΡΙΖΑ για δημο­κρα­τία και λαϊ­κή κυριαρ­χία, όταν στους χώρους δου­λειάς οργιά­ζει η τρο­μο­κρα­τία και ο αυταρ­χι­σμός, όταν η συμ­με­το­χή σε μια απερ­γία πολ­λές φορές ισο­δυ­να­μεί με από­λυ­ση, ενώ «η πρό­κλη­ση γίνε­ται ακό­μα μεγα­λύ­τε­ρη, αν σκε­φτεί κανείς ότι, αυτή η κυβέρ­νη­ση, δίπλα στην εργο­δο­τι­κή αυθαι­ρε­σία, έβα­λε με το νόμο της επι­πλέ­ον εμπό­δια στο δικαί­ω­μα της απεργίας».

Δεν παρέ­λει­ψε να επι­ση­μά­νει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν τολ­μά καν να ψελ­λί­σει το υπε­ρώ­ρι­μο αίτη­μα του δια­χω­ρι­σμού Κρά­τους ‑Εκκλη­σί­ας.

«Ο αγώ­νας του λαού ‑και όχι οι δήθεν αλλα­γές απ’ τα πάνω- είναι εκεί­νος ο παρά­γο­ντας που μπο­ρεί να κατο­χυ­ρώ­σει τα λαϊ­κά δημο­κρα­τι­κά δικαιώ­μα­τα, σε μια πορεία σύγκρου­σης μ’ ένα σάπιο σύστη­μα, που ούτε διορ­θώ­νε­ται, ούτε εξυ­γιαί­νε­ται» τόνισε.

Ο Δ. Κου­τσού­μπας κάλε­σε σε συμπό­ρευ­ση με το ΚΚΕ ανα­φέ­ρο­ντας «μπο­ρού­με να πάμε μπρο­στά, μπο­ρού­με να κάνου­με πολ­λά, μόνο με ένα πολύ πιο δυνα­τό ΚΚΕ, με ένα πολύ πιο ισχυ­ρό εργα­τι­κό-λαϊ­κό κίνη­μα, με μια δυνα­τή αντι­κα­πι­τα­λι­στι­κή — αντι­μο­νο­πω­λια­κή συμ­μα­χία» πλη­θαί­νο­ντας τις εστί­ες αντί­στα­σης και διεκ­δί­κη­σης σύγ­χρο­νων δικαιω­μά­των της νεο­λαί­ας και των εργα­ζο­μέ­νων και θέτο­ντας «μπρο­στά, σε πρώ­το πλά­νο, τις σύγ­χρο­νες ανά­γκες του λαού και της νεολαίας».

«Όλα αυτά μετριού­νται με έναν βασι­κό δεί­κτη: Το πόσο δυνα­τό θα είναι το ΚΚΕ, ακρι­βώς για­τί είναι η απο­φα­σι­σμέ­νη δύνα­μη να μην εγκα­τα­λεί­ψει ποτέ τη θέση της στην εμπρο­σθο­φυ­λα­κή των εργα­τι­κών και νεα­νι­κών αγώ­νων» κατέ­λη­ξε ο Δ. Κουτσούμπας.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο