Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Δ. Κουτσούμπας: «Θα έχουμε συντονισμένη πλύση εγκεφάλου, για τα δήθεν οφέλη της ιδιωτικής ασφάλισης»

«Δεν περι­μέ­να­με να φτά­σει ο Δεκέμ­βρης για να δού­με πού το πάει η κυβέρ­νη­ση. Αλλά τώρα, πρέ­πει να σημά­νου­με συνα­γερ­μό μπρο­στά στην πλή­ρη διά­λυ­ση της κοι­νω­νι­κής ασφά­λι­σης και των συντά­ξε­ων, που ετοι­μά­ζε­ται να φέρει η κυβέρ­νη­ση το επό­με­νο διάστημα».

Την επι­σή­μαν­ση έκα­νε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημή­τρης Κου­τσού­μπας μιλώ­ντας σήμε­ρα το βρά­δυ, σε συνε­στί­α­ση της Κομ­μα­τι­κής Οργά­νω­σης Βάσης Ανα­το­λι­κού Ολύ­μπου, στη Λεπτο­κα­ρυά Πιε­ρί­ας. «Η κυβέρ­νη­ση», συνέ­χι­σε, «έρχε­ται να κάνει πρά­ξη τα πιο τρε­λά όνει­ρα της ΕΕ και της εργο­δο­σί­ας, μετα­τρέ­πο­ντας την κοι­νω­νι­κή ασφά­λι­ση σε «ατο­μι­κή υπόθεση».

Σύμ­φω­να με τον κ. Κου­τσού­μπα, με το ασφα­λι­στι­κό που φέρ­νει η κυβέρ­νη­ση της ΝΔ, «οι εργα­ζό­με­νοι θα πλη­ρώ­νουν για παρο­χές που μπο­ρεί να μην πάρουν ποτέ και θα καλού­νται να ζήσουν με την εθνι­κή σύντα­ξη, η οποία δεν θα αρκεί ούτε για τα στοι­χειώ­δη και όσο δου­λεύ­ουν, θα ταΐ­ζουν με ασφά­λι­στρα τα κορά­κια της υγεί­ας και της πρόνοιας».

Ο κ.Κουτσούμπας εξέ­φρα­σε την πεποί­θη­σή του ότι το επό­με­νο διά­στη­μα «θα έχου­με συντο­νι­σμέ­νη πλύ­ση εγκε­φά­λου, ιδιαί­τε­ρα για τους νέους εργα­ζό­με­νους, για τα δήθεν οφέ­λη της ιδιω­τι­κής ασφά­λι­σης» καθώς ήδη «μεγά­λοι όμι­λοι δια­φη­μί­ζουν στους εργα­ζο­μέ­νους τους, διά­φο­ρες εται­ρί­ες και ασφα­λι­στι­κά πακέτα»:

«Είμα­στε σίγου­ροι ότι το επό­με­νο διά­στη­μα θα έχου­με συντο­νι­σμέ­νη πλύ­ση εγκε­φά­λου, ιδιαί­τε­ρα για τους νέους εργα­ζό­με­νους, για τα δήθεν οφέ­λη της ιδιω­τι­κής ασφάλισης.

Ήδη άλλω­στε, μεγά­λοι όμι­λοι δια­φη­μί­ζουν στους εργα­ζο­μέ­νους τους, διά­φο­ρες εται­ρί­ες και ασφα­λι­στι­κά πακέτα.

Ρωτά­με εμείς:

Ποιος λέει ότι εν έτει 2020 το σύγ­χρο­νο είναι να πλη­ρώ­νεις το δικαί­ω­μα στην υγεία, στην πρό­σβα­ση σε απα­ραί­τη­τες θερα­πεί­ες και αγωγές;

Ποιος λέει ότι το σύγ­χρο­νο είναι ο εργα­ζό­με­νος να ανα­λαμ­βά­νει το κόστος ακό­μα και των εργα­τι­κών ατυ­χη­μά­των στους χώρους δου­λειάς, που σημειω­τέ­ον αυξά­νο­νται με γεω­με­τρι­κή πρόοδο;

Ποια “ασφά­λεια” ‑μία λέξη καρα­μέ­λα για τα στε­λέ­χη της κυβέρ­νη­σης της ΝΔ- παρέ­χουν οι ιδιω­τι­κές ασφα­λι­στι­κές εται­ρί­ες; Οι οποί­ες σήμε­ρα δια­φη­μί­ζουν πόσο ισχυ­ρές είναι και πόσο καλό επί­πε­δο υπη­ρε­σιών προ­σφέ­ρουν; Και σε 3 μήνες μπο­ρούν να σκά­σουν σαν φού­σκες παίρ­νο­ντας μαζί τους και όλους τους κόπους που κατέ­θε­σαν οι εργαζόμενοι;

Δεν κιν­δυ­νο­λο­γού­με. Το παρά­δειγ­μα της “ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ” στην Ελλά­δα είναι ευρέ­ως γνωστό.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο