Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Δ. Κουτσούμπας: «Κτήνος που φοράει στολή της Προστασίας του Πολίτη» ο αστυνομικός που πυροβόλησε τον 16χρονο

Ο πυρή­νας του νομο­σχε­δί­ου και της αστυ­νο­μι­κής βίας και αυθαι­ρε­σί­ας είναι ίδιος, είναι η έντα­ση της κατα­στο­λής απέ­να­ντι στον εχθρό λαό από ένα σάπιο, διε­φθαρ­μέ­νο και εγκλη­μα­τι­κό κρά­τος, τόνι­σε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημή­τρης Κου­τσού­μπας ξεκι­νώ­ντας την ομι­λία του στην Ολο­μέ­λεια της Βου­λής επί του νομο­σχε­δί­ου για την ΕΥΠ και τις παρακολουθήσεις.

«Καμία ανο­χή στην κρα­τι­κή βία, καμία συγκά­λυ­ψη», υπο­γράμ­μι­σε ανα­φε­ρό­με­νος στον πυρο­βο­λι­σμό του 16χρονου Ρομά από «ένα κτή­νος που φορά­ει τη στο­λή της Προ­στα­σί­ας του Πολίτη».

Υπο­γράμ­μι­σε ότι επι­χει­ρεί­ται να μπει ταφό­πλα­κα στην υπό­θε­ση υπο­κλο­πών, να βγει λάδι η κυβέρ­νη­ση και ο πρω­θυ­πουρ­γός και να «μετα­τρα­πεί η κρί­ση σε ευκαι­ρία», όπως λένε οι κυβερ­νώ­ντες, για να έρθουν νέα αντι­δρα­στι­κά μέτρα σαν αυτά που περι­λαμ­βά­νει το νομο­σχέ­διο και σημεί­ω­σε ότι η ΝΔ έκα­νε δεκτές παρα­τη­ρή­σεις του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ.

Σημεί­ω­σε ότι νομι­μο­ποιεί­ται το «ουδείς εξαι­ρεί­ται των παρα­κο­λου­θή­σε­ων», δια­τη­ρεί και ενι­σχύ­ει το απα­ρά­δε­κτο θεσμι­κό πλαί­σιο που δια­μορ­φώ­θη­κε από όλες τις κυβερ­νή­σεις. Μίλη­σε για δήθεν σκλη­ρή αντι­πα­ρά­θε­ση της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ, σημειώ­νο­ντας ότι συγκλί­νουν στα σοβα­ρά και τα κρί­σι­μα του νομο­σχε­δί­ου και δια­φω­νούν σε επι­μέ­ρους θέμα­τα όπως για το αν η αρμο­διό­τη­τα της ΕΥΠ θα είναι στον πρω­θυ­πουρ­γό, προ­σθέ­το­ντας ότι λες και πριν που δεν ήταν στον πρω­θυ­πουρ­γό η ΕΥΠ ήταν καλή!

Μίλη­σε για προ­σπά­θεια συγκά­λυ­ψης της υπό­θε­σης των υπο­κλο­πών στην έδρα της ΚΕ του ΚΚΕ.

«Ναι, αλλά ο Στά­λιν…», του Νίκου Μόττα

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο