Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Δ. Κουτσούμπας: Η Συμφωνία αποτελεί “συστατική επιστολή” για την ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ και περιέχει σπέρμα αλυτρωτισμού

Σκο­πός της κυβέρ­νη­σης είναι να δώσει συστα­τι­κή επι­στο­λή για την έντα­ξη των Σκο­πί­ων στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ, και «γι αυτό τα κάνει όλα άρον – άρον», τόνι­σε ο γενι­κός γραμ­μα­τέ­ας του ΚΚΕ, Δημή­τρης Κου­τσού­μπας, ενώ επι­σή­μα­νε ότι η συμ­φω­νία με την πΓΔΜ, περιέ­χει το σπέρ­μα του αλυ­τρω­τι­σμού αφού γίνε­ται απο­δε­κτή από την κυβέρ­νη­ση ως εθνι­κό­τη­τα και ως γλώσ­σα η «μακε­δο­νι­κή».

Ο κ. Κου­τσού­μπας, ο οποί­ος τοπο­θε­τή­θη­κε επί του πολυ­νο­μο­σχε­δί­ου για το κλεί­σι­μο της τέταρ­της αξιο­λό­γη­σης, στην αρχή της ομι­λί­ας του ανα­φέρ­θη­κε στην Συμ­φω­νία, λέγο­ντας πως από χθες το ΚΚΕ την χαρα­κτή­ρι­σε «συστα­τι­κή επι­στο­λή» για την έντα­ξη των Σκο­πί­ων στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ.

«Αυτός ήταν ο στό­χος της κυβέρ­νη­σης, γι αυτό γίνο­νται όλα άρον άρον να τακτο­ποι­ή­σει τα Σκό­πια στους Οργα­νι­σμούς της ΕΕ. Το «άρον άρον» αφο­ρά τον Ιού­νιο, διό­τι θα μπο­ρού­σε να πάει στις Πρέ­σπες και τον Αύγου­στο. Οι πρώ­τοι, άλλω­στε που έσπευ­σαν να χαι­ρε­τί­σουν την συμ­φω­νία πριν καν ενη­με­ρω­θού­με όλοι εμείς εδώ — για­τί δεν έχου­με την Συμ­φω­νία στα χέρια μας — για την ίδια την Συμ­φω­νία και τις λεπτο­μέ­ρειές της, ήταν το State Department, οι Ηνω­μέ­νες Πολι­τεί­ες και το ΝΑΤΟ», τόνισε.

Ακό­μη, ο κ. Κου­τσού­μπας ανέ­φε­ρε ότι από χθες επί­σης, «στον πρω­θυ­πουρ­γό είπα­με ότι είναι μία συμ­φω­νία, η οποία περιέ­χει το σπέρ­μα του αλυ­τρω­τι­σμού» από την στιγ­μή που απο­δέ­χε­ται η ελλη­νι­κή κυβέρ­νη­ση ως εθνι­κό­τη­τα την μακε­δο­νι­κή και ως γλώσ­σα την μακεδονική.

Απευ­θυ­νό­με­νος δε προς τα κυβερ­νη­τι­κά έδρα­να, ανέ­φε­ρε: «Αφή­στε τις μεγα­λο­στο­μί­ες περί ιστο­ρι­κών στιγ­μών, στις οποί­ες θα παί­ξει η Ελλά­δα ηγε­τι­κό ρόλο».

«Η ‘ιστο­ρι­κή αυτή στιγ­μή’ δεν είναι τίπο­τε άλλο από το ξανα­μοί­ρα­σμα που συντε­λεί­ται στην περιο­χή των Βαλ­κα­νί­ων με την κυβέρ­νη­ση του ΣΥΡΙΖΑ, αυτή τη στιγ­μή, να ανα­λαμ­βά­νει έναν πρω­τα­γω­νι­στι­κό ρόλο σε αυτή την τρα­γω­δία, ρόλο ‘γεω­πο­λι­τι­κού μεντε­σέ’, όπως σας χαρα­κτή­ρι­σε ο Αμε­ρι­κά­νος πρέ­σβης, που περι­δια­βαί­νει την πατρί­δα μας και κάνει δηλώ­σεις ως νέος Πιου­ρι­φόι» εκτί­μη­σε ο κ. Κουτσούμπας.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο