Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Δ. Κουτσούμπας: Ισχυρό ΚΚΕ γιατί θα είναι στήριγμα της ζωής και των αγώνων του λαού

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημή­τρης Κου­τσού­μπας, σε συνέ­ντευ­ξή του στην ΕΡΤ1 υπο­γράμ­μι­σε ότι από τις κάλ­πες των βου­λευ­τι­κών εκλο­γών πρέ­πει να ανα­δει­χθεί ένα πολύ πιο ισχυ­ρό ΚΚΕ καθώς αυτή είναι «η ψήφος που μετρά­ει». «Στό­χος μας είναι να είμα­στε γνή­σια εργα­τι­κή-λαϊ­κή αντι­πο­λί­τευ­ση με απο­φα­σι­στι­κή ενί­σχυ­ση του ΚΚΕ» απέ­να­ντι σε κάθε αντι­λαϊ­κή κυβέρ­νη­ση και πολι­τι­κή, υπο­γράμ­μι­σε, επι­ση­μαί­νο­ντας, σε άλλο σημείο της συνέ­ντευ­ξής του ότι «όταν αδυ­νά­τι­ζε το ΚΚΕ, τότε περ­νού­σαν τα μνη­μό­νια και οι αντι­λαϊ­κοί νόμοι, ενώ όταν δυνα­μώ­νει το ΚΚΕ θα έχου­με, έστω, ανά­σες ανακούφισης».

Σημειώ­νο­ντας ότι μόνο το ΚΚΕ θα είναι «και αύριο» στή­ριγ­μα της ζωής και των αγώ­νων των εργα­ζο­μέ­νων και του λαού, πρό­σθε­σε ότι στο κάλε­σμα της ΚΕ του ΚΚΕ για τις εκλο­γές περιέ­χο­νται οι προ­τά­σεις και οι θέσεις του κόμ­μα­τος για το σήμε­ρα και το αύριο με τις οποί­ες θα δώσει τη μάχη των εκλογών.

Ερω­τη­θείς για τα απο­τε­λέ­σμα­τα των πρό­σφα­των εκλο­γι­κών ανα­με­τρή­σε­ων είπε οτι σε αυτά εκφρά­στη­κε μια «γενι­κευ­μέ­νη δικαιο­λο­γη­μέ­νη δυσα­ρέ­σκεια απέ­να­ντι στον ΣΥΡΙΖΑ για την αντι­λαϊ­κή πολι­τι­κή του». Σημεί­ω­σε, ωστό­σο, ότι «αυτό δεν εκφρά­στη­κε σε φιλο­λαϊ­κή κατεύ­θυν­ση, καθώς το μεγα­λύ­τε­ρο μέρος των ψηφο­φό­ρων πήγε σε κόμ­μα­τα, κυρί­ως στη ΝΔ, που εφάρ­μο­σαν αυτή τη πολι­τι­κή που συνέ­χι­σε και εφάρ­μο­σε ο ΣΥΡΙΖΑ πηγαί­νο­ντας και ο ίδιος όλο και πιο δεξιά με επι­τα­χυ­νό­με­νους ρυθ­μούς και εκφρά­ζο­ντας κοι­νω­νι­κά το μεγά­λο κεφά­λαιο, την τρόι­κα, την ΕΕ».

«Μας προ­βλη­μα­τί­ζει το ότι υπάρ­χει μια γενι­κό­τε­ρη συντη­ρη­τι­κο­ποι­ή­ση στην ελλη­νι­κή κοι­νω­νία για την οποία βασι­κή ευθύ­νη φέρει το σημε­ρι­νό κυβερ­νών κόμ­μα για­τί ξεπου­πού­λια­σε αρι­στε­ρά ιδα­νι­κά και αρι­στε­ρές προ­ο­δευ­τι­κές αξί­ες» τόνι­σε, προ­σθέ­το­ντας «επα­νερ­χό­μα­στε στα ίδια σε μια αντι­λαϊ­κή εναλ­λα­γή στα πλαί­σια ενός κάλ­πι­κου διπολισμού».

Ο Δ. Κου­τσού­μπας είπε ότι «η ρεα­λι­στι­κή απο­τί­μη­ση του εκλο­γι­κού απο­τε­λέ­σμα­τος είναι η στα­θε­ρό­τη­τα των δυνά­με­ων του ΚΚΕ» προ­σθέ­το­ντας ότι επί­σης είναι»πολύ σημα­ντι­κό το ότι “βλέ­πει την πλά­τη του ΚΚΕ” η ΧΑ». «Αυτό πρέ­πει να συνε­χι­στεί, η πάλη που έδω­σε το ΚΚΕ μέσα και έξω από τη Βου­λή, ενά­ντια στον φασι­σμό, την Ακρο­δε­ξιά, το δολο­φο­νι­κό μόρ­φω­μα της ΧΑ, ουσια­στι­κά την έδω­σε μόνο του και καθα­ρά από όλα τα πολι­τι­κά κόμ­μα­τα. Αυτό το κατα­νό­η­σε ο ελλη­νι­κός λαός, όμως όχι πάλι στην ολό­τη­τά του για­τί μπο­ρεί να μη βγή­κε ναζι­στι­κό μόρ­φω­μα όμως δια­χύ­θη­καν ψήφοι λαϊ­κών ανθρώ­πων σε ακρο­δε­ξιά, εθνι­κι­στι­κά, ρατσι­στι­κά κόμματα».

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο