Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Δ. Κουτσούμπας: Ισχυρό ΚΚΕ σε όλες τις κάλπες

Ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημή­τρης Κου­τσού­μπας, σε συνέ­ντευ­ξή του στον τ/σ Alpha τόνι­σε ότι το μήνυ­μα του κόμ­μα­τος είναι «ισχυ­ρό ΚΚΕ σε όλες τις κάλ­πες, το οποίο θα είναι δύνα­μη πραγ­μα­τι­κής λαϊ­κής αντι­πο­λί­τευ­σης απέ­να­ντι στις αντι­λαϊ­κές πολι­τι­κές της ΕΕ τις οποί­ες υλο­ποιούν οι κυβερ­νή­σεις, και εξει­δι­κεύ­ουν σε τοπι­κό επί­πε­δο οι δήμοι και οι Περιφέρειες».

Όπως υπο­γράμ­μι­σε «σε αυτή τη λαί­λα­πα» μόνο ένα ισχυ­ρό ΚΚΕ μπο­ρεί να εμπο­δί­σει νέα αντι­λαϊ­κά μέτρα, και να συμ­βά­λει ώστε να έχει κατα­κτή­σεις ο λαός προ­σθέ­το­ντας ότι «πρέ­πει άμε­σα να γκρε­μι­στεί η Χρυ­σή Αυγή από την 3η θέση κι αυτό μπο­ρεί να συμ­βεί μόνο με ισχυ­ρο­ποί­η­ση του ΚΚΕ».

Εξέ­φρα­σε την ανη­συ­χία του κόμ­μα­τός του για την κατά­στα­ση στην περιο­χή και χαρα­κτή­ρι­σε «αφέ­λεια, πολι­τι­κό και­ρο­σκο­πι­σμό και κυρί­ως εφη­συ­χα­σμό του ελλη­νι­κού λαού» την τοπο­θέ­τη­ση του Αλέ­ξη Τσί­πρα ότι η Τουρ­κία θα κάνει «τζού­φια» γεώ­τρη­ση, επι­ση­μαί­νο­ντας πως αυτό που κρί­νε­ται τώρα δεν είναι αν η Τουρ­κία θα εξο­ρύ­ξει φυσι­κό αέριο αλλά η προ­σπά­θεια κατο­χύ­ρω­σης δικαιω­μά­των που δεν της ανή­κουν, στην κυριαρ­χία άλλων χωρών.

Είπε ότι η ουσία των μέτρων «δεν είναι ακρι­βώς όπως τα παρου­σιά­ζει η κυβέρ­νη­ση», προ­σθέ­το­ντας «βέβαια και 1 ευρώ να βάλει στην τσέ­πη του, ο μισθω­τός, ο άνερ­γος, ο συντα­ξιού­χος καλό είναι ».

Όπως εξή­γη­σε, «η ουσία είναι ότι ‑με τις 120 δόσεις- στέλ­νει στο γκι­σέ των τρα­πε­ζών και της εφο­ρί­ας τους αυτο­α­πα­σχο­λού­με­νους επαγ­γελ­μα­τί­ες ενώ τους έχει ξεζου­μί­σει για να μαζέ­ψει έστω και πεντα­ρο­δε­κά­ρες και την ίδια ώρα φορο­α­παλ­λά­σει λίγους και μεγά­λους που τα χρό­νια της κρί­σης είχαν και κερδοφορία».

Είπε ακό­μα ότι «δεν είναι 13η σύντα­ξη αυτή που δίνε­ται» ενώ δεν παρέ­λει­ψε να μιλή­σει για προ­ε­κλο­γι­κό χαρα­κτή­ρα των μέτρων, καθώς όπως ανέ­φε­ρε, «μια σει­ρά από αυτά τα ακού­με εδώ και δύο χρό­νια και θα μπο­ρού­σαν να έλθουν νωρί­τε­ρα» για να δοθεί μια έστω ελά­χι­στη ανα­κού­φι­ση, «αλλά η κυβέρ­νη­ση επέ­λε­ξε να τα φέρει όσο πιο κοντά στις εκλογές».

Επα­νέ­λα­βε ότι το ΚΚΕ θα ψηφί­σει «ναι» σε όσα μέτρα ανα­κου­φί­ζουν, έστω και στο ελά­χι­στο, τους εργα­ζό­με­νους και τα λαϊ­κά στρώ­μα­τα, «παρών» σε όσα «μπο­ρεί να είναι σε μια θετι­κή κατεύ­θυν­ση, αλλά ταυ­τό­χρο­να αφή­νουν διε­ξό­δους για άλλα αντερ­γα­τι­κά μέτρα» και «κατά»” σε όσα «ανοί­γουν δρό­μους για εκ νέου αντι­λαϊ­κή πολιτική”.

Είπε ότι όταν η κυβέρ­νη­ση κάνει λόγο για καλύ­τε­ρη πορεία της οικο­νο­μί­ας, «εννο­εί τα ματω­μέ­να πλε­ο­νά­σμα­τα τα οποία πλη­ρώ­νει ο λαός με τη φορο­λη­στεία, τις περι­κο­πές σε κοι­νω­νι­κές παρο­χές, με την απώ­λεια τριών συντά­ξε­ων και την κατάρ­γη­ση του ΕΚΑΣ».

Ανέ­φε­ρε ότι το ΚΚΕ «δεν είναι τόσο αισιό­δο­ξο, όσο θέλει να παρου­σια­στεί η κυβέρ­νη­ση και ο κ. Τσί­πρας, διό­τι η πορεία της ασθε­νι­κής ανά­καμ­ψης της ελλη­νι­κής οικο­νο­μί­ας είναι επι­σφα­λής καθώς έχει να κάνει και με τον διε­θνή περί­γυ­ρο, δηλα­δή τα σοβα­ρά προ­βλή­μα­τα στον πυρή­να της ευρω­ζώ­νης και με τον αστάθ­μη­το παρά­γο­ντα των διε­θνών εξε­λί­ξε­ων και των οξύ­τα­των αντα­γω­νι­σμών στην περιοχή».

Χαρα­κτή­ρι­σε τη συζή­τη­ση στο Κοι­νο­βού­λιο «κακο­στη­μέ­νη παρά­στα­ση» που απο­σκο­πού­σε στον απο­προ­σα­να­το­λι­σμό και στην υπο­βο­λή ψεύ­τι­κων διλημ­μά­των στον κόσμο για το «ποιός είναι λιγό­τε­ρο διε­φθαρ­μέ­νος, ποιος καλύ­τε­ρος και ποιος χειρότερος».

Σημεί­ω­σε ότι εφό­σον ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ συμπί­πτουν στα στρα­τη­γι­κά ζητή­μα­τα δεν έχουν άλλη διέ­ξο­δο από την πόλωση.

Ανα­φε­ρό­με­νος στα εργα­σια­κά, υπο­γράμ­μι­σε ότι «Μητσο­τά­κης και Τσί­πρας συμ­φω­νούν στη διευ­θέ­τη­ση του χρό­νου εργα­σί­ας σε ημε­ρή­σια και εβδο­μα­διαία βάση» και τόνι­σε ότι με «την υπο­γρα­φή της κ. Αχτσιό­γλου και της κυβέρ­νη­σης του κ. Τσί­πρα που έχει εγκρί­νει επι­χει­ρη­σια­κές συμ­βά­σεις» υλο­ποιεί­ται σε σει­ρά από κλά­δους εργα­σία με «σερί 10ήμερο και με 12ωρο καθη­με­ρι­νά χωρίς υπε­ρω­ρί­ες». Συμπλή­ρω­σε ότι η σωμα­τι­κή και πνευ­μα­τι­κή ανα­πλή­ρω­ση του εργα­ζό­με­νου δια­σφα­λί­ζε­ται σε ημε­ρή­σια βάση και όχι σε βάθος χρόνου.

Ερω­τη­θείς για την άνο­δο της ακρο­δε­ξιάς είπε ότι «ιστο­ρι­κά και σήμε­ρα την ακρο­δε­ξιά δημιουρ­γού­σαν αντι­λαϊ­κές πολι­τι­κές τις οποί­ες υλο­ποιού­σαν εναλ­λάξ είτε από κοι­νού είτε παρα­δο­σια­κά δεξιά κόμ­μα­τα, είτε σοσιαλ­δη­μο­κρα­τι­κά ή ονο­μα­ζό­με­να αρι­στε­ρά» σημειώ­νο­ντας, στη συνέ­χεια ότι «ακρο­δε­ξιά ή φασι­στι­κά κόμ­μα­τα στη­ρί­ζο­νται και από μονο­πω­λια­κούς ομίλους».

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο