Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Δ. Κουτσούμπας: Συλλαλητήρια-προσκλητήρια του ΚΚΕ ενάντια στον εφησυχασμό, την αδιαφορία και τον αποπροσανατολισμό

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημή­τρης Κου­τσού­μπας, σε άρθρο του στην εφ. Real News, τονί­ζει πως οι εργα­ζό­με­νοι και τα λαϊ­κά στρώ­μα­τα είναι εκεί­να που «πλη­ρώ­νουν το μάρ­μα­ρο» των ιμπε­ρια­λι­στι­κών πολέ­μων και γίνο­νται «κρέ­ας για τα κανό­νια», για τα συμ­φέ­ρο­ντα μιας χού­φτας εκμε­ταλ­λευ­τών, υπο­γραμ­μί­ζο­ντας ότι αυτό είναι το βασι­κό μήνυ­μα που θέλει να στεί­λει το ΚΚΕ με τα μεγά­λα συλ­λα­λη­τή­ρια που οργα­νώ­νει στην Αθή­να στις 27 Φεβρουα­ρί­ου και στην Θεσ­σα­λο­νί­κη στις 6 Μαρ­τί­ου και τα οποία είναι ένα προ­σκλη­τή­ριο «ενά­ντια στον εφη­συ­χα­σμό που καλ­λιερ­γεί η κυβέρ­νη­ση, αλλά και στην αδια­φο­ρία και στον απο­προ­σα­να­το­λι­σμό που καλ­λιερ­γούν όλες οι αστι­κές πολι­τι­κές δυνά­μεις για να τυφλώ­σουν το λαό μας».

Προ­σθέ­τει ότι τα συλ­λα­λη­τή­ρια αυτά είναι «ένα εγερ­τή­ριο πάλης ενά­ντια στις ιμπε­ρια­λι­στι­κές επεμ­βά­σεις και πολέ­μους, ενά­ντια στους επι­κίν­δυ­νους σχε­δια­σμούς του ΝΑΤΟ και της ΕΕ στην περιο­χή μας».

Κανείς δεν μπο­ρεί να επα­να­παυ­θεί «με το κυβερ­νη­τι­κό “παρα­μύ­θι” πως δήθεν η χώρα μας είναι ένας “πυλώ­νας στα­θε­ρό­τη­τας σε ένα τρί­γω­νο αστά­θειας”» από τη στιγ­μή που στη “γει­το­νιά” μας για άλλη μια φορά “βρά­ζει ο τόπος” τονί­ζει στο άρθρο του ο κ. Κουτσούμπας.

Ομοί­ως, όπως ανα­φέ­ρει, κανείς δεν μπο­ρεί σοβα­ρά να πιστεύ­ει πως η χώρα μας δεν κιν­δυ­νεύ­ει επει­δή τα σύνο­ρά μας «είναι ‑όπως λένε- “ευρω­παϊ­κά” ή επει­δή είμα­στε στο ΝΑΤΟ». Υπεν­θυ­μί­ζει ότι η Ελλά­δα ήταν στο ΝΑΤΟ όταν συνέ­βη η τρα­γω­δία της Κύπρου, είναι στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ τώρα που η τουρ­κι­κή αστι­κή τάξη “γκρι­ζά­ρει” το Αιγαίο και αμφι­σβη­τεί τα κυριαρ­χι­κά δικαιώ­μα­τα της Ελλά­δας και της Κύπρου και εξάλ­λου «οι ιμπε­ρια­λι­στι­κές ενώ­σεις, όπως είναι το ΝΑΤΟ, η ΕΕ, αλλά και οι λεγό­με­νοι “στρα­τη­γι­κοί σύμ­μα­χοί” μας, δηλα­δή οι ΗΠΑ, ποτέ δε βάζουν στο “ζύγι” το δίκαιο των λαών, ακό­μα και το “διε­θνές δίκαιο”, αλλά πάντα “πυξί­δα” έχουν το κέρ­δος των μεγά­λων μονο­πω­λια­κών ομίλων».

Ο κ. Κου­τσού­μπας τονί­ζει πως αυτά τα συμ­φέ­ρο­ντα που «δια­με­λί­ζουν χώρες και αιμα­το­κυ­λούν λαούς» υπη­ρέ­τη­σαν η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ και εξυ­πη­ρε­τεί η κυβέρ­νη­ση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και απο­δει­κνύ­ε­ται πως για να εξυ­πη­ρε­τή­σει τα συμ­φέ­ρο­ντα της αστι­κής τάξης «γίνε­ται “μαθη­τευό­με­νος μάγος” ή καλύ­τε­ρα “τσι­ρά­κι” των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ στην περιο­χή». Σημειώ­νει πως σε αυτό το πλαί­σιο εντάσ­σε­ται και η “σπου­δή ” της κυβέρ­νη­σης να “κλεί­σει” ζητή­μα­τα, όπως της ΠΓΔΜ χωρίς την απά­λει­ψη των αλυ­τρω­τι­σμών από το Σύνταγ­μα της γει­το­νι­κής χώρας, και εκεί­να με την Αλβανία.

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ στο άρθρο του ανα­φέ­ρει ότι τώρα που οι ΗΠΑ θέλουν την χώρα μας ως “μεντε­σέ” με τα λόγια του Αμε­ρι­κα­νού πρέ­σβη- στα σχέ­διά τους, ο λαός πρέ­πει να μην πάει “σαν πρό­βα­το στη σφα­γή”, και να απαι­τή­σει με την πορεία στην αμε­ρι­κά­νι­κη πρε­σβεία να μην υπάρ­ξει καμία συμ­με­το­χή της Ελλά­δας στα επι­κίν­δυ­να αμε­ρι­κα­νο­να­τοϊ­κά σχέ­δια, να κλεί­σει η βάση της Σού­δας και όλες οι ξένες βάσεις στην Ελλά­δα, να επι­στρέ­ψουν οι Έλλη­νες στρα­τιω­τι­κοί από τις απο­στο­λές εκτός συνό­ρων, να δυνα­μώ­σει η πάλη για απο­δέ­σμευ­ση από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ.

Τονί­ζει, επί­σης, ότι στην συγκέ­ντρω­ση και πορεία του ΚΚΕ έχουν θέση «όλοι οι άνθρω­ποι καλής θέλη­σης, όλοι όσοι άσχε­τα από επι­μέ­ρους δια­φο­ρε­τι­κές προ­σεγ­γί­σεις συμ­φω­νούν με το ΚΚΕ στα παρα­πά­νω, όσοι δεν έχουν τυφλω­θεί από το πρό­σφα­το κλί­μα πατρι­δο­κα­πη­λί­ας αλλά και κοσμο­πο­λι­τι­σμού, όσοι θέλουν να απο­τι­νά­ξουν το φόβο του σημε­ρι­νού αρνη­τι­κού διε­θνώς συσχε­τι­σμού δυνά­με­ων μιας και κατα­λα­βαί­νουν πως η πραγ­μα­τι­κή τελι­κά “υπερ­δύ­να­μη” είναι η πάλη και η απο­φα­σι­στι­κό­τη­τα των λαών».

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο