Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Δ. Κουτσούμπας: Ο ένας χρόνος πανδημίας φανέρωσε ξανά τα αγιάτρευτα αδιέξοδα της κοινωνίας που ζούμε

«Ο ένας χρό­νος παν­δη­μί­ας που έχει στοι­χί­σει ήδη τις ζωές εκα­τομ­μυ­ρί­ων ανθρώ­πων σε όλο τον κόσμο και χιλιά­δων στη χώρα μας, φανέ­ρω­σε ξανά τις τερά­στιες αντι­θέ­σεις και τα αγιά­τρευ­τα αδιέ­ξο­δα της κοι­νω­νί­ας που ζού­με» δήλω­σε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημή­τρης Κουτσούμπας.

«Η παν­δη­μία είναι βεβαί­ως ένα φυσι­κό φαι­νό­με­νο, όμως η θλι­βε­ρή κατά­στα­ση των δημό­σιων συστη­µά­των Υγεί­ας, τα μεγά­λα προ­βλή­µα­τα στην προ­στα­σία της υγεί­ας και ασφά­λειας των εργα­ζο­µέ­νων, η εμπο­ρευ­μα­το­ποί­η­ση της υγεί­ας και του φαρ­μά­κου δεν απο­τε­λούν ανα­πό­φευ­κτα φυσι­κά φαι­νό­µε­να, αλλά πολι­τι­κές επι­λο­γές που θυσιά­ζουν τις ανά­γκες των πολ­λών στις επι­διώ­ξεις του αδη­φά­γου καπι­τα­λι­στι­κού κέρ­δους. Τις συνέ­πειες τις πλη­ρώ­νουν τελι­κά οι εργα­ζό­με­νοι και οι λαοί, είτε με τον ένα είτε με τον άλλο τρό­πο» προ­σθέ­τει στη δήλω­σή του ο Δ. Κου­τσού­μπας και υπο­γραμ­μί­ζει καταλήγοντας:

«Δυστυ­χώς πολ­λές φορές οι απα­ντή­σεις σε κορυ­φαία ερω­τή­μα­τα δίνο­νται μέσα από μεγά­λες τρα­γω­δί­ες. Μαζί με τον καθη­με­ρι­νό αγώ­να για την προ­στα­σία της υγεί­ας, των δικαιω­μά­των, του εισο­δή­μα­τος που πρέ­πει να συνε­χι­στεί, βγαί­νει στο προ­σκή­νιο και η ανά­γκη ριζι­κών ανα­τρο­πών με στό­χο μια νέα κοι­νω­νι­κή οργά­νω­ση που θα έχει στο επί­κε­ντρο την ικα­νο­ποί­η­ση όλων των σύγ­χρο­νων ανα­γκών, με πρώ­το αυτό της υγεί­ας και της ζωής. Ο αόρα­τος εχθρός είναι ο ιός, ο ορα­τός όμως εχθρός είναι ο ίδιος ο καπι­τα­λι­σμός για­τί αυτός δεν για­τρεύ­ε­ται, πάρα μόνο ανατρέπεται».

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο