Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Δ. Κουτσούμπας στη Θήβα: Αναγκαίος, άμεσα, ο προληπτικός αντισεισμικός έλεγχος σε κτίρια και κατοικίες

Ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημή­τρης Κου­τσού­μπας, επι­σκέ­πτε­ται σήμε­ρα τη Θήβα όπου θα συζη­τή­σει για την ανά­γκη λήψης μέτρων αντι­σει­σμι­κής προ­στα­σί­ας και θωρά­κι­σης της περιο­χής, καθώς και για τα προ­βλή­μα­τα που αντι­με­τω­πί­ζουν οι εργα­ζό­με­νοι και οι αυτοπασχολούμενοι.

Στο πλαί­σιο της επί­σκε­ψης του, συνα­ντή­θη­κε με τον δήμαρ­χο Θηβαί­ων Γ. Ανα­στα­σί­ου, ενώ μετά τη συνά­ντη­ση, δήλωσε:

«Βρι­σκό­μα­στε σε μία σει­σμο­γε­νή περιο­χή με έντο­νη έξαρ­ση της σει­σμι­κής δρα­στη­ριό­τη­τας όλο αυτό το διά­στη­μα, και από αυτή την άπο­ψη έχου­με συνα­ντή­σεις με μαζι­κούς φορείς. Είδα­με τον δήμαρ­χο κατ’ αρχήν, θα δού­με το Εργα­τι­κό Κέντρο, τους Συλ­λό­γους των Εμπό­ρων, Βιο­τε­χνών — Επαγγελματιών.

Θα θέλα­με να επι­ση­μά­νου­με το εξής ζήτη­μα, το οποίο περι­λαμ­βά­νε­ται και στην ερώ­τη­ση που κατέ­θε­σε το κόμ­μα μας στη Βου­λή: χρειά­ζε­ται άμε­σα προ­λη­πτι­κός, συνο­λι­κός έλεγ­χος, ιδιαί­τε­ρα για τα δημό­σια κτί­ρια και τις δημό­σιες υπη­ρε­σί­ες, όπου καθη­με­ρι­νά συνω­στί­ζο­νται χιλιά­δες συμπο­λί­τες μας. Επί­σης χρειά­ζε­ται προ­λη­πτι­κός έλεγ­χος και έλεγ­χος στα­τι­κό­τη­τας γενι­κό­τε­ρα και στις εργα­τι­κές κατοι­κί­ες “Θήβα 3”. Προ­τε­ραιό­τη­τα πρέ­πει να έχουν τα κτί­ρια που έχουν υπο­στεί ζημιές, είναι φθαρ­μέ­να, είναι προ­βλη­μα­τι­κά ή είναι παλαιά. Και βεβαί­ως χρειά­ζε­ται να δοθεί η δυνα­τό­τη­τα στους εργα­ζό­με­νους, στο λαό της Θήβας, να μπο­ρεί να απευ­θύ­νε­ται σε γνώ­στες, σε επι­στή­μο­νες, σε ειδι­κούς, οι οποί­οι δεν υπάρ­χουν σήμε­ρα ‑άρα η κυβέρ­νη­ση, το κρά­τος πρέ­πει να μερι­μνή­σει για αυτό- έτσι ώστε να μπο­ρούν να κάνουν και στις κατοι­κί­ες τους ή στα μαγα­ζιά τους τον απα­ραί­τη­το στα­τι­κό ή άλλο προ­λη­πτι­κό αντι­σει­σμι­κό έλεγχο.

Αυτά είναι ορι­σμέ­να από τη δέσμη των αιτη­μά­των που θέτου­με, μαζί με τα υπό­λοι­πα ζητή­μα­τα που θα μας θέσουν οι φορείς και θα τα προ­ω­θή­σου­με στο ελλη­νι­κό Κοι­νο­βού­λιο και όπου χρειάζεται».

Απα­ντώ­ντας σε ερώ­τη­ση δημο­σιο­γρά­φου για τον κυβερ­νη­τι­κό σχε­δια­σμό σχε­τι­κά με τα εργα­σια­κά, ο Δ. Κου­τσού­μπας σχο­λί­α­σε ότι τα μέτρα που παίρ­νει η κυβέρ­νη­ση της ΝΔ με τα αλλε­πάλ­λη­λα, αντερ­γα­τι­κά νομο­σχέ­δια που έχει ψηφί­σει τα τελευ­ταία χρό­νια, όπως και οι προη­γού­με­νες κυβερ­νή­σεις του ΣΥΡΙΖΑ ή του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ παλαιό­τε­ρα, είναι νόμοι οι οποί­οι μένουν σε από­λυ­τη ισχύ. «Οι περισ­σό­τε­ροι είναι νόμοι των μνη­μο­νί­ων, οι οποί­οι δεν αφο­ρού­σαν τελι­κά, όπως προει­δο­ποιού­σα­με ως ΚΚΕ, την περί­ο­δο εκεί­νης της κρί­σης αλλά ήρθαν για να μεί­νουν. ‘Αρα ο ελλη­νι­κός λαός, οι εργα­ζό­με­νοι και με τον εμβλη­μα­τι­κό νόμο-έκτρω­μα του Χατζη­δά­κη, θα πρέ­πει να βρί­σκο­νται στους δρό­μους του αγώ­να για την κατάρ­γη­ση στην πρά­ξη αυτών των νόμων. Οι ίδιοι με την πάλη τους να τους πετά­ξουν στα σκου­πί­δια, όπως έκα­ναν πρό­σφα­τα με τον νόμο Χατζη­δά­κη στη μεγα­λειώ­δη απερ­γία και στα συλ­λα­λη­τή­ρια της 6ης του Απρί­λη» σημείωσε.

Ο Δ. Κου­τσού­μπας ανα­φέρ­θη­κε και στο ζήτη­μα της ακρί­βειας τονί­ζο­ντας πως: «Αυτό που ταλα­νί­ζει τη λαϊ­κή οικο­γέ­νεια, τα λαϊ­κά νοι­κο­κυ­ριά και όλο τον ελλη­νι­κό λαό είναι η έξαρ­ση της ακρί­βειας, η οποία δεν ξεκί­νη­σε τώρα με τον ιμπε­ρια­λι­στι­κό πόλε­μο στην Ουκρα­νία που κάνει η Ρωσία και έχει επι­πτώ­σεις σε όλη την Ευρώ­πη και σε όλο τον κόσμο, αλλά ξεκί­νη­σε πολύ πιο πριν με την πορεία απε­λευ­θέ­ρω­σης της ενέρ­γειας, την απο­λι­γνι­το­ποί­η­ση, το γεγο­νός ότι δεν αξιο­ποιού­νται όλες οι πηγές ενέρ­γειας τις οποί­ες έχει η ελλη­νι­κή οικο­νο­μία και το ελλη­νι­κό υπέ­δα­φος, δηλα­δή τα ορυ­κτά λιγνί­τη και από εκεί και πέρα και οι υδρο­γο­νάν­θρα­κες, οι ανα­νε­ώ­σι­μες πηγές ενέρ­γειας, η γεω­θερ­μία, το υδά­τι­νο δυναμικό».

Ν. Μπε­λο­γιάν­νης Ν. Πλου­μπί­δης – Στο σπί­τι των ηρώων

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο