Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Δ. Κουτσούμπας: Προχωράμε για μια μεγάλη νίκη του λαού με ισχυρό ΚΚΕ παντού

«Η ελπί­δα και η προ­ο­πτι­κή έχει όνο­μα και γρά­φε­ται με μεγά­λα γράμ­μα­τα: ΚΚΕ στις ευρω­ε­κλο­γές, “Λαϊ­κή Συσπεί­ρω­ση” στις δημο­τι­κές και περι­φε­ρεια­κές εκλο­γές» τόνι­σε ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημή­τρης Κου­τσού­μπας, στην απο­ψι­νή του ομι­λία στην κεντρι­κή προ­ε­κλο­γι­κή συγκέ­ντρω­ση του ΚΚΕ στο Σύνταγμα.

Επι­σή­μα­νε ότι ο λαός «πρέ­πει να έχει στή­ριγ­μα και αυτό ήταν, είναι και θα είναι το ΚΚΕ», ενώ ταυ­τό­χρο­να με «ισχυ­ρό ΚΚΕ παντού» μπο­ρεί να ανοί­ξει «ο δρό­μος του λαού με την εξου­σία στα δικά του χέρια».

Μίλη­σε για «κακο­παιγ­μέ­νη παρά­στα­ση ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ με αντι­λαϊ­κό σενά­ριο» και πρό­σθε­σε ότι «αυτό το έργο πρέ­πει να κατέ­βει μια ώρα αρχύ­τε­ρα, και στη θέση των σημε­ρι­νών άθλιων πρω­τα­γω­νι­στών, να ανέ­βει ο λαός μας, και το σενά­ριο να είναι οι πραγ­μα­τι­κές ανά­γκες του».

Είπε ότι η αντι­πα­ρά­θε­ση για το ποιός δου­λεύ­ει για το κεφά­λαιο και ποιός τρέ­χει να υλο­ποι­ή­σει τα σχέ­δια των Αμε­ρι­κά­νων και του ΝΑΤΟ δεν αφο­ρά τον λαό.

Σημεί­ω­σε ότι ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ και τα άλλα αστι­κά κόμ­μα­τα προ­σπα­θούν να κρύ­ψουν τη σύμπλευ­ση τους στα κύρια ζητή­μα­τα και πως καλούν τον λαό «και με την ψήφο του την Κυρια­κή» να θεω­ρή­σει «ξεχα­σμέ­να όσα έχα­σε στην κρί­ση και να τους χαρί­σει τα κλεμμένα».

Πρό­σθε­σε ότι ακό­μα και όσα προ­ε­κλο­γι­κά τάζουν είναι υπό αίρε­ση καθώς «οδεύ­ου­με διε­θνώς προς νέα καπι­τα­λι­στι­κή κρί­ση» που μαζί με τους οξυ­μέ­νους αντα­γω­νι­σμούς οπωσ­δή­πο­τε θα επι­δρά­σει «στην όποια ανά­καμ­ψη στην Ελλά­δα, (και) τα πράγ­μα­τα για το λαό μας θα είναι ακό­μα πιο δύσκο­λα, αν δεν απο­φα­σί­σει να τους πάρει αμπά­ρι­ζα όλους αυτούς και το σύστη­μά τους».

Τόνι­σε, παρα­θέ­το­ντας συγκε­κρι­μέ­να παρα­δείγ­μα­τα για την κατά­στα­ση των εργα­ζο­μέ­νων και των λαϊ­κών στρω­μά­των, ότι «δεν υπάρ­χει μικρό­τε­ρο κακό» και ότι κάθε φορά επι­λο­γή αυτού που εθε­ω­ρεί­το τέτοιο, οδη­γού­σε «σε ένα μεγαλύτερο».

«Φτά­σα­με στις παρο­χές ψίχου­λα όπου η κυβέρ­νη­ση του ΣΥΡΙΖΑ επι­στρέ­φει στο λαό 1 από τα 10 που του έχει κλέ­ψει, ενώ τα υπό­λοι­πα 9 τα δίνει ως δώρο στο κεφά­λαιο και θέλει να του πει ο λαός κι ευχα­ρι­στώ! Κι αυτό το ευχα­ρι­στώ, αν γίνει και ψήφος, θα είναι η έγκρι­ση για τον επό­με­νο γύρο αντι­λαϊ­κής επίθεσης»τόνισε.

«Μπο­ρεί ο Τσί­πρας να παρου­σιά­ζει σαν όρα­μα του ΣΥΡΙΖΑ την “πατρί­δα των πολ­λών”, στην οποία δήθεν “οι εργα­ζό­με­νοι έχουν δικαιώ­μα­τα”, η “παι­δεία και η υγεία είναι καθο­λι­κό δικαί­ω­μα”, “οι νέοι μπο­ρούν να ονει­ρεύ­ο­νται” και άλλα τέτοια ποι­η­τι­κά όμως στην Ελλά­δα της τετρά­χρο­νης δια­κυ­βέρ­νη­σης του ΣΥΡΙΖΑ συμ­βαί­νουν ακρι­βώς τα αντί­θε­τα» είπε ο Δ. Κου­τσού­μπας, προ­σθέ­το­ντας «πατρί­δα τόσο για τον ΣΥΡΙΖΑ, όσο και για τη ΝΔ, είναι τα συμ­φέ­ρο­ντα της αστι­κής τάξης, των ελίτ, που και οι δύο υπη­ρε­τούν, έστω με δια­φο­ρε­τι­κό στυλ, με δια­φο­ρε­τι­κή φρασεολογία».

«Και στην Ελλά­δα και παντού, υπάρ­χουν δυο πατρί­δες που βρί­σκο­νται σε ανει­ρή­νευ­τη σύγκρου­ση μετα­ξύ τους. Από τη μία, είναι η πατρί­δα της εργα­τι­κής τάξης, του ελλη­νι­κού λαού, που με τους κόπους του φτιά­χνει ό,τι βλέ­που­με σήμε­ρα σε αυτόν τον τόπο. Από την άλλη, είναι η πατρί­δα μιας χού­φτας εκμε­ταλ­λευ­τών — παρά­σι­των που χωρίς να προ­σφέ­ρουν τίπο­τα τσε­πώ­νουν όλο τον πλού­το, που όταν τους συμ­φέ­ρει, παίρ­νουν τις επι­χει­ρή­σεις τους και τις μετα­φέ­ρουν σε «άλλες πατρί­δες» ή σηκώ­νουν στα καρά­βια τους άλλες ξένες σημαί­ες για­τί αυτό συμ­φέ­ρει τα κέρ­δη τους. Αυτών την “πατρί­δα” ταΐ­ζουν με την πολι­τι­κή τους ΣΥΡΙΖΑ — ΝΔ και οι υπό­λοι­ποι» τόνισε.

Υπο­γράμ­μι­σε, στη συνέ­χεια ότι «Ελλά­δα και Ευρώ­πη των λαών, της αλλη­λεγ­γύ­ης και της συνερ­γα­σί­ας μπο­ρεί να είναι μόνο η Ελλά­δα και η Ευρώ­πη του Σοσια­λι­σμού. Έξω από τα δεσμά των ιμπε­ρια­λι­στι­κών συμ­μα­χιών του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, με τους λαούς σε κάθε χώρα να έχουν στα χέρια τους την εξου­σία και τον πλού­το που παράγουν».

«Την Ελλά­δα των πολ­λών, δεν μπο­ρεί να την κάνει πραγ­μα­τι­κό­τη­τα, καμία αντι­λαϊ­κή κυβέρ­νη­ση, όπως και αν ονομάζεται»είπε ο Δ. Κου­τσού­μπας, προ­σθέ­το­ντας ότι «η Ελλά­δα των πολ­λών” μπο­ρεί να γίνει «μέσα από την πάλη των πολ­λών» ενώ «για να δυνα­μώ­σει αυτή η προ­ο­πτι­κή χρειά­ζε­ται ένα πολύ πιο ισχυ­ρό ΚΚΕ παντού».

Είπε ότι ούτε «οι δήθεν προ­ο­δευ­τι­κές συμ­μα­χί­ες ενά­ντια στην ακρο­δε­ξιά του Τσί­πρα ούτε οι κορώ­νες ενά­ντια στον λαϊ­κι­σμό του Μητσο­τά­κη μπο­ρούν να κρύ­ψουν, πως και οι δύο, προ­σκυ­νούν την ΕΕ που είναι αντι­δρα­στι­κή, για­τί είναι καπι­τα­λι­στι­κή ένωση».

Ανέ­φε­ρε ότι δεν είναι πρό­ο­δος “το ελά­χι­στο” για τους πλέ­ον εξα­θλιω­μέ­νους, ούτε η προ­ώ­θη­ση των ιμπε­ρια­λι­στι­κών σχε­δί­ων, ούτε ο ευρω­στρα­τός, οι βομ­βαρ­δι­σμοί στη Συρία και οι “Μόριες”, ούτε ο αντι­κομ­μου­νι­σμός της ΕΕ “στον οποίο προ­σχώ­ρη­σε και επί­ση­μα ο ΣΥΡΙΖΑ με την υπο­γρα­φή Τσί­πρα”, στην εμε­τι­κή από­φα­ση με τα περί σιδη­ρού παραπετάσματος».

«Αυτή την υπο­γρα­φή πρέ­πει να την πλη­ρώ­σουν ακρι­βά. Τα παι­διά, τα εγγό­νια αγω­νι­στών, κομ­μου­νι­στών, δεν μπο­ρούν να απο­δε­χτούν με ψήφο στο ΣΥΡΙΖΑ, όλη αυτή την προ­πα­γάν­δα που ήταν γραμ­μέ­νη πάνω στη δικα­στι­κή από­φα­ση που έστελ­νε στις φυλα­κές, στις εξο­ρί­ες, στο εκτε­λε­στι­κό από­σπα­σμα τότε, τους πατε­ρά­δες, τους παπ­πού­δες τους. Που με αυτή στή­θη­καν στον τοί­χο ο Νίκος Μπε­λο­γιάν­νης, ο Νίκος Πλου­μπί­δης, χιλιά­δες άλλοι αγω­νι­στές, κατα­δι­κά­στη­κε ο Χαρί­λα­ος Φλω­ρά­κης, ο οποί­ος σαν σήμε­ρα πριν 14 χρό­νια, έφυ­γε από τη ζωή» πρόσθεσε.

Ανέ­φε­ρε, επί­σης, ότι «η ΕΕ και οι κυβερ­νή­σεις των κρα­τών μελών της, σοσιαλ­δη­μο­κρα­τι­κές, νεο­φι­λε­λεύ­θε­ρες και η δήθεν αρι­στε­ρή του ΣΥΡΙΖΑ στρώ­νουν το έδα­φος στο φασι­σμό στην Ευρώ­πη. Με τις αντι­λαϊ­κές απο­φά­σεις που κατά 90%, όλοι μαζί ψήφι­σαν μέσα στο Ευρωκοινοβούλιο».

Σημεί­ω­σε ότι «στις δήθεν προ­ο­δευ­τι­κές συμ­μα­χί­ες του ΣΥΡΙΖΑ χωρά­νε όλοι: Από τον Τράμπ που στη­ρί­ζε­ται από την Κου Κλουξ Κλαν, που δολο­φο­νεί μετα­νά­στες, μέχρι τον Νετα­νά­χιου του Ισρα­ήλ, που δολο­φο­νεί εγκύ­ους και μικρά παι­διά» πρό­σθε­σε ότι «“Προ­ο­δευ­τι­κή συμ­μα­χία” δε γίνε­ται με τους δολο­φό­νους του Γρη­γό­ρη Λαμπρά­κη, που σαν σήμε­ρα πριν 56 χρό­νια δέχθη­κε την άναν­δρη επί­θε­ση στη Θεσ­σα­λο­νί­κη, από τους εγκά­θε­τους του παρα­κρά­τους και των Αμερικάνων».

Επι­σή­μα­νε, μετα­ξύ άλλων, ότι «πολ­λά νέα παι­διά ψηφί­ζουν ΚΚΕ για να γκρε­μι­στεί η ναζι­στι­κή Χρυ­σή Αυγή από την τρί­τη θέση. Για­τί ξέρουν πως η Χρυ­σή Αυγή δεν γκρε­μί­ζε­ται ούτε με ψήφο στο ΣΥΡΙΖΑ ούτε με ψήφο στη ΝΔ ούτε με ψήφο στο ΚΙΝΑΛ /ΠΑΣΟΚ».

«Η πρό­τα­ση του ΚΚΕ είναι αυτή που ται­ριά­ζει στη νεο­λαία. Για­τί το προ­ο­δευ­τι­κό, το σύγ­χρο­νο, το και­νο­τό­μο, δεν είναι να απο­δέ­χε­σαι τα πράγ­μα­τα όπως έχουν» πρόσθεσε.

Ο Δ. Κου­τσού­μπας κάλε­σε τους «προ­ο­δευ­τι­κούς και αρι­στε­ρούς ανθρώ­πους σε συμπό­ρευ­ση με το ΚΚΕ για να ισχυ­ρο­ποι­η­θεί η Λαϊ­κή Αντι­πο­λί­τευ­ση απέ­να­ντι στον πραγ­μα­τι­κό αντί­πα­λο την ΕΕ, το κεφά­λαιο και τα στη­ρίγ­μα­τά τους στις κυβερ­νή­σεις, στους δήμους και τις Περιφέρειες».

«Ελά­τε να βαδί­σου­με μαζί, πάρ­τε τη θέση σας στο πλάι του ΚΚΕ. Για­τί το ΚΚΕ έχει σχέ­διο και για το σήμε­ρα και για το αύριο. Φωτί­ζει ?ε το ανα­τρε­πτι­κό του πρό­γραμ­μα το δρό­μο, για μια δια­φο­ρε­τι­κή οργά­νω­ση της κοι­νω­νί­ας και της οικο­νο­μί­ας, με το λαό στην εξου­σία και πραγ­μα­τι­κό ιδιο­κτή­τη του πλού­του που παρά­γει. Για­τί αυτό σήμε­ρα είναι το προ­ο­δευ­τι­κό και σύγ­χρο­νο. Η “Ελλά­δα των πολ­λών” είναι η Ελλά­δα του σοσια­λι­σμού» είπε ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ κατα­λή­γο­ντας στην ομι­λία του «προ­χω­ρά­με με το δίκιο μας, τη δύνα­μή μας, την καρ­διά μας. Για μια μεγά­λη νίκη του λαού με ισχυ­ρό ΚΚΕ παντού».

Στην απο­ψι­νή συγκέ­ντρω­ση του ΚΚΕ απηύ­θυ­ναν χαι­ρε­τι­σμό οι Μάρ­κο Ρίτσο, γγ της ΚΕ του ΚΚ — Ιτα­λί­ας, Νίκος Σοφια­νός, υπο­ψή­φιος δήμαρ­χος Αθή­νας, Γιάν­νης Πρω­τού­λης, υπο­ψή­φιος περι­φε­ρειάρ­χης Αττι­κής και οι υπο­ψή­φιοι ευρω­βου­λευ­τές Κώστας Παπα­δά­κης, Λευ­τέ­ρης Νικο­λά­ου — Αλα­βά­νος και Σεμί­να Διγενή.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο