Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Δ. Κουτσούμπας: Καλεσμένοι στα κυβερνητικά γενέθλια είναι οι εκπρόσωποι των επιχειρηματικών ομίλων, της ΕΕ, των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ

«Καλε­σμέ­νοι στα κυβερ­νη­τι­κά γενέ­θλια είναι οι εκπρό­σω­ποι των επι­χει­ρη­μα­τι­κών ομί­λων, της ΕΕ, των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, απέ­να­ντι στους οποί­ους η κυβέρ­νη­ση της ΝΔ στά­θη­κε συνε­πής στις δεσμεύ­σεις της. Μάλι­στα, με αφορ­μή τη συμπλή­ρω­ση ενός χρό­νου, υλο­ποιεί μία ακό­μη δέσμευ­ση, το νόμο για τον περιο­ρι­σμό των δια­δη­λώ­σε­ων, μετά το συν­δι­κα­λι­στι­κό νόμο και την κατάρ­γη­ση του ασύ­λου» δήλω­σε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημή­τρης Κου­τσού­μπας «με αφορ­μή τον ένα χρό­νο κυβέρ­νη­σης της ΝΔ».

«Στα γενέ­θλια της ΝΔ δεν είναι καλε­σμέ­νοι οι χιλιά­δες εργα­ζό­με­νοι που έμει­ναν άνερ­γοι, πολ­λοί χωρίς εισό­δη­μα, όσοι δου­λεύ­ουν με μειω­μέ­νο κατά 20% μισθό, σε καθε­στώς εκ περι­τρο­πής εργα­σί­ας, οι υπερ­χρε­ω­μέ­νοι μικροί επαγ­γελ­μα­τί­ες, οι βιο­πα­λαι­στές αγρό­τες με την αδιά­θε­τη σοδειά, οι μαθη­τές που αγχώ­νο­νται σε ένα σχο­λείο σκλη­ρό εξε­τα­στι­κό κέντρο.

Δεν γιορ­τά­ζουν όσοι με ανα­σφά­λεια βλέ­πουν ότι το δημό­σιο σύστη­μα υγεί­ας παρα­μέ­νει με τερά­στιες ελλεί­ψεις, παρά τα όσα λέει ο κ. Μητσο­τά­κης, και δεν μπο­ρεί να αντι­με­τω­πί­σει όχι μόνο ένα πιθα­νό νέο κύμα παν­δη­μί­ας, αλλά συνο­λι­κά τις ανά­γκες για την υγεία του λαού» προσέθεσε.

«Η κυβέρ­νη­ση της ΝΔ σε όλες τις στρα­τη­γι­κές επι­λο­γές της, από τη στή­ρι­ξη των μεγά­λων επι­χει­ρή­σε­ων με νέες μειώ­σεις φόρων, ασφα­λι­στι­κών εισφο­ρών και νέες φορο­α­παλ­λα­γές, μέχρι τη συμ­φω­νία με τις ΗΠΑ και τη συμ­με­το­χή στους οξυ­μέ­νους αντα­γω­νι­σμούς στην περιο­χή, έχει την ουσια­στι­κή στή­ρι­ξη του ΣΥΡΙΖΑ και των άλλων κομ­μά­των. Η απο­φα­σι­στι­κό­τη­τα της ΝΔ να τελειώ­σει με τις εκκρε­μό­τη­τες που της άφη­σε ο ΣΥΡΙΖΑ, είναι η από­δει­ξη ότι το κρά­τος και η αντι­λαϊ­κή πολι­τι­κή έχει αντι­λαϊ­κή συνέ­χεια στην ατζέ­ντα του» επι­σή­μα­νε ο Δ. Κουτσούμπας.

«Σήμε­ρα, αντι­πο­λί­τευ­ση από τη σκο­πιά των λαϊ­κών συμ­φε­ρό­ντων και ανα­γκών είναι μόνο το ΚΚΕ, που βγαί­νει μπρο­στά στη διεκ­δί­κη­ση, στην αντι­πα­ρά­θε­ση με την κυβέρ­νη­ση, την ΕΕ, το μεγά­λο κεφά­λαιο. Παλεύ­ει για μέτρα προ­στα­σί­ας της ζωής και των δικαιω­μά­των του λαού, σε όλους τους τομείς. Αυτή είναι άλλω­στε η αντι­πο­λί­τευ­ση που έχει ανά­γκη ο λαός μας. Μια αντι­πο­λί­τευ­ση που κρί­νε­ται καθη­με­ρι­νά και μπο­ρεί να κερ­δί­ζει ανά­σες ανα­κού­φι­σης όσο δυνα­μώ­νει η σύγκρου­ση με το αδη­φά­γο κεφά­λαιο και τις κυβερ­νή­σεις του» κατέ­λη­ξε στη δήλω­σή του ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο