Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Δ. Κουτσούμπας: Να βρεθούν οι ναζιστές-εγκληματίες της Χρυσής Αυγής στη φυλακή με τις ανώτατες ποινές

«Ήρθε η ώρα, μετά από 5,5 χρό­νια δίκης, να γίνει πρά­ξη ο πόθος κάθε δημο­κρά­τη, κάθε απλού λαϊ­κού ανθρώ­που, κάθε νέου και νέας και προ­φα­νώς των θυμά­των της ναζι­στι­κής βίας, της οικο­γέ­νειας του Παύ­λου Φύσ­σα: Να βρε­θούν οι ναζι­στές-εγκλη­μα­τί­ες της Χρυ­σής Αυγής στη φυλα­κή με τις ανώ­τα­τες ποι­νές» υπο­γραμ­μί­ζει ο γενι­κός γραμ­μα­τέ­ας της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημή­τρης Κου­τσού­μπας, σε άρθρο του στην «Εφη­με­ρί­δα των Συντα­κτών» για τη δίκη της Χρυ­σής Αυγής.

«Τα στοι­χεία που ήρθαν στο φως στη διάρ­κεια της δίκης είναι συντρι­πτι­κά για το πώς η Χρυ­σή Αυγή οργά­νω­νε και καθο­δη­γού­σε εγκλη­μα­τι­κές πρά­ξεις. Απο­δεί­χτη­κε ότι είναι εγκλη­μα­τί­ες για­τί είναι φασί­στες!» σημειώ­νει ο κ. Κου­τσού­μπας. Προ­σθέ­τει πως το ΚΚΕ, η ΚΝΕ και το ταξι­κά προ­σα­να­το­λι­σμέ­νο εργα­τι­κό κίνη­μα έχουν βάλει την δική τους σφρα­γί­δα «στην πάλη για την απο­κά­λυ­ψη του χαρα­κτή­ρα της ΧΑ, την απο­μό­νω­ση κάθε είδους φασι­στοει­δών στους χώρους δου­λειάς και μόρ­φω­σης, στις εργα­τι­κές λαϊ­κές συνοικίες».

Ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ ανα­φέ­ρει ότι «το αυγό του φιδιού επω­ά­στη­κε όχι μόνο στα ανα­τρι­χια­στι­κά ρατσι­στι­κά πογκρόμ, τις επι­θέ­σεις ενα­ντί­ον κομ­μου­νι­στών, αντι­φα­σι­στών, μετα­να­στών κ.ά αλλά και από την ανο­χή που απο­λάμ­βα­ναν οι φασί­στες από τμή­μα­τα του κρα­τι­κού μηχα­νι­σμού ακό­μα και των κυβερ­νή­σε­ων. Οι φασί­στες αξιο­ποί­η­σαν αντι­δρα­στι­κά, “μαύ­ρα” συν­θή­μα­τα όπως “έξω τα κόμ­μα­τα”, “έξω τα συν­δι­κά­τα”. Μάλι­στα ανέ­λα­βαν να τα κάνουν και πρά­ξη με οργα­νω­μέ­νες δολο­φο­νι­κές επι­θέ­σεις όπως απο­δει­κνύ­ει η επί­θε­ση σε κομ­μου­νι­στές συν­δι­κα­λι­στές μεταλ­λερ­γά­τες στο Πέραμα».

Δεν πρέ­πει να υπάρ­χει κανέ­νας εφη­συ­χα­σμός υπο­γραμ­μί­ζει ο κ. Κου­τσού­μπας, για­τί, όπως εξη­γεί, «το καλύ­τε­ρο θερ­μο­κή­πιο των ναζι­στι­κών οργα­νώ­σε­ων είναι ο αντι­κομ­μου­νι­σμός και το κατα­σκεύ­α­σμα της θεω­ρί­ας των δύο άκρων που είναι επί­ση­μη πολι­τι­κή της ΕΕ. Για­τί, ιδιαί­τε­ρα σε περιό­δους, όπως αυτή που δια­νύ­ου­με, που απο­κα­λύ­πτο­νται όλο και πιο γλα­φυ­ρά τα αδιέ­ξο­δα του σημε­ρι­νού συστή­μα­τος τόσο περισ­σό­τε­ρο θα ανα­σύ­ρο­νται τέτοια μαντρόσκυλα».

Και κατα­λή­γει στο άρθρο του ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ: «Το εργα­τι­κό λαϊ­κό κίνη­μα, οι νεα­νι­κοί αγώ­νες, η ίδια η συλ­λο­γι­κή αγω­νι­στι­κή δρά­ση παντού είναι αυτή που μπο­ρεί να δώσει στους ναζί εγκλη­μα­τί­ες αυτό που αξί­ζουν: Σήμε­ρα μία θέση εφ’ όρου ζωής στη φυλα­κή και τους υπό­λοι­πους που μεταμ­φιέ­ζο­νται, τώρα στο περι­θώ­ριο και την καται­σχύ­νη του λαού. Και αύριο μία σκο­τει­νή γωνιά στο μου­σείο κοι­νω­νι­κής ιστο­ρί­ας μαζί με το σύστη­μα που τους γέννησε».

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο