Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Δ. Κουτσούμπας καταπέλτης στη Βουλή: «Εκεί που μας χρωστάγανε μας πήραν και το βόδι» (VIDEO)

Έχε­τε συναί­σθη­ση της κατά­στα­σης, ανα­ρω­τή­θη­κε προς τους κυβερ­νώ­ντες ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημή­τρης Κου­τσού­μπας, μιλώ­ντας στη Βου­λή και τονί­ζο­ντας πως προ­κα­λεί η κοροϊ­δία με τα ψίχου­λα της δήθεν κοι­νω­νι­κής πολι­τι­κής της κυβέρνησης.

Απευ­θυ­νό­με­νος προς τον ΣΥΡΙΖΑ σημεί­ω­σε ότι «έλιω­σε η καρα­μέ­λα» της προ­ο­δευ­τι­κής κυβέρ­νη­σης και υπο­γράμ­μι­σε ότι το ΚΚΕ είναι η μονα­δι­κή δύνα­μη που δίνει απα­ντή­σεις στα αδιέ­ξο­δα του λαού.

«Εκεί που μας χρω­στά­γα­νε μας πήραν και το βόδι», σχο­λί­α­σε ο Δημή­τρης Κου­τσού­μπας για την ομι­λία του πρω­θυ­πουρ­γού και κάλε­σε τους κυβερ­νώ­ντες να απα­ντή­σουν αν θα δού­λευαν π.χ. στον του­ρι­σμό χωρίς ρεπό για 10 και 12 ώρες συνε­χό­με­νες, με εισό­δη­μα των 700 και 800 ευρώ και μετά από μερι­κούς μήνες να βρε­θούν και πάλι στην ανερ­γία. Σημεί­ω­σε ότι λόγω της ακρί­βειας το 60% των οικο­γε­νειών κάνουν περι­κο­πές σε στοι­χειώ­δεις ανά­γκες, ότι το 50% δεν μπο­ρεί καν να τις καλύ­ψει, ενώ μιλώ­ντας για τη λαϊ­κή στέ­γη που ούτε καν σήμε­ρα δεν μπο­ρεί να λύσει ο καπι­τα­λι­σμός, ο σοσια­λι­σμός που γνω­ρί­σα­με από το 1930 το είχε αντιμετωπίσει.

Ανέ­φε­ρε χαρα­κτη­ρι­στι­κά πως το πιτό­γυ­ρο ξεπέ­ρα­σε τα 3 ευρώ, ότι η βεν­ζί­νη είναι στα 2,5 ευρώ το λίτρο και το σού­περ μάρ­κετ έχει εκτι­να­χθεί. Για το ηλε­κτρι­κό ρεύ­μα ότι τελι­κά όλα χρε­ώ­νο­νται στον φορο­λο­γού­με­νο λαό, ακό­μα και οι εκπτώ­σεις στις επι­χει­ρή­σεις. Για την ανερ­γία τόνι­σε ότι με αλχη­μεί­ες κρύ­βε­ται η πραγ­μα­τι­κή κατά­στα­ση αφού ακό­μα και για μία ώρα εργα­σί­ας την εβδο­μά­δα ο άνερ­γος θεω­ρεί­ται εργαζόμενος.

902.gr

«Τσε Γκε­βά­ρα, πρε­σβευ­τής της Επα­νά­στα­σης», του Νίκου Μόττα

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο