Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Δ. Κουτσούμπας: Η μοναδική καθαρή αντίθεση στον ιμπεριαλιστικό χαρακτήρα της ΕΕ μπορεί να εκφραστεί μόνο με το ΚΚΕ

Κάλε­σμα συμπό­ρευ­σης με το ΚΚΕ στις καθη­με­ρι­νές μάχες και σε όλες τις εκλο­γές απηύ­θυ­νε ο γγ της ΚΕ του κόμ­μα­τος, Δημή­τρης Κου­τσού­μπας, σε απο­ψι­νή του ομι­λία στην Πετρού­πο­λη, ενώ απευ­θυ­νό­με­νος σε όσους «ψάχνουν να μάθουν τι λέει η νεο­λαία στα γκά­λοπ και τις έρευ­νες» ανα­φέρ­θη­κε στην «κατά­κτη­ση της δεύ­τε­ρης θέσης στις φοι­τη­τι­κές εκλο­γές της Παν­σπου­δα­στι­κής ΚΣ» τονί­ζο­ντας «το ριζο­σπα­στι­κό ρεύ­μα που δυνα­μώ­νει στους φοι­τη­τές και απο­τυ­πώ­νε­ται στην άνο­δο της Παν­σπου­δα­στι­κής ΚΣ μπο­ρεί να επι­στε­γα­στεί με ισχυ­ρο­ποί­η­ση του ΚΚΕ παντού, επέν­δυ­ση στον αγώ­να για την ζωή που αξί­ζει στη νεολαία».

Είπε ότι «τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ, όσο και η ΝΔ και τα υπό­λοι­πα κόμ­μα­τα του κεφα­λαί­ου» θέλουν την επο­μέ­νη των εκλο­γών «να έχουν λυμέ­να τα χέρια και στους δήμους και στις Περι­φέ­ρειες και στο επί­πε­δο της κυβέρ­νη­σης, ώστε να συνε­χί­σουν ανε­νό­χλη­τοι, να στη­ρί­ζουν τα κέρ­δη του κεφα­λαί­ου, τσα­κί­ζο­ντας τους εργα­ζό­με­νους και τα δικαιώ­μα­τά τους» και «για να υπη­ρε­τούν τα σχέ­δια των ιμπε­ρια­λι­στών στην περιο­χή μας μεγα­λώ­νο­ντας τους κιν­δύ­νους για το λαό και τη νεολαία».

Ανέ­φε­ρε ότι ο λαός μπο­ρεί να τους βάλει εμπό­δια, να τους καθυ­στε­ρή­σει και να διεκ­δι­κή­σει επεί­γο­ντα μέτρα για τη ζωή της λαϊ­κής οικογένειας.

petroupoli2

Σημεί­ω­σε ότι τόσο στην Πετρού­πο­λη, όσο και στους δήμους Πάτρας, Και­σα­ρια­νής, Χαϊ­δα­ρί­ου και Ικα­ρί­ας, οι κομ­μου­νι­στές δήμαρ­χοι, οι δημο­τι­κοί και περι­φε­ρεια­κοί σύμ­βου­λοι με τη «Λαϊ­κή Συσπεί­ρω­ση», «έδρα­σαν με τα αιτή­μα­τα του εργα­τι­κού — λαϊ­κού κινή­μα­τος, ενα­ντιώ­θη­καν σε όλες τις πλευ­ρές της αντι­λαϊ­κής πολι­τι­κής των κυβερ­νή­σε­ων με πλή­θος αγω­νι­στι­κών κινη­το­ποι­ή­σε­ων, πρό­βα­λαν τα λαϊ­κά προ­βλή­μα­τα, απέ­σπα­σαν κατα­κτή­σεις, έδω­σαν ανά­σα και κου­ρά­γιο στον λαό».

«Εμείς μπο­ρεί να είμα­στε δημο­τι­κή διοί­κη­ση και ταυ­τό­χρο­να αντι­πο­λί­τευ­ση στην κυβέρ­νη­ση στην κεντρι­κή κρα­τι­κή διοί­κη­ση, στην Περι­φέ­ρεια. Για αυτό και προ­ω­θού­με με συνέ­πεια τα λαϊ­κά συμ­φέ­ρο­ντα. Είμα­στε αντι­πο­λί­τευ­ση σήμε­ρα, απέ­να­ντι σε μια κυβέρ­νη­ση της δήθεν Αρι­στε­ράς του ΣΥΡΙΖΑ όπως τα προη­γού­με­να χρό­νια ήμα­σταν αντι­πο­λί­τευ­ση απέ­να­ντι σε κυβερ­νή­σεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ» πρόσθεσε.

Είπε ότι τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ όσο και οι ΝΔ και ΠΑΣΟΚ αντι­με­τω­πί­ζουν τους δήμους ως εργα­λεία για την κερ­δο­φο­ρία και την αντα­γω­νι­στι­κό­τη­τα των μεγά­λων οικο­νο­μι­κών συμφερόντων.

Απα­ντώ­ντας, μετα­ξύ άλλων, σε όσους «καλο­προ­αί­ρε­τα, ακό­μα πιστεύ­ουν, ότι η κυβέρ­νη­ση του ΣΥΡΙΖΑ σ’ αυτές τις δύσκο­λες συν­θή­κες, κάνει ότι μπο­ρεί για το λαό» είπε ότι «»έχει περά­σει και­ρός, από τότε που ο ΣΥΡΙΖΑ, παλιά ο Συνα­σπι­σμός, προ­σπα­θού­σε να πατή­σει σε δύο βάρ­κες. Τώρα πατά­ει μόνο στη βάρ­κα της ΕΕ, του ΝΑΤΟ, των μονο­πω­λί­ων, που επι­τί­θε­νται στον λαό».

Ανα­φε­ρό­με­νος στην «Προ­ο­δευ­τι­κή Συμ­μα­χία» του ΣΥΡΙΖΑ έκα­νε λόγο για «και­νούρ­γιο επει­σό­διο εξα­πά­τη­σης του λαού» που γρά­φει ο ΣΥΡΙΖΑ δίπλα σε εκεί­να της «δήθεν εξό­δου από τα μνη­μό­νια» και της «Συμ­φω­νί­ας των Πρε­σπών η οποία τάχα δια­σφα­λί­ζει την ειρή­νη και τη στα­θε­ρό­τη­τα στην περιοχή».

petroupoli3

Είπε ότι η «νέα συμ­μα­χία του κ. Τσί­πρα είναι τόσο “προ­ο­δευ­τι­κή” που πιά­νει από κυβερ­νη­τι­κά στε­λέ­χη των ακρο­δε­ξιών εθνι­κι­στών ΑΝΕΛ που δεν ακο­λού­θη­σαν τον Καμέ­νο, από ολι­γάρ­χες που δήθεν δεν επέ­λε­ξαν την τάξη τους, αλλά την καρι­κα­τού­ρα μιας αρι­στε­ράς της δήθεν προ­ό­δου, πάλι της τάξης τους όμως, μέχρι τα απο­μει­νά­ρια των κυβερ­νή­σε­ων του βαθέ­ως ΠΑΣΟΚ και τους διά­φο­ρους γυρο­λό­γους της πολι­τι­κής, της παρακ­μής, της δια­φθο­ράς και των σκαν­δά­λων και της μεγά­λης ιδέ­ας «“κάπου να βολευ­τού­με”, για να ρου­φά­νε τον ιδρώ­τα του λαού μας».

Απευ­θυ­νό­με­νος σε όσους «νιώ­θουν προ­ο­δευ­τι­κοί, αρι­στε­ροί» υπο­γράμ­μι­σε ότι «για να τελειώ­νου­με με τα παρα­μύ­θια του ΣΥΡΙΖΑ και όλων όσων στρι­μώ­χνο­νται για να χωρέ­σουν στο κάδρο της δήθεν προ­ό­δου, ο λαός μας ξέρει και μπο­ρεί να κατα­λά­βει, πως πρό­ο­δος, δεν είναι η νομι­μο­φρο­σύ­νη στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ. Δεν είναι η υλο­ποί­η­ση των μνη­μο­νί­ων. Δεν είναι το τσά­κι­σμα των πολ­λών για τα κέρ­δη των λίγων».

«Γι αυτό και ο ΣΥΡΙΖΑ έχει μπει μαζί με τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ στο κάδρο της συντή­ρη­σης» πρόσθεσε.

«Σήμε­ρα, το σύγ­χρο­νο και προ­ο­δευ­τι­κό, είναι η πάλη για τις σύγ­χρο­νες εργα­τι­κές λαϊ­κές ανά­γκες, η πάλη για το ξήλω­μα των μνη­μο­νια­κών αντερ­γα­τι­κών αντι­λαϊ­κών νόμων, η ενα­ντί­ω­ση στα σχέ­δια ΝΑΤΟ — ΕΕ στην περιο­χή, η πάλη που έχει ως προ­ο­πτι­κή μια δια­φο­ρε­τι­κή οργά­νω­ση της κοι­νω­νί­ας και της οικο­νο­μί­ας. Με το λαό στην εξου­σία και ιδιο­κτή­τη του πλού­του που παρά­γει» τόνι­σε ο Δ. Κουτσούμπας.

Χαρα­κτή­ρι­σε «πρό­κλη­ση να λέει ο κ. Τσί­πρας ότι η δήθεν προ­ο­δευ­τι­κή του συμ­μα­χία, θα υψώ­σει τεί­χος στη Χρυ­σή Αυγή» και ότι «είναι κρί­σι­μο όσο ποτέ να βάλου­με ανά­χω­μα στην άνο­δο της ακρο­δε­ξιάς», τονί­ζο­ντας ότι «πραγ­μα­τι­κό ανά­χω­μα στην ακρο­δε­ξιά, στον φασι­σμό, δεν μπο­ρούν να βάλουν, πολι­τι­κές δυνά­μεις, κόμ­μα­τα και κυβερ­νή­σεις της εξου­σί­ας του κεφα­λαί­ου. Αντί­θε­τα, της ανοί­γουν το δρό­μο ακό­μα περισ­σό­τε­ρο, για­τί υπη­ρε­τούν το ίδιο το σύστη­μα που τη γεν­νά και τη θρέφει”.

petroupoli4

«Πραγ­μα­τι­κό μέτω­πο στην ακρο­δε­ξιά και το φασι­σμό, μπο­ρεί να απο­τε­λέ­σει, μόνο η ισχυ­ρο­ποί­η­ση του ΚΚΕ, για να γκρε­μι­στεί η εγκλη­μα­τι­κή ναζι­στι­κή Χρυ­σή Αυγή απ’ την τρί­τη θέση, για να πατώ­σουν οι υπο­ψή­φιοι της σε Περι­φέ­ρειες και δήμους, για να απο­μο­νω­θούν οι μπρά­βοι της στις εργα­τι­κές λαϊ­κές γει­το­νιές και τους τόπους δου­λειάς, για να δυνα­μώ­σει η πάλη ενά­ντια στο σάπιο σύστη­μα, δηλα­δή τα συμ­φέ­ρο­ντα που γεν­νούν και τρέ­φουν τον φασι­σμό» υπο­γράμ­μι­σε ο Δ. Κουτσούμπας.

Είπε ότι μπρο­στά στις ευρω­ε­κλο­γές ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ «στή­νουν τις παγί­δες τους για να εγκλω­βί­σουν τη λαϊ­κή δυσα­ρέ­σκεια» με τον μεν ΣΥΡΙΖΑ να διεκ­δι­κεί την «λαϊ­κή ψήφο για να υπάρ­ξει δήθεν ως ανά­χω­μα απέ­να­ντι στην επέ­λα­ση της ακρο­δε­ξιάς στην Ευρώ­πη», τη δε ΝΔ να «θέλει πρω­τιά-αβά­ντα για τις βουλευτικές».

«Ο λαός μας, πίσω από τους εκβια­σμούς και τα διλήμ­μα­τα, βλέ­πει ότι η ΕΕ με τα “απά­νε­μα λιμά­νια” είναι η ΕΕ των ανέρ­γων, των φτω­χών, των εγκλω­βι­σμέ­νων προ­σφύ­γων. Είναι η ΕΕ των πολέ­μων. Κι αυτή η ΕΕ, η καπι­τα­λι­στι­κή ένω­ση των ευρω­παϊ­κών μονο­πω­λί­ων, δεν άλλα­ξε, επει­δή κυβέρ­νη­ση στην Ελλά­δα έγι­νε ο ΣΥΡΙΖΑ. ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ στον δρό­μο της ΕΕ και του ΝΑΤΟ βαδί­ζουν, στον δρό­μο υπε­ρά­σπι­σης του κεφα­λαί­ου είτε δια­λέ­γουν την αρι­στε­ρή είτε δια­λέ­γουν τη δεξιά λωρί­δα» πρόσθεσε.

Τόνι­σε ότι ο δρό­μος του ελλη­νι­κού λαού και κάθε ευρω­παϊ­κού λαού είναι «μακριά και έξω από την ΕΕ, από κάθε ιμπε­ρια­λι­στι­κή συμ­μα­χία. Στην πάλη για να πάρει αυτός την εξου­σία για να οικο­δο­μή­σει την δική του κοι­νω­νία και οικονομία».

petroupolis

«Στις ευρω­ε­κλο­γές στέλ­νου­με μήνυ­μα και μέσα εδώ και έξω στην ΕΕ, για­τί το δυνα­τό “ναι” στο ΚΚΕ είναι το πιο δυνα­τό “όχι” στην ΕΕ. Η μονα­δι­κή καθα­ρή αντί­θε­ση στην ΕΕ, τον ιμπε­ρια­λι­στι­κό της χαρα­κτή­ρα, το αντερ­γα­τι­κό αντι­λαϊ­κό της περιε­χό­με­νο, μπο­ρεί να εκφρα­στεί μόνο με την ενί­σχυ­ση του ΚΚΕ» κατέ­λη­ξε στην ομι­λία του ο γγ της ΚΕ του κόμματος.

Τέλος, στην απο­ψι­νή συγκέ­ντρω­ση απηύ­θυ­ναν χαι­ρε­τι­σμό ο ευρω­βου­λευ­τής του ΚΚΕ και εκ νέου υπο­ψή­φιος ευρω­βου­λευ­τής, Κώστας Παπα­δά­κης και ο δήμαρ­χος Πετρού­πο­λης και εκ νέου υπο­ψή­φιος με τη “Λαϊ­κή Συσπεί­ρω­ση”, Βαγ­γέ­λης Σίμος.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο