Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Δ. Κουτσούμπας: Ισχυρό ΚΚΕ σε όλες τις μάχες, ενάντια στο διπολισμό και τον καπιταλισμό

«Η δικαιο­λο­γη­μέ­νη αγα­νά­κτη­ση, η δυσα­ρέ­σκεια πρέ­πει να γίνουν δημιουρ­γία και να εκφρα­στούν με αγώ­νες, αντε­πί­θε­ση, κοι­νω­νι­κή συμ­μα­χία ενά­ντια στον διπο­λι­σμό, ενά­ντια στα μονο­πώ­λια και τον καπι­τα­λι­σμό με ΚΚΕ παντού ισχυ­ρό» τόνι­σε ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημή­τρης Κου­τσού­μπας, μιλώ­ντας σήμε­ρα στον ρ/σ “24/7”. Ερω­τη­θείς αν η κυβέρ­νη­ση θα έχει πολι­τι­κή νομι­μο­ποί­η­ση μετά από ενδε­χό­με­νη απο­χώ­ρη­ση των ΑΝΕΛ, είπε ότι «μπο­ρεί να υπάρ­ξει κυβέρ­νη­ση και χωρίς την απαι­τού­με­νη τυπι­κή πλειο­ψη­φία. Οπωσ­δή­πο­τε είναι πολι­τι­κό πρό­βλη­μα, αυτό πρέ­πει να το αντι­με­τω­πί­σει η ίδια η κυβέρ­νη­ση». Ο Δ. Κου­τσού­μπας είπε ότι δεν συμ­με­ρί­ζε­ται την υπε­ραι­σιο­δο­ξία της κυβέρ­νη­σης «η οποία δεν στη­ρί­ζε­ται ούτε σε ρεα­λι­στι­κά, ούτε σε αντι­κει­με­νι­κά πραγ­μα­τι­κά στοιχεία».

Όπως εξή­γη­σε, «η καπι­τα­λι­στι­κή ανά­καμ­ψη που προσ­δο­κεί (η κυβέρ­νη­ση) είναι φανε­ρά πολύ ασθε­νι­κή, δεν έχου­με ουσια­στι­κή ανά­καμ­ψη, ούτε πρό­κει­ται να έχου­με το 2019, ανά­καμ­ψη του εισο­δή­μα­τος της πλειο­ψη­φί­ας του ελλη­νι­κού λαού, φυσι­κά ούτε συζή­τη­ση δεν γίνε­ται για ανά­καμ­ψη των τερά­στιων οικο­νο­μι­κών απω­λειών που είχε την τελευ­ταία δεκαετία».

Πρό­σθε­σε ότι «παρα­μέ­νουν σε ισχύ όλοι οι αντι­λαϊ­κοί μνη­μο­νια­κοί νόμοι, η χώρα είναι υπο συνε­χή επο­πτεία, τα όποια ψίχου­λα εξα­νε­μί­ζο­νται, σε ισχύ είναι τα ματω­μέ­να πλε­ο­νά­σμα­τα», ενώ όλα αυτά γίνο­νται σε «μια κατά­στα­ση όπου έχου­με μεγά­λη όξυν­ση των αντι­θέ­σε­ων και μέσα στην ΕΕ, στην Ευρω­ζώ­νη, με φαγω­μά­ρα και φυγό­κε­ντρες τάσεις και αυτά πάντα συνο­δεύ­ο­νται από έντα­ση του αυταρ­χι­σμού, του αντι­κομ­μου­νι­σμού, ενά­ντια στα λαϊ­κά δικαιώ­μα­τα και τις λαϊ­κές ελευθερίες».

«Οπωσ­δή­πο­τε στα πλαί­σια αυτά ελλο­χεύ­ουν πάρα πολ­λοί μεγά­λοι κίν­δυ­νοι πολε­μι­κών εμπλο­κών. Η περιο­χή μας — Μ. Ανα­το­λή, η Μεσό­γειος, τα Βαλ­κά­νια, η Μαύ­ρη Θάλασ­σα — είναι καζά­νι που βρά­ζει, η Ελλά­δα έχει γίνει ελέω του κ. Τσί­πρα, ελέω ΣΥΡΙΖΑ απέ­ρα­ντη στρα­τιω­τι­κή αμε­ρι­κα­νο­ΝΑ­ΤΟϊ­κή βάση και φυσι­κά η “Συμ­φω­νία των Πρε­σπών” που είναι επί τάπη­τος γίνε­ται μόνο και μόνο για να μπει η χώρα αυτή στο ΝΑΤΟ, στην ιμπε­ρια­λι­στι­κή στρού­γκα με υπαρ­κτά, για μελ­λο­ντι­κή αξιο­ποί­η­ση, τα σπέρ­μα­τα του αλυ­τρω­τι­σμού ένθεν κακεί­θεν» πρόσθεσε.

Επί­σης, είπε οτι το ΚΚΕ θα κατα­ψη­φί­σει την “Συμ­φω­νία των Πρε­σπών” «για τον κύριο λόγο ότι η έντα­ξη στο ΝΑΤΟ είναι συστα­τι­κό στοι­χείο και προ­ϋ­πό­θε­ση της Συμ­φω­νί­ας καθώς ρητά ανα­φέ­ρε­ται στη συμ­φω­νία Τσί­πρα-Ζάεφ και όλα τα δια­δι­κα­στι­κά τερ­τί­πια που ακού­γο­νται αυτές τις μέρες δεν αλλά­ζουν την ουσία αυτή».

Στην ερώ­τη­ση τι θα πρά­ξει το ΚΚΕ αν υπάρ­ξει πρό­τα­ση δυσπι­στί­ας από την ΝΔ χαρα­κτή­ρι­σε «γελοιό­τη­τα αυτές τις προ­τά­σεις δυσπι­στί­ας λίγους μήνες πριν τις εκλο­γές». Ανα­φο­ρι­κά με το θέμα που προ­έ­κυ­ψε με τον «υπο­τί­θε­ται προ­στα­τευό­με­νο μάρ­τυ­ρα» είπε ότι επ’αυ­τού “πρέ­πει να απα­ντή­σει ο κ. Τσί­πρας που απο­κά­λε­σε τους προ­στα­τευό­με­νους μάρ­τυ­ρες “ήρω­ες” όταν ζητή­θη­κε στη βου­λή να είναι όλοι τους επώ­νυ­μοι. Τι είδους ήρω­ες είναι αυτοί που όντας προ­στα­τευό­με­νοι μάρ­τυ­ρες εμπλέ­κο­νται ποι­νι­κά στην ίδια υπό­θε­ση, ετοι­μά­ζο­νται να το σκά­σουν στο εξω­τε­ρι­κό, μόνο η κυβέρ­νη­ση και οι κρα­τι­κοί μηχα­νι­σμοί γνω­ρί­ζουν. Δημιουρ­γεί πολ­λά ερω­τη­μα­τι­κά αυτή η υπόθεση».

Ο Δ. Κου­τσού­μπας είπε ότι ο στό­χος του ΚΚΕ είναι αρκε­τά υψη­λός. «Εμείς λέμε καθα­ρά στον ελλη­νι­κό λαό να μην ψάχνει μπρο­στά στις εκλο­γές να βρει δια­φο­ρές ανά­με­σα στα διά­φο­ρα κόμ­μα­τα του κατε­στη­μέ­νου — το σημε­ρι­νό κυβερ­νη­τι­κό κόμ­μα του ΣΥΡΙΖΑ, τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ ή άλλους που ετε­ρο­κα­θο­ρί­ζο­νται από αυτούς όλους — αλλά να κάνει ο ίδιος ο λαος την πραγ­μα­τι­κή δια­φο­ρά με ισχυ­ρό ΚΚΕ σε όλες τις μάχες, στις αρχαι­ρε­σί­ες εργα­τι­κών κέντρων, ομο­σπον­διών, σωμα­τεί­ων στις δημο­τι­κές και περι­φε­ρεια­κές εκλο­γές και ευρω­ε­κλο­γές στις 26 Μαΐ­ου και στις βου­λευ­τι­κές εκλο­γές είτε γίνουν Μάρ­τη, είτε Μάη, είτε Οκτώ­βρη» κατέ­λη­ξε ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο