Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Δ. Κουτσούμπας: Σημαντική άνοδος στο ΚΚΕ

Το απο­τέ­λε­σμα είναι καρ­πός της πεί­ρας των εργα­τι­κών — λαϊ­κών δυνά­με­ων που πήραν μέρος όλα τα προη­γού­με­να χρό­νια σε αγώ­νες και σε σημα­ντι­κές δρά­σεις μαζί με τους κομ­μου­νι­στές και τις κομ­μου­νί­στριες, τόνι­σε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημή­τρης Κου­τσού­μπας. Επί­σης, επι­σή­μα­νε την ανά­γκη ακό­μα μεγα­λύ­τε­ρης ενί­σχυ­σης του ΚΚΕ σε περί­πτω­ση νέων εκλογών.

«Η ενί­σχυ­ση της πολι­τι­κής επιρ­ρο­ής του ΚΚΕ, ιδιαί­τε­ρα σε σημα­ντι­κά αστι­κά κέντρα της χώρας, σε εργα­τι­κές γει­το­νιές των μεγά­λων πόλε­ων, σε περιο­χές όπου συγκε­ντρώ­νε­ται μεγά­λο μέρος του βιο­μη­χα­νι­κού και γενι­κό­τε­ρα του εργα­τι­κού δυνα­μι­κού, όπως για παρά­δειγ­μα στην Αττι­κή, είναι ελπι­δο­φό­ρα μηνύ­μα­τα που ανοί­γουν δρό­μο στο αύριο», πρόσθεσε.

Παρα­θέ­του­με τη δήλω­σή του:

«Εκ μέρους της ΚΕ του ΚΚΕ χαι­ρε­τί­ζου­με πραγ­μα­τι­κά τους χιλιά­δες εργα­ζό­με­νους, τους χιλιά­δες νέους και νέες που έκα­ναν αυτό το βήμα σήμε­ρα και ψήφι­σαν το ΚΚΕ, δίνο­ντάς του σημα­ντι­κή άνοδο.

Θέλου­με να συγ­χα­ρού­με τα χιλιά­δες μέλη και στε­λέ­χη του ΚΚΕ, τα μέλη και τα στε­λέ­χη της ΚΝΕ που έδω­σαν τον καλύ­τε­ρο εαυ­τό τους, συμ­βάλ­λο­ντας στο εκλο­γι­κό αποτέλεσμα.

Το απο­τέ­λε­σμα αυτό είναι καρ­πός της πεί­ρας των εργα­τι­κών — λαϊ­κών δυνά­με­ων που πήραν μέρος όλα τα προη­γού­με­να χρό­νια σε αγώ­νες, σε σημα­ντι­κές δρά­σεις μαζί με τους κομ­μου­νι­στές και τις κομμουνίστριες.

Ιδιαί­τε­ρα θέλου­με να ευχα­ρι­στή­σου­με όσους και όσες συμπο­ρεύ­τη­καν μαζί μας σε αυτή την εκλο­γι­κή μάχη, είτε ως υπο­ψή­φιοι είτε με την προ­σω­πι­κή τους πολύ­πλευ­ρη συνει­σφο­ρά για την ενί­σχυ­ση του ΚΚΕ.

Οι νέες δυνά­μεις στο πλάι των παλιών, που συσπει­ρώ­θη­καν γύρω από το Κόμ­μα μας, μπο­ρούν σήμε­ρα να τρο­φο­δο­τή­σουν μια νέα δυνα­μι­κή στον δρό­μο της λαϊ­κής αντε­πί­θε­σης, της μαζι­κής, ταξι­κής πάλης, της ανα­σύ­ντα­ξης συνο­λι­κά του εργα­τι­κού συν­δι­κα­λι­στι­κού κινή­μα­τος, της προ­ώ­θη­σης της κοι­νω­νι­κής συμ­μα­χί­ας ενά­ντια στα μονο­πώ­λια, το κεφά­λαιο, τον καπιταλισμό.

Η ενί­σχυ­ση της πολι­τι­κής επιρ­ρο­ής του ΚΚΕ, ιδιαί­τε­ρα σε σημα­ντι­κά αστι­κά κέντρα της χώρας, σε εργα­τι­κές γει­το­νιές των μεγά­λων πόλε­ων, σε περιο­χές όπου συγκε­ντρώ­νε­ται μεγά­λο μέρος του βιο­μη­χα­νι­κού και γενι­κό­τε­ρα του εργα­τι­κού δυνα­μι­κού, όπως για παρά­δειγ­μα στην Αττι­κή, είναι ελπι­δο­φό­ρα μηνύ­μα­τα που ανοί­γουν δρό­μο στο αύριο.

Ο συσχε­τι­σμός που προ­έ­κυ­ψε από τις σημε­ρι­νές εκλο­γές μετα­ξύ των αστι­κών κομ­μά­των, της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ, δεί­χνει όχι μόνο τις δυνα­τό­τη­τες σχη­μα­τι­σμού μιας κυβέρ­νη­σης που μπο­ρεί να συνε­χί­σει στην ίδια αντι­λαϊ­κή κατεύ­θυν­ση, αλλά και μιας συναί­νε­σης ταυ­τό­χρο­να και στή­ρι­ξης από δυνά­μεις που θα βρί­σκο­νται στην αντι­πο­λί­τευ­ση, προς όφε­λος του μεγά­λου κεφα­λαί­ου και σε βάρος των εργα­τών του ιδιω­τι­κού και δημό­σιου τομέα, των αυτο­α­πα­σχο­λού­με­νων επαγ­γελ­μα­τιών, των επι­στη­μό­νων, των αγρο­τών, των συντα­ξιού­χων, της νεο­λαί­ας μας.

Είναι ξεκά­θα­ρο αυτό που επι­σή­μαι­νε το ΚΚΕ όλο αυτό το διά­στη­μα, ότι παρά τις επι­μέ­ρους δια­φο­ρές τους, τις αντι­πα­ρα­θέ­σεις τους συγκλί­νουν σε βασι­κές στρα­τη­γι­κές πολι­τι­κές, σε βασι­κές κατευ­θύν­σεις. Κι όχι μόνο αυτό. Κυρί­ως ο ΣΥΡΙΖΑ, πρώ­τα ως κυβέρ­νη­ση και αυτή την τετρα­ε­τία ως αντι­πο­λί­τευ­ση, απο­τέ­λε­σε βασι­κό φορέα συντη­ρη­τι­κο­ποί­η­σης ανθρώ­πων, τρο­φο­δο­τώ­ντας τελι­κά την επι­κρά­τη­ση της ΝΔ. Έτσι από αύριο ο ελλη­νι­κός λαός και η νεο­λαία θα βρί­σκο­νται απέ­να­ντι σε νέο κύμα επί­θε­σης για την υλο­ποί­η­ση των νέων μνη­μο­νια­κών προ­α­παι­τού­με­νων του Ταμεί­ου Ανά­καμ­ψης, με νέο γύρο περι­κο­πών και λιτό­τη­τας, με αυστη­ρή δημο­σιο­νο­μι­κή πολι­τι­κή, με ανοι­χτό το ενδε­χό­με­νο μιας νέας οικο­νο­μι­κής κρί­σης, τις επι­κίν­δυ­νες εξε­λί­ξεις από το μέτω­πο του ιμπε­ρια­λι­στι­κού πολέ­μου στην Ουκρα­νία με μεγα­λύ­τε­ρη εμπλο­κή της Ελλά­δας, αλλά και με τις αρνη­τι­κές διευ­θε­τή­σεις που φέρ­νει η ΝΑΤΟι­κή ομπρέ­λα στα Ελλη­νο­τουρ­κι­κά. Αυτά θα υλο­ποι­ή­σει η νέα αντι­λαϊ­κή κυβέρ­νη­ση που θα προ­κύ­ψει. Καμιά στή­ρι­ξη, καμιά ανο­χή, κανέ­νας συμ­βι­βα­σμός σε όλες αυτές τις αντι­λαϊ­κές πολιτικές!

Το ΚΚΕ θα ασκεί τη μόνη ελπι­δο­φό­ρα για το λαό μας αντι­πο­λί­τευ­ση και μέσα στη Βου­λή και έξω από αυτή στο μετε­ρί­ζι των ταξι­κών, λαϊ­κών αγώ­νων, για την προ­στα­σία της ζωής, για την προ­στα­σία του εισο­δή­μα­τος, όλων των δικαιω­μά­των του λαού και της νεολαίας.

Οι σκέ­ψεις και τα σενά­ρια για επα­νά­λη­ψη των εκλο­γών, για προ­σφυ­γή σε νέες κάλ­πες, γίνο­νται όχι για­τί δεν μπο­ρεί να σχη­μα­τι­στεί κυβέρ­νη­ση, αλλά για­τί θέλουν να αλλοιώ­σουν την ψήφο του λαού με εκβια­στι­κά διλήμ­μα­τα, με την υφαρ­πα­γή και των ψήφων και των βου­λευ­τι­κών εδρών με βάση τον νέο εκλο­γι­κό νόμο. Συνε­πώς σε αυτή την περί­πτω­ση απαι­τεί­ται από τώρα να ετοι­μα­στού­με για μια ακό­μη μεγα­λύ­τε­ρη ενί­σχυ­ση του ΚΚΕ, αφού η αντι­λαϊ­κή ατζέ­ντα τους είναι κάτι παρα­πά­νω από δεδο­μέ­νη. Για­τί το ΚΚΕ θα αξιο­ποι­ή­σει αυτή τη δύνα­μη που του έδω­σε ο λαός στην κάλ­πη για να συμ­βά­λει και μέσα στη Βου­λή και στους δρό­μους του αγώ­να για την οργά­νω­ση της λαϊ­κής αντί­στα­σης, της αντε­πί­θε­σης στον δρό­μο της ανα­τρο­πής. Οι βου­λευ­τές του ΚΚΕ θα είναι πραγ­μα­τι­κά στη­ρίγ­μα­τα των λαϊ­κών αγώ­νων, των διεκ­δι­κή­σε­ων, περισ­σό­τε­ρες φωνές υπε­ρά­σπι­σης και ανά­δει­ξης των λαϊ­κών συμ­φε­ρό­ντων και μέσα στη Βου­λή και παντού.

Συνε­χί­ζου­με δυνα­τά, δυνα­μι­κά, έτσι όπως ξεκι­νή­σα­με, και το επό­με­νο διάστημα».

 

«Ναι, αλλά ο Στά­λιν…», του Νίκου Μόττα

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο