Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Δ. Κουτσούμπας: «Μπορεί οι ζευγάδες να φεύγουν, όμως η σπορά και η καλή σπορά μένει» (ΦΩΤΟ)

«Οι σημε­ρι­νοί αγώ­νες του λαού μας, οι εκδη­λώ­σεις για τα 100 χρό­νια της ηρω­ϊ­κής πορεί­ας του ΚΚΕ, είναι οι αδιά­ψευ­στοι μάρ­τυ­ρες ότι μπο­ρεί οι ζευ­γά­δες να φεύ­γουν, όμως η σπο­ρά και η καλή σπο­ρά μένει». Αυτά δήλω­σε, μετα­ξύ άλλων, σήμε­ρα ο γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημή­τρης Κου­τσού­μπας, ο οποί­ος παρέ­στη στο πολι­τι­κό μνη­μό­συ­νο του Χαρί­λα­ου Φλω­ρά­κη, που πραγ­μα­το­ποί­η­σε η Επι­τρο­πή Περιο­χής Θεσ­σα­λί­ας του ΚΚΕ, στο Παλιοζογλώπι.

xarilaos8

Και συνέ­χι­σε: «Και λέω καλή σπο­ρά, για­τί δυστυ­χώς μερι­κές φορές εμφα­νί­ζο­νται και σάπιοι σπό­ροι, ανα­φύ­ο­νται ζιζά­νια, τα οποία πρέ­πει να απο­μα­κρυν­θούν για να μπο­ρεί να μπο­ρεί να γονι­μο­ποι­η­θεί η λαϊ­κή πάλη, να παλέ­ψου­με, να συνε­χί­σει ο λαός μας να παλεύ­ει για το δίκιο του, για τα δικαιώ­μα­τά του, ενά­ντια στα μνη­μό­νια, ενά­ντια σε όλους τους αντι­λαϊ­κούς νόμους για την ανά­κτη­ση των μεγά­λων οικο­νο­μι­κών απω­λειών του εισο­δή­μα­τός του που είχε τα χρό­νια της κρί­σης, αλλά κυρί­ως για να ανοί­ξει ο δρό­μος για ένα καλύ­τε­ρο αύριο για την πατρί­δα μας, για το λαό μας, για αυτό που έπε­σαν, που αγω­νί­στη­καν χιλιά­δες ήρω­ες του λαϊ­κού μας κινήματος».

xarilaos1

Ομι­λη­τής στο πολι­τι­κό μνη­μό­συ­νο ήταν ο Νίκος Τέγος, γραμ­μα­τέ­ας της ΤΕ Καρ­δί­τσας του ΚΚΕ, ο οποί­ος ανά­με­σα σε άλλα τόνι­σε πως «η σημε­ρι­νή μας εκδή­λω­ση έχει ιδιαί­τε­ρο χαρα­κτή­ρα καθώς φέτος είναι χρο­νιά που το κόμ­μα μας συμπλη­ρώ­νει τα 100 χρό­νια ζωής και δρά­σης. Παρα­μέ­νο­ντας το πιο σύγ­χρο­νο και νέο κόμ­μα της ελλη­νι­κής κοι­νω­νί­ας, για­τί παλεύ­ει για την κατάρ­γη­ση της εκμε­τάλ­λευ­σης ανθρώ­που από άνθρω­πο και την οικο­δό­μη­ση της νέας κοι­νω­νί­ας του σοσια­λι­σμού- κομ­μου­νι­σμού», πρό­σθε­σε, για να κατα­λή­ξει: « Όλη η ζωή του σ. Χαρί­λα­ου ήταν συνυ­φα­σμέ­νη με την ιστο­ρι­κή πορεία του κόμ­μα­τος. Πάλε­ψε ατα­λά­ντευ­τα για τα μικρά και μεγά­λα προ­βλή­μα­τα που σημά­δε­ψαν μεγά­λο μέρος του 20ου αιώ­να. Η ζωή του και οι πρά­ξεις του ανέ­δει­ξαν την αστεί­ρευ­τη λαϊ­κή δύνα­μη και πρω­το­βου­λία. Επι­βε­βαιώ­θη­κε πως όταν ο λαός απο­φα­σί­σει να πάρει την κατά­στα­ση στα χέρια του, μπο­ρεί να γίνει ο πρω­τα­γω­νι­στής των εξε­λί­ξε­ων, να παλέ­ψει και να διεκ­δι­κή­σει όλα όσα του ανήκουν».

xarilaos9

xarilaos6

xarilaos7

xarilaos3

xarilaos2

 

 

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο