Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Δ. Κουτσούμπας: Ο λαός να βγάλει το δικό του πόρισμα, να ακυρώσει με την πάλη του το σάπιο πλαίσιο των παρακολουθήσεων

Είναι το λιγό­τε­ρο πρό­κλη­ση «να ισχυ­ρί­ζε­ται η κυβέρ­νη­ση της ΝΔ ότι οι υπο­θέ­σεις των υπο­κλο­πών ερευ­νή­θη­καν και μάλι­στα ότι προ­κύ­πτει πως δεν φέρει καμία ευθύ­νη», ανέ­φε­ρε ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημή­τρης Κου­τσού­μπας, στη σημε­ρι­νή του ομι­λία στη Βου­λή για την υπό­θε­ση των παρακολουθήσεων.

Ανα­φέ­ρο­ντας όσα διε­μεί­φθη­σαν στην Εξε­τα­στι­κή Επι­τρο­πή, είπε ότι η κυβέρ­νη­ση της ΝΔ έκα­νε τα πάντα για να δρο­μο­λο­γη­θεί πλή­ρης συγκά­λυ­ψη της αλή­θειας σε όλες τις υπο­θέ­σεις τής παρα­κο­λού­θη­σης, του Νίκου Ανδρου­λά­κη, των δημο­σιο­γρά­φων και ειδι­κά της υπό­θε­σης των υπο­κλο­πών σε βάρος του ΚΚΕ.

Τόνι­σε ότι το ΚΚΕ δεν είχε ούτε καλ­λιέρ­γη­σε αυτα­πά­τες στον λαό γύρω από την Εξε­τα­στι­κή Επι­τρο­πή και τα τελι­κά απο­τε­λέ­σμα­τά της.

Είπε ότι «το κακο­γραμ­μέ­νο σενά­ριο πως οι αρμό­διοι στην κυβέρ­νη­ση και ο ίδιος ο κ. Μητσο­τά­κης, δεν ήξε­ραν τίπο­τα γενι­κώς» δεν πεί­θει κανέ­ναν, «δεν μπο­ρεί­τε να πεί­σε­τε τον ελλη­νι­κό λαό». «Είναι δεδο­μέ­νο όχι μόνο για εμάς, αλλά και για όλο τον ελλη­νι­κό λαό ότι έχε­τε του­λά­χι­στον πολι­τι­κές ευθύ­νες στη δυσώ­δη αυτή υπό­θε­ση των υπο­κλο­πών» τόνισε.

Επι­σή­μα­νε ότι η κυβέρ­νη­ση «μεθό­δευ­σε το από­λυ­το σκο­τά­δι και το από­λυ­το θάψι­μο της υπό­θε­σης των υπο­κλο­πών σε βάρος του ΚΚΕ και τώρα πάει να βάλει και κοι­νο­βου­λευ­τι­κή σφρα­γί­δα σε αυτό».

Συμπλή­ρω­σε ότι στη μεθό­δευ­ση αυτή στην κυβέρ­νη­ση «έδω­σε χεί­ρα βοη­θεί­ας και ο ΣΥΡΙΖΑ με την ανο­χή του ΠΑΣΟΚ».

«Καμία έρευ­να δεν έκα­νε η Εξε­τα­στι­κή Επι­τρο­πή για τις συνα­κρο­ά­σεις στο τηλε­φω­νι­κό κέντρο της έδρας της ΚΕ του ΚΚΕ και δεν υπάρ­χει καμία δικαιο­λο­γία γι’ αυτό. Και η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ στην Εξε­τα­στι­κή Επι­τρο­πή κάνα­τε σαν να μην υπήρ­χε η υπό­θε­ση των υπο­κλο­πών σε βάρος ενός ολό­κλη­ρου πολι­τι­κού κόμ­μα­τος» είπε ο Δ. Κουτσούμπας.

Υπο­γράμ­μι­σε ότι το ΚΚΕ έθε­σε δεκά­δες ερω­τή­μα­τα και συγκε­κρι­μέ­να στοι­χεία τα οποία εκθέ­τει και στο Πόρι­σμά του και «δεν έδω­σε κανείς στοι­χειώ­δεις, έστω, απαντήσεις».

«Το λέμε καθα­ρά: Στην υπό­θε­ση των “συνα­κρο­ά­σε­ων” στην έδρα της Κεντρι­κής Επι­τρο­πής του ΚΚΕ, υπάρ­χουν του­λά­χι­στον πολι­τι­κές ευθύ­νες ‑για να μην πού­με και ποι­νι­κές- στην κυβέρ­νη­ση της ΝΔ, αλλά και στην κυβέρ­νη­ση του ΣΥΡΙΖΑ» είπε ο Δ. Κουτσούμπας.

Ανέ­φε­ρε ότι ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ δεν ήθε­λαν να διε­ρευ­νη­θεί η υπό­θε­ση του ΚΚΕ για­τί φοβού­νται τις αλή­θειες που θα ανα­δει­κνύ­ο­νταν και ότι έχουν δια­μορ­φώ­σει και στη­ρί­ζουν «είτε από τη θέση της κυβέρ­νη­σης, είτε από τη θέση της αντι­πο­λί­τευ­σης, ένα αντι­δρα­στι­κό εντε­λώς πλαί­σιο, που στρέ­φε­ται ενά­ντια στον λαό μας και τα δικαιώ­μα­τά του», προ­σθέ­το­ντας ότι το πλαί­σιο αυτό «έχει τις κατευ­θύν­σεις και τις “ευλο­γί­ες” της ΕΕ και με τη “βού­λα” τού Συντάγ­μα­τος και τη χορη­γία και στή­ρι­ξη πρω­τερ­γα­τών της παρα­κο­λού­θη­σης, όπως είναι τα διά­φο­ρα “γερά­κια”- οι σύμ­μα­χοί σας στο ΝΑΤΟ».

«Αυτό το κρά­τος, είτε ως “επι­τε­λι­κό”, “ψηφια­κό” κ.λπ. που το λέει η ΝΔ, είτε ως δήθεν “δίκαιο”, “προ­ο­δευ­τι­κό”, “δημο­κρα­τι­κό”, σύμ­φω­να με τον ΣΥΡΙΖΑ, είναι και θα είναι βαθιά ταξι­κό, βαθιά αντι­δρα­στι­κό. Στρέ­φει και θα στρέ­φει το οπλο­στά­σιό του πρώ­τα από όλα ενά­ντια στον “εχθρό λαό”, αν δεν υπάρ­ξουν ριζι­κές αλλα­γές» προσέθεσε.

Είπε ακό­μα ότι ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ αξιο­ποιούν ένα τόσο σοβα­ρό ζήτη­μα που αφο­ρά στα δικαιώ­μα­τα του λαού για τα πολι­τι­κά τους παιχνίδια.

Σημεί­ω­σε ότι όλοι μαζί υπε­ρα­σπί­στη­καν και υπε­ρα­σπί­ζο­νται «την ΕΥΠ και τον αντι­δρα­στι­κό ρόλο της σήμε­ρα στην προ­ά­σπι­ση της εθνι­κής ασφά­λειας» τονί­ζο­ντας πως σε ό,τι αφο­ρά στην προ­στα­σία των κυριαρ­χι­κών δικαιω­μά­των της χώρας «τα παζα­ρεύ­ε­τε, όπως δεν ντρέ­πε­στε να κάνε­τε στο Αιγαίο, πάνω στην ευρω­α­τλα­ντι­κή πλατ­φόρ­μα συνεν­νό­η­σης με την τουρ­κι­κή κυβέρνηση».

Είπε ότι με ευθύ­νη όλων την κυβερ­νή­σε­ων η χώρα εμπλέ­κε­ται όλο και βαθύ­τε­ρα στα επι­κίν­δυ­να σχέ­δια των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ και προ­σέ­θε­σε «η περι­βό­η­τη εθνι­κή ασφά­λεια που υπη­ρε­τεί­τε, μόνο μεγά­λη ανα­σφά­λεια επι­φυ­λάσ­σει για τον λαό μας».

Επι­σή­μα­νε ότι όλα μαζί τα κόμ­μα­τα αυτά στην Εξε­τα­στι­κή Επι­τρο­πή «προ­στά­τευ­σαν» και τις εμπλε­κό­με­νες ξένες μυστι­κές υπηρεσίες.

«Αυτή είναι λοι­πόν, η εθνι­κή ασφά­λεια που υπε­ρα­σπί­ζε­στε. Η ασφά­λεια του μεγά­λου κεφα­λαί­ου, του κρά­τους του, η ασφά­λεια των κερ­δών τους, η ασφά­λεια των σχε­δια­σμών του κεφα­λαί­ου, για τα οποία ματώ­νει ο λαός μας. Αυτή την εθνι­κή ασφά­λεια, όσο αυστη­ρά και αν την ορί­σε­τε, όσο αυστη­ρά και αν την εφαρ­μό­σε­τε, θα στο­χο­ποιεί κατευ­θεί­αν τον λαό μας» ανέ­φε­ρε χαρακτηριστικά.

Ανα­φέρ­θη­κε στο «αντι­δρα­στι­κό πλαί­σιο της ΕΕ που διευ­ρύ­νει συνε­χώς τη μαζι­κή και προ­λη­πτι­κή παρα­κο­λού­θη­ση ανθρώ­πων, των λαών», σημειώ­νο­ντας, μετα­ξύ άλλων, ότι «το συνε­χές κυνή­γι ριζο­σπα­στι­κών ιδε­ών στο­χο­ποιεί ειδι­κά την κομ­μου­νι­στι­κή σκέ­ψη, τη δρά­ση σε διά­φο­ρες χώρες κρά­τη της ΕΕ» και ότι η ΕΕ «αντι­με­τω­πί­ζει τα ευαί­σθη­τα δεδο­μέ­να του λαού λίγο-πολύ ως κάποια “εμπο­ρεύ­μα­τα”, που που­λιού­νται, αγο­ρά­ζο­νται, δια­τί­θε­νται και στις κρα­τι­κές και σε άλλες ιδιω­τι­κές αρχές όταν το ζητήσουν».

Σε ό,τι αφο­ρά τις διά­φο­ρες προ­τά­σεις εκ μέρους της κυβέρ­νη­σης και των ΣΥΡΙΖΑ- ΠΑΣΟΚ επι­σή­μα­νε μετα­ξύ άλλων «συγκλί­νε­τε στην ανά­γκη θεσμι­κών αλλα­γών στην ΕΥΠ, για­τί στην ουσία θέλε­τε όλοι να θωρα­κί­σε­τε επί το αντι­δρα­στι­κό­τε­ρον τη λει­τουρ­γία και τη δρά­ση της».

«Όμως η νέα ΕΥΠ που όλοι συζη­τά­τε, δεν είναι παρά η ίδια, η παλιά, δια­βό­η­τη ΕΥΠ, που την είχε ζήσει από πρώ­το χέρι ο λαός, το λαϊ­κό κίνη­μα- ΚΥΠ τη ‘λέγαν τότε. Δεν μπο­ρεί να γίνει κάτι άλλο, παρά μία υπη­ρε­σία που προ­α­σπί­ζε­ται την εθνι­κή ασφά­λεια του κρά­τους της δικτα­το­ρί­ας του κεφα­λαί­ου. Και τίπο­τα παρα­πά­νω. Ένας μηχα­νι­σμός εχθρι­κός που φακε­λώ­νει τον λαό, μαζί με τις άλλες υπη­ρε­σί­ες σας» σημεί­ω­σε και προσέθεσε:

«Ειδι­κά όσοι κλί­νε­τε σε όλες τις πτώ­σεις τα διά­φο­ρα θεσμι­κά αντί­βα­ρα και τον δημο­κρα­τι­κό έλεγ­χο, τι νομί­ζε­τε ότι κάνε­τε; Θα που­λή­σε­τε πάλι φύκια για μετα­ξω­τές κορ­δέ­λες στον ελλη­νι­κό λαό; Με τέτοια μέτρα, το μόνο που επι­διώ­κε­τε είναι να βγά­λε­τε ενι­σχυ­μέ­νη την ΕΥΠ, ενι­σχυ­μέ­νο το κρά­τος της. Οι διά­φο­ρες, “ανε­ξάρ­τη­τες” Αρχές και οι θεσμοί σας λει­τουρ­γούν ως εξι­σορ­ρο­πι­στές- μην πω ως “πλυ­ντή­ρια”. “Ξεπλέ­νουν” προς τα έξω τη βρω­μιά των παρα­κο­λου­θή­σε­ων, της καταστολής».

Σημεί­ω­σε ότι επι­διώ­κουν να νομι­μο­ποι­ή­σουν στη συνεί­δη­ση των εργα­ζο­μέ­νων τον αντι­δρα­στι­κό ρόλο τέτοιων υπη­ρε­σιών και να απο­σπά­σουν τη συναί­νε­ση του λαού στη μαζι­κή ακό­μα κα προ­λη­πτι­κή παρακολούθηση.

Είπε ότι η ΑΔΑΕ «έπαι­ξε καθο­ρι­στι­κό ρόλο στη συγκά­λυ­ψη της υπό­θε­σης του ΚΚΕ» ενώ η Δικαιο­σύ­νη «πήγαι­νε να θάψει γρή­γο­ρα-γρή­γο­ρα την υπό­θε­ση, να τη θέσει στο αρχείο. Και θα το είχε κάνει, εάν δεν παρεμ­βαί­να­με ως κόμ­μα συνε­χώς για να το αποτρέψουμε».

Ο Δ. Κου­τσού­μπας σημεί­ω­σε ότι «ακό­μα και από αυτή την κακο­στη­μέ­νη παρά­στα­ση της Εξε­τα­στι­κής Επι­τρο­πής, ο λαός μας μπο­ρεί να βγά­λει τα δικά του “πορί­σμα­τα”. Μπο­ρεί να δια­μορ­φώ­σει πολι­τι­κή στά­ση και δρά­ση, ενά­ντια σ’ αυτό το σάπιο σύστη­μα και τους κάθε λογής σωτή­ρες και προ­στά­τες των δικαιω­μά­των του» και προσέθεσε:

«Να συνει­δη­το­ποι­ή­σει πως ο λαός οργα­νω­μέ­νος, συσπει­ρω­μέ­νος, με το ΚΚΕ, μπο­ρεί να προ­α­σπί­σει τις ελευ­θε­ρί­ες του και τα συμ­φέ­ρο­ντά του. Μπο­ρεί να ακυ­ρώ­σει και θα ακυ­ρώ­σει με την πάλη του όλα τα αντι­δρα­στι­κά μέτρα κατα­στο­λής των δίκαιων διεκ­δι­κή­σε­ών του.

Για να καταρ­γη­θεί το σάπιο πλαί­σιο των παρα­κο­λου­θή­σε­ων, μαζί με τη “μήτρα” του, την εκμε­τάλ­λευ­ση, την ανελευθερία.

Για να πάρει ο λαός στα δικά του χέρια τελι­κά, την υπό­θε­ση του δικού του κρά­τους, της δικής του εξου­σί­ας κι έτσι να ρίξει πραγ­μα­τι­κά άπλε­το φως στα σκο­τά­δια των λίγων προνομιούχων.

Να λάμ­ψει, να βγει στο προ­σκή­νιο η αλή­θεια για όλα τα «σκάν­δα­λα» σε βάρος των εργαζομένων.

Να λάμ­ψουν οι μεγά­λες δυνα­τό­τη­τες της τεχνο­λο­γί­ας, της επι­στή­μης και της παρα­γω­γής, αφού τεθούν αυτές στην υπη­ρε­σία των κοι­νω­νι­κών ανα­γκών, για να πάψει να τις αξιο­ποιούν κάποιοι λίγοι, το κεφά­λαιο ενά­ντια στη μεγά­λη λαϊ­κή πλειοψηφία.

Αυτό, κυρί­ες και κύριοι, είναι το “Τελι­κό Πόρι­σμα”, που σωστά φοβά­στε, πως θα βγά­λει αργά ή γρή­γο­ρα ο ίδιος ο λαός και η νεο­λαία. Σε αυτό το “Πόρι­σμα” είναι βέβαιο, ότι θα πιστω­θεί­τε όλες ανε­ξαι­ρέ­τως τις ευθύ­νες, που σε όλους σας ‑περισ­σό­τε­ρο ή λιγό­τε­ρο- αναλογούν».

 

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο