Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Δ. Κουτσούμπας: Να τερματιστεί ο απαράδεκτος αποκλεισμός της Κούβας από τον αμερικανικό ιμπεριαλισμό

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημή­τρης Κου­τσού­μπας συνα­ντή­θη­κε σήμε­ρα με αντι­προ­σω­πεία της Κεντρι­κής Ένω­σης Συν­δι­κά­των Κού­βας, η οποία απο­τε­λεί­ται από τον Ulises Guilarte de Nacimiento, μέλος του Πολι­τι­κού Γρα­φεί­ου του Κομ­μου­νι­στι­κού Κόμ­μα­τος Κού­βας, μέλος του Κρα­τι­κού Συμ­βου­λί­ου της Κού­βας και Αντι­πρό­ε­δρο της Παγκό­σμιας Συν­δι­κα­λι­στι­κής Ομο­σπον­δί­ας-ΠΣΟ και τον Ismael Drullet Perez, μέλος της Γραμ­μα­τεί­ας της CTC και μέλος της Εθνι­κής Συνέ­λευ­σης της Κού­βας. Την αντι­προ­σω­πεία συνό­δευ­σε ο πρέ­σβης της Κού­βας στην Αθή­να Αramis Fuente Hernandez.

Στην αντι­προ­σω­πεία του ΚΚΕ συμ­με­τεί­χαν ο Γιώρ­γος Μαρί­νος και ο Γιάν­νης Πρω­τού­λης, μέλη του ΠΓ και ο Νίκος Μαυ­ρο­κέ­φα­λος, μέλος της Γραμ­μα­τεί­ας της ΚΕ.

Στη συνά­ντη­ση σε συντρο­φι­κό κλί­μα, έγι­νε ανταλ­λα­γή από­ψε­ων για τις εξε­λί­ξεις στην Ελλά­δα και την Κού­βα, τις διε­θνείς εξε­λί­ξεις και τους αγώ­νες των εργα­ζο­μέ­νων σε όλο τον κόσμο ενά­ντια στην επί­θε­ση του κεφαλαίου.

Ο σύντρο­φος Ulises ενη­μέ­ρω­σε την αντι­προ­σω­πεία του ΚΚΕ για τον αγώ­να του κου­βα­νι­κού λαού ενά­ντια στον απο­κλει­σμό που έχουν επι­βάλ­λει οι ΗΠΑ στο νησί της επα­νά­στα­σης και ευχα­ρί­στη­σε για την αλλη­λεγ­γύη του ΚΚΕ και του ελλη­νι­κού λαού, ανα­φέρ­θη­κε στη στή­ρι­ξη του ΠΑΜΕ και της ΠΣΟ στην Κούβα.

Ο Δημή­τρης Κου­τσού­μπας ενη­μέ­ρω­σε την κου­βα­νι­κή αντι­προ­σω­πεία για τις θέσεις και τον αγώ­να του ΚΚΕ για τα δικαιώ­μα­τα του λαού ενά­ντια στην αντι­λαϊ­κή πολι­τι­κή, την επι­τυ­χία της πρό­σφα­της πανελ­λα­δι­κής απερ­γί­ας. Έθε­σε τις θέσεις του κόμ­μα­τος για τον ιμπε­ρια­λι­στι­κό πόλε­μο στην Ουκρα­νία και την εμπλο­κή της Ελλά­δας, την πάλη ενά­ντια στις αμε­ρι­κα­νι­κές βάσεις, τις ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ και την ΕΕ.

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ κατα­δί­κα­σε τον απα­ρά­δε­κτο πολύ­χρο­νο απο­κλει­σμό της Κού­βας από τον αμε­ρι­κα­νι­κό ιμπε­ρια­λι­σμό και απαί­τη­σε τον τερ­μα­τι­σμό του. Ανα­φέρ­θη­κε στη διαρ­κή διε­θνι­στι­κή αλλη­λεγ­γύη του ΚΚΕ και στην πολύ­μορ­φη ενί­σχυ­σή της την επό­με­νη περί­ο­δο, στο πλευ­ρό του ΚΚ Κού­βας και στον Κου­βα­νι­κό λαό.

Ο σ. Ulises μετέ­φε­ρε πρό­σκλη­ση της ηγε­σί­ας του ΚΚ Κού­βας προς τον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, να επι­σκε­φτεί την Κού­βα την επό­με­νη περίοδο.

902.gr

«Τσε Γκε­βά­ρα, πρε­σβευ­τής της Επα­νά­στα­σης», του Νίκου Μόττα

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο