Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Δ. Κουτσούμπας: Το ΚΚΕ απλώνει το χέρι σε όποιον θέλει να σηκωθεί όρθιος

Μήνυ­μα ενά­ντια στην εμπλο­κή της χώρας στους ιμπε­ρια­λι­στι­κούς σχε­δια­σμός, καθώς και κάλε­σμα αγω­νι­στι­κής συμπό­ρευ­σης με το ΚΚΕ, απηύ­θυ­νε ο ΓΓ της ΚΕ του Κόμ­μα­τος, Δημή­τρης Κου­τσού­μπας, μιλώ­ντας στη συνε­στί­α­ση που διορ­γά­νω­σε η Κομ­μα­τι­κή Οργά­νω­ση Κεντρι­κής Μακε­δο­νί­ας του ΚΚΕ, το βρά­δυ του Σαβ­βά­του, στο κέντρο «Μίθριο», στην Πολί­χνη της Θεσσαλονίκης.

Ακο­λού­θη­σε ειδι­κά επι­λεγ­μέ­νο καλ­λι­τε­χνι­κό πρό­γραμ­μα για την απο­ψι­νή βρα­διά με τη συμ­με­το­χή των καλ­λι­τε­χνών: Δέσποι­να Παγιού­λα, τρα­γού­δι, Λάμπρος Καφ­κού­λας, τρα­γού­δι και κιθά­ρα, Νίκος Ταλέ­ας, τρα­γού­δι και ακορ­ντε­όν, Γιώρ­γος Αετό­που­λος, τρα­γού­δι και κιθά­ρα, Μιχά­λης Καλαϊ­τζής, μπου­ζού­κι, Κώστας Γκού­βας, μπου­ζού­κι, Μίλ­τος Τσα­λι­γό­που­λος, κοντρα­μπά­σο. Στα παρα­δο­σια­κά τρα­γού­δια ο Βασί­λης Κασού­ρας και ο Γιάν­νης Μπα­λιά­κας στο κλαρίνο.

Η ομιλία του Δ. Κουτσούμπα:

«Φίλες και φίλοι,

Συντρό­φισ­σες και σύντροφοι,

Από δω από τη Θεσ­σα­λο­νί­κη, την πόλη που πριν από 23 χρό­νια έγι­νε η πόλη — σύμ­βο­λο της λαϊ­κής πάλης ενά­ντια στην ιμπε­ρια­λι­στι­κή επέμ­βα­ση του ΝΑΤΟ στη Γιου­γκο­σλα­βία, δυνα­μώ­νου­με τον αγώ­να για να στα­μα­τή­σει η συμ­με­το­χή και εμπλο­κή της Ελλά­δας στον ιμπε­ρια­λι­στι­κό πόλε­μο στην Ουκρανία.

Από δω από τη Θεσ­σα­λο­νί­κη, που τα μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ μπή­καν στην πρώ­τη γραμ­μή για να εκφρα­στεί η αλλη­λεγ­γύη στον γει­το­νι­κό λαό, που με χίλιους δύο τρό­πους, αψη­φώ­ντας τον κίν­δυ­νο, δυσκό­λε­ψαν το πέρα­σμα των στρα­τευ­μά­των του ΝΑΤΟ προς τη γει­το­νι­κή μας χώρα, ρεζί­λε­ψαν τους ΝΑΤΟι­κούς επι­κε­φα­λής στέλ­νο­ντάς τους στη λαχα­να­γο­ρά αντί για τα σύνο­ρα, απαντάμε:

Δεν δια­λέ­γου­με στρα­τό­πε­δο ληστών, για­τί όπως και τότε με τον πόλε­μο στη Γιου­γκο­σλα­βία έχου­με δια­λέ­ξει το στρα­τό­πε­δο των λαών.

Έχου­με δια­λέ­ξει το στρα­τό­πε­δο των λαών, γι’ αυτό κατα­δι­κά­ζου­με την απα­ρά­δε­κτη επέμ­βα­ση της Ρωσί­ας στην Ουκρα­νία, που συνε­χί­ζε­ται με θύμα έναν λαό που χάνει τη ζωή του, τα παι­διά του, ξερι­ζώ­νε­ται από τον τόπο του.

Έχου­με δια­λέ­ξει το στρα­τό­πε­δο των λαών, γι’ αυτό και επι­μέ­νου­με να ανα­δει­κνύ­ου­με ότι ο πόλε­μος δεν ξεκί­νη­σε ξαφ­νι­κά, πριν από δύο μήνες, αλλά χρό­νια πριν, όταν ΗΠΑ — ΝΑΤΟ — ΕΕ από τη μια και η Ρωσία από την άλλη άπλω­ναν το μπα­ρού­τι τους στην Ουκρα­νία, για να βάλουν στο χέρι τον πλού­το της, να αξιο­ποι­ή­σουν τη θέση της.

Μπα­ρού­τι ήταν όλες οι απο­φά­σεις του ΝΑΤΟ για στρα­τιω­τι­κή περι­κύ­κλω­ση της Ρωσί­ας, οι γιγα­ντιαί­ες στρα­τιω­τι­κές ασκή­σεις ενά­ντιά της.

Μπα­ρού­τι ήταν το πρα­ξι­κό­πη­μα το 2014 με την παρέμ­βα­ση των Αμε­ρι­κα­νο­ΝΑ­ΤΟι­κών, η στή­ρι­ξη των φασι­στών και οι σφα­γές που ακολούθησαν.

Μπα­ρού­τι ήταν η προ­σάρ­τη­ση της Κρι­μαί­ας από τη Ρωσία.

Κι αυτό το μπα­ρού­τι τώρα έγι­νε φωτιά.

Και η φωτιά του ιμπε­ρια­λι­στι­κού πολέ­μου υπάρ­χει ο κίν­δυ­νος να γενικευτεί.

Έχου­με δια­λέ­ξει το στρα­τό­πε­δο των λαών, γι’ αυτό στη­ρί­ζου­με ολό­πλευ­ρα τον λαό της Ουκρα­νί­ας που δοκι­μά­ζε­ται και όχι την αντι­δρα­στι­κή κυβέρ­νη­ση του Ζελέν­σκι, που ευθύ­νε­ται κι αυτή, όπως και η Ρωσία, για το δρά­μα του.

Έχου­με δια­λέ­ξει το στρα­τό­πε­δο των λαών, γι’ αυτό και αρνη­θή­κα­με να γίνου­με οι κλα­κα­δό­ροι του Ζελέν­σκι και των ναζί του τάγ­μα­τος του Αζόφ, όπως έκα­ναν τα κόμ­μα­τα του ΝΑΤΟι­κού τόξου μέσα στη Βουλή.

Είμα­στε περή­φα­νοι για την επι­λο­γή και τη στά­ση μας! Είμα­στε περή­φα­νοι για­τί τα έδρα­να του ΚΚΕ παρέ­μει­ναν άδεια, αλλά φωτει­νά, όταν απλώ­θη­κε στη Βου­λή το σκο­τά­δι από τους ναζί.

Κι αυτή ήταν και είναι η καλύ­τε­ρη ένδει­ξη αλλη­λεγ­γύ­ης απέ­να­ντι στον λαό της Ουκρανίας.

Είμα­στε περή­φα­νοι για­τί εμείς δεν χει­ρο­κρο­τή­σα­με την αντι­δρα­στι­κή κυβέρ­νη­ση των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, που έχει βγά­λει εκτός νόμου το Κομ­μου­νι­στι­κό Κόμ­μα Ουκρα­νί­ας κι άλλα πολι­τι­κά κόμ­μα­τα, που διώ­κει τα συν­δι­κά­τα, τις μειο­νό­τη­τες, όπως και την ελληνική.

Να τον χαί­ρο­νται τον Ζελέν­σκι τους, τον οποίο οι ΗΠΑ δια­θέ­τουν μαζί με τους Αζόφ, δύο στη συσκευα­σία του ενός!

Ναι, είμα­στε περή­φα­νοι για­τί τα στε­λέ­χη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, εδώ στη Θεσ­σα­λο­νί­κη, ήταν επι­κε­φα­λής της μεγά­λης απερ­για­κής κινη­το­ποί­η­σης που κατέ­λη­ξε στο λιμά­νι, όπου είχε κατα­πλεύ­σει ΝΑΤΟι­κό πλοίο, με στρα­τιω­τι­κό εξο­πλι­σμό και με σκο­πό αυτό να φτά­σει στην Ανα­το­λι­κή Ευρώπη.

Είμα­στε περή­φα­νοι για­τί τα στε­λέ­χη μας κρά­τη­σαν ψηλά την τιμή του λαού μας, που δεν δέχε­ται μαθή­μα­τα Ιστο­ρί­ας από τις μαριο­νέ­τες του ΝΑΤΟ και τους ναζί συνερ­γά­τες του.

Και το κυριό­τε­ρο, αρνεί­ται η χώρα του να γίνε­ται θύτης άλλων λαών με τον ίδιο να κιν­δυ­νεύ­ει να γίνει το θύμα.

Ναι, αρνού­μα­στε η χώρα μας να γίνε­ται θύτης άλλων λαών.

Για­τί αυτό συμ­βαί­νει με τις στρα­τιω­τι­κές βάσεις των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, που έχουν φυτέ­ψει σε όλη τη χώρα, όλοι τους, από τις κυβερ­νή­σεις του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ μέχρι και τον ΣΥΡΙΖΑ, που τώρα το παί­ζει αθώα περιστερά.

Η βάση στην Αλε­ξαν­δρού­πο­λη, η “Σού­δα του Βορ­ρά” έχει τη δική του υπογραφή.

“Θεμε­λιώ­θη­κε επί ΣΥΡΙΖΑ”, γρά­φει η ταμπέ­λα και δεν σβήνει.

Είναι εκεί για να υπεν­θυ­μί­ζει πως ο ΣΥΡΙΖΑ έχει χαρά­ξει τη δια­δρο­μή, έχει βγά­λει το δρο­μο­λό­γιο για τις γιγα­ντιαί­ες απο­βά­σεις στρα­τιω­τι­κών στην Αλε­ξαν­δρού­πο­λη με προ­ο­ρι­σμό την Ανατ. Ευρώπη.

Όπως και η βάση στο Στε­φα­νο­βί­κειο της Μαγνη­σί­ας, απ’ όπου έχουν μετα­φερ­θεί στην Πολω­νία αμε­ρι­κά­νι­κα ελι­κό­πτε­ρα Απάτσι.

Ναι, αρνού­μα­στε η χώρα μας να γίνε­ται θύτης άλλων λαών.

Και αυτό σημαί­νει πως δυνα­μώ­νου­με την πάλη για να στα­μα­τή­σει οποια­δή­πο­τε συμ­με­το­χή και εμπλο­κή της Ελλά­δας στον ιμπε­ρια­λι­στι­κό πόλεμο.

Για να κλεί­σουν οι βάσεις, να γυρί­σουν πίσω όλες οι στρα­τιω­τι­κές δυνά­μεις που βρί­σκο­νται έξω από τη χώρα. Μέχρι τη Μοζαμ­βί­κη έφτα­σε η χάρη τους.

Να μην επι­κυ­ρω­θεί η επι­κίν­δυ­νη Ελλη­νο­α­με­ρι­κα­νι­κή Συμ­φω­νία που σχε­δί­α­σε ο ΣΥΡΙΖΑ με τις ΗΠΑ και ετοι­μά­ζε­ται να φέρει η ΝΔ για ψήφι­ση στη Βουλή.

Δυνα­μώ­νου­με την πάλη ενά­ντια στον ιμπε­ρια­λι­στι­κό πόλε­μο, απαι­τού­με να στα­μα­τή­σει η ελλη­νι­κή εμπλοκή!

Αυτό ακρι­βώς πρέ­πει να κάνει ένας λαός, όπως ο δικός μας, που μπο­ρεί να μη βρί­σκε­ται στην πρώ­τη γραμ­μή του πολέ­μου, όπως ο λαός της Ουκρα­νί­ας και της Ρωσί­ας, βρί­σκε­ται όμως μπλεγ­μέ­νος στα δίχτυα των επι­κίν­δυ­νων ιμπε­ρια­λι­στι­κών σχε­δια­σμών, για­τί η ελλη­νι­κή άρχου­σα τάξη θέλει να ανα­βαθ­μί­σει τα συμ­φέ­ρο­ντά της, δηλα­δή τα κέρ­δη της.

Όλα τα υπό­λοι­πα που αρα­διά­ζουν είναι προ­σχή­μα­τα, ψέμα­τα, δικαιολογίες.

Ακό­μα κι αυτό το αφή­γη­μα της δήθεν προ­στα­σί­ας από την επι­θε­τι­κό­τη­τα της Τουρ­κί­ας έχει διαψευστεί.

Το δια­ψεύ­δει η ίδια η Τουρ­κία, που δεν κάνει βήμα πίσω από τις απα­ρά­δε­κτες διεκ­δι­κή­σεις της.

Το δια­ψεύ­δουν οι ίδιοι οι Αμε­ρι­κα­νοί, που εγκαι­νιά­ζουν τον “Στρα­τη­γι­κό Μηχα­νι­σμό ΗΠΑ — Τουρ­κί­ας” για­τί θέλουν πάση θυσία την Τουρ­κία στο ΝΑΤΟι­κό στρατόπεδο.

Το δια­ψεύ­δει το ίδιο το ΝΑΤΟ, που πλέ­ον μιλά­ει για “ΝΑΤΟι­κό έδα­φος” και “ΝΑΤΟι­κές θάλασ­σες”, για­τί έχουν έτοι­μα τα σχέ­δια συνεκ­με­τάλ­λευ­σης σε βάρος των κυριαρ­χι­κών δικαιω­μά­των της χώρας.

Το δια­ψεύ­δει ακό­μα και η κυβέρ­νη­ση της ΝΔ, όταν ο υπουρ­γός Άμυ­νας λέει πως “δεν είναι και η καλύ­τε­ρη επο­χή να μιλάς μέσα στο ΝΑΤΟ ενα­ντί­ον της Τουρκίας”!

Ας αφή­σουν, λοι­πόν, κατά μέρος τις δικαιο­λο­γί­ες για την εμπλο­κή της Ελλά­δας στον ιμπε­ρια­λι­στι­κό πόλε­μο και ας στα­μα­τή­σουν να χρη­σι­μο­ποιούν ως άλλο­θι την κόλα­ση που ζει ο λαός της Ουκρανίας.

Αυτή την κόλα­ση που ζει ο λαός της Ουκρα­νί­ας βλέ­που­με κι εμείς, γι’ αυτό και απαι­τού­με να στα­μα­τή­σει η ελλη­νι­κή εμπλοκή.

Κι αυτή είναι η καλύ­τε­ρη υπη­ρε­σία που μπο­ρού­με να προ­σφέ­ρου­με ως λαός σε έναν άλλο λαό που δοκι­μά­ζε­ται από τον ιμπε­ρια­λι­στι­κό πόλεμο.

Φίλες και φίλοι,

Συντρό­φισ­σες και σύντροφοι,

Ένας άλλος πόλε­μος ξεκί­νη­σε πριν τον πόλεμο!

Και μιλάω για τη μάχη που δίνει η κάθε εργα­τι­κή οικο­γέ­νεια να τα βγά­λει πέρα με την ακρί­βεια στα είδη λαϊ­κής κατα­νά­λω­σης, στην Ενέρ­γεια, στο ρεύ­μα και τα καύ­σι­μα, που δεν ξεκί­νη­σε όταν ο Πού­τιν άρχι­σε τους βομ­βαρ­δι­σμούς στην Ουκρα­νία, αλλά πολύ νωρίτερα.

Βολεύ­ει όμως την κυβέρ­νη­ση της ΝΔ, αλλά και τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΙΝΑΛ, να τα ρίχνουν όλα στον πόλε­μο, για να βγά­λουν λάδι τη δική τους πολιτική.

Ο πόλε­μος απλά επι­δεί­νω­σε μια ήδη αρνη­τι­κή κατάσταση.

Η ακρί­βεια δεν είναι άσχε­τη από τη σημε­ρι­νή δημο­σιο­νο­μι­κή πολι­τι­κή που έχει ανά­γκη το κεφά­λαιο και στην Ελλά­δα και στην υπό­λοι­πη Ευρώ­πη, για να ανα­κάμ­ψει και να επα­νέλ­θει σε κερδοφορία.

Αν οι τιμές στο ρεύ­μα και τα καύ­σι­μα έχουν “φτά­σει στο θεό”, είναι για­τί όλοι έκα­ναν σημαία την πολι­τι­κή απε­λευ­θέ­ρω­σης της Ενέρ­γειας, της ΕΕ με την “πρά­σι­νη μετά­βα­ση”, την απο­λι­γνι­το­ποί­η­ση, την απα­ξί­ω­ση των εγχώ­ριων πηγών Ενέρ­γειας, προς όφε­λος των κερ­δών των ενερ­γεια­κών ομίλων.

Έχουν μεγά­λο θρά­σος όλοι τους!

ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ προ­ώ­θη­σαν μαζί με τη ΝΔ το στα­δια­κό κλεί­σι­μο των λιγνι­τι­κών μονά­δων απ’ το 2011 και την επι­βο­λή του εισα­γό­με­νου φυσι­κού αερί­ου ως στρα­τη­γι­κού καυ­σί­μου της ηλε­κτρο­πα­ρα­γω­γής, σύμ­φω­να με τις κατευ­θύν­σεις της “πρά­σι­νης μετάβασης”.

Όλοι μαζί απο­δέ­χτη­καν τις κοι­νο­τι­κές δεσμεύ­σεις του εμπο­ρί­ου ρύπων που κατέ­στη­σαν τη λιγνι­τι­κή ηλε­κτρο­πα­ρα­γω­γή πιο ακρι­βή απ’ τις ΑΠΕ και ταυ­τό­χρο­να οδή­γη­σαν σε σπα­τά­λη αντί εξοι­κο­νό­μη­ση Ενέργειας.

Όλοι μαζί προ­ώ­θη­σαν την απε­λευ­θε­ρω­μέ­νη ενερ­γεια­κή αγο­ρά, στο πλαί­σιο της οποί­ας θα σχη­μα­τί­ζο­νται προ­σω­ρι­νά καρ­τέλ και θα ανθεί φυσιο­λο­γι­κά η κερ­δο­σκο­πία στο Χρη­μα­τι­στή­ριο Ενέργειας.

Έτσι φτά­σα­με στα εγκλή­μα­τα της μετα­τρο­πής της σύγ­χρο­νης λιγνι­τι­κής μονά­δας «Πτο­λε­μα­ΐ­δα 5» σε μονά­δα φυσι­κού αερί­ου και της δια­κο­πής της εξό­ρυ­ξης στα Πετρέ­λαια Καβάλας.

Τώρα ο ένας να ρίχνει στον άλλο τις ευθύνες!

Όμως πραγ­μα­τι­κή λύση για τον λαό είναι τελι­κά η αξιο­ποί­η­ση όλων των ενερ­γεια­κών πηγών της χώρας μας, την οποία προ­τεί­νει μόνο το ΚΚΕ.

Κι αυτό σημαί­νει συνο­λι­κά σχε­δια­σμέ­νη αξιο­ποί­η­ση του λιγνί­τη, των υδρο­γο­ναν­θρά­κων, της γεω­θερ­μί­ας, των ΑΠΕ, των υδά­των και άλλων πηγών προς όφε­λος των λαϊ­κών ανα­γκών, για να πάψει η Ενέρ­γεια να απο­τε­λεί «εμπό­ρευ­μα».

Όλα αυτά τα ζητή­μα­τα ανοί­γου­με μέσα στον λαό και το κίνη­μά του εμείς οι κομμουνιστές.

Για­τί κάποια στιγ­μή πρέ­πει και ο κάθε κατερ­γά­ρης να πάει στον πάγκο του.

Μαζί με άλλους αγω­νι­στές μπαί­νου­με μπρο­στά για να οργα­νώ­σου­με την πάλη για την ανα­κού­φι­ση των λαϊ­κών οικογενειών.

Εμείς δεν κρα­τή­σα­με ποτέ τη μεζού­ρα των κερ­δών του κεφα­λαί­ου, όπως κάνουν τα άλλα κόμ­μα­τα και οι δυνά­μεις του στο εργα­τι­κό συν­δι­κα­λι­στι­κό κίνημα.

Για εμάς κρι­τή­ριο δεν είναι οι αντο­χές της καπι­τα­λι­στι­κής οικο­νο­μί­ας, αλλά η αντο­χή και οι ανά­γκες των εργαζομένων.

Γι’ αυτό διεκ­δι­κού­με εδώ και τώρα:

- Ουσια­στι­κές αυξή­σεις στους μισθούς, μέτρα προ­στα­σί­ας του εισο­δή­μα­τος των φτω­χών αυτο­α­πα­σχο­λού­με­νων της πόλης και της υπαίθρου.

- Κατάρ­γη­ση του ΦΠΑ και του Ειδι­κού Φόρου Κατανάλωσης.

- Αυξή­σεις στις συντά­ξεις, επα­να­φο­ρά της 13ης και της 14ης σύνταξης.

- Κατάρ­γη­ση των «πρά­σι­νων» φόρων στην Ενέργεια.

- Γεν­ναία μεί­ω­ση και πλα­φόν στις τιμές σε βασι­κά είδη δια­τρο­φής, την επι­δό­τη­ση ενοι­κί­ου για λαϊ­κά νοικοκυριά.

- Κατάρ­γη­ση του ΕΝΦΙΑ για τις εργα­τι­κές — λαϊ­κές κατοι­κί­ες, κατάρ­γη­ση του τέλους επι­τη­δεύ­μα­τος για τους επαγ­γελ­μα­τί­ες και άλλα.

Και για μας αυτά τα μέτρα για τον λαό δεν είναι μερι­κές αρά­δες, για να γεμί­ζου­με τις ανα­κοι­νώ­σεις, τα φυλ­λά­διά μας.

Είναι κρί­σι­μα επεί­γο­ντα μέτρα, που τώρα πρέ­πει να μπουν στο επί­κε­ντρο της διεκδίκησης.

Αυτό έγι­νε και με τη μεγά­λη πανελ­λα­δι­κή απερ­γία της 6ης Απρί­λη, μια απερ­γία με μεγά­λη συμ­με­το­χή σε όλες τις μεγά­λες πόλεις.

Μια σημα­ντι­κή παρα­κα­τα­θή­κη, μιας και είναι η πρώ­τη απερ­γία που έγι­νε με τον νόμο Χατζη­δά­κη. Ένας νόμος — έκτρω­μα που στην απερ­γία έμει­νε στα χαρ­τιά, πετά­χτη­κε στα σκου­πί­δια από τους ίδιους τους εργαζόμενους.

Με τον αέρα αυτής της επι­τυ­χί­ας, με το ίδιο πεί­σμα και την ίδια απο­φα­σι­στι­κό­τη­τα δίνου­με τη μάχη για την Πρω­το­μα­γιά, για να γεμί­σουν τα κόκ­κι­να γαρύ­φαλ­λα της εργα­τιάς όλη την Ελλάδα.

Για να πάρει κου­ρά­γιο και δύνα­μη ο λαός μας στον αγώ­να για να στα­θεί όρθιος αυτός και τα παι­διά του!

Αυτό είναι το κρί­σι­μο σήμερα!

Για­τί μιλά­με για έναν λαό που είναι μονί­μως στο καναβάτσο!

Εκεί που είπε πως θα σηκω­θεί όρθιος από την κρί­ση, μετά από την παν­δη­μία, που έφε­ρε πιο κοντά μια νέα κρί­ση, τώρα βρί­σκε­ται αντι­μέ­τω­πος με έναν ιμπε­ρια­λι­στι­κό πόλε­μο και τις τρα­γι­κές συνέ­πειές του!

Ε, τώρα πρέ­πει να πει: Φτά­νει πια, δεν πάει άλλο.

Τώρα πρέ­πει να σηκω­θεί όρθιος!

Και το ΚΚΕ απλώ­νει το χέρι σε όποιον θέλει να σηκω­θεί όρθιος, μόνο που πρέ­πει να βάλει κι αυτός όση δύνα­μη έχει.

Δύνα­μη είναι η συμ­με­το­χή, η δρά­ση στο σωμα­τείο, στον σύλ­λο­γο, στην Επι­τρο­πή Αγώ­να, παντού στο κίνη­μα, στο πλάι του ΚΚΕ.

Κάντε αυτό το βήμα, αυτό που ίσως πριν δεν είχα­τε καν σκε­φτεί κάνε­τε ή συνε­χώς το αναβάλλατε!

Στα­θεί­τε στο πλάι του Κομ­μου­νι­στι­κού Κόμ­μα­τος Ελλάδας.

Για να δυνα­μώ­σει η συλ­λο­γι­κή οργά­νω­ση, ο αγώ­νας, η συσπεί­ρω­ση δυνά­με­ων, ο συντο­νι­σμός της πάλης, για όλα τα καυ­τά και επεί­γο­ντα προβλήματα.

Για να πολ­λα­πλα­σια­στούν οι εστί­ες της αντί­στα­σης, να μεί­νουν στα χαρ­τιά οι αντερ­γα­τι­κοί, οι αντι­λαϊ­κοί νόμοι, για να μην πλη­ρώ­σει ο λαός τα παλιά και νέα φέσια του κεφα­λαί­ου, μια από τις οικο­νο­μι­κές κρί­σεις, μια από την καπι­τα­λι­στι­κή ανά­πτυ­ξη και τώρα από τον πόλε­μο. Για να στα­μα­τή­σει η συμ­με­το­χή και εμπλο­κή της Ελλά­δας σ’ αυτό το νέο μακε­λειό που ξεκί­νη­σε στην Ουκρα­νία και ο κίν­δυ­νος να γενι­κευ­τεί μεγαλώνει.

Κάντε τώρα αυτό το απο­φα­σι­στι­κό βήμα μπροστά!

Στη­ρίξ­τε το ΚΚΕ και την ΚΝΕ παντού σε όλες τις εκλογές.

Και στα σωμα­τεία, στους φορείς και στις φοι­τη­τι­κές εκλο­γές στις 18 Μάη και στις δημο­τι­κές και περι­φε­ρεια­κές εκλο­γές τον Οκτώ­βρη του 2023 και στις βου­λευ­τι­κές εκλο­γές, όπο­τε κι αν γίνουν, μέσα στον ερχό­με­νο χρόνο.

Γίνε­τε και σεις μια ακό­μα φωνή του ΚΚΕ!

Βοη­θή­στε να φτά­σουν οι θέσεις του ΚΚΕ παντού, σε κάθε σπί­τι, σε κάθε οικο­γέ­νεια, σε κάθε τόπο δου­λειάς, σε κάθε τόπο σπουδών.

Μιλή­στε γι’ αυτές στους φίλους και στους συγ­γε­νείς, στους συνα­δέλ­φους, στους γείτονες.

Να απα­ντή­σου­με μαζί στην απο­σιώ­πη­ση, αλλά και στη δια­στρέ­βλω­ση των θέσε­ων του ΚΚΕ, που γίνε­ται καρ­φί στο μάτι της αστι­κής προπαγάνδας.

Κάντε τώρα αυτό το απο­φα­σι­στι­κό βήμα μπροστά!

Συμπο­ρευ­τεί­τε με το ΚΚΕ. Για να αχρη­στεύ­σου­με τις νέες παγί­δες που στή­νουν ένα — ένα ξεχω­ρι­στά, αλλά και όλα μαζί τα κόμ­μα­τα του κεφα­λαί­ου και του ΝΑΤΟ: Η ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΙΝΑΛ, η Ελλη­νι­κή Λύση, το ΜέΡΑ25.

Η ΝΔ μιλά­ει για «πρό­ο­δο και στα­θε­ρό­τη­τα» και εννο­εί τη στα­θε­ρό­τη­τα της βαρβαρότητας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ μιλά­ει για «νέα αρχή» και για «πολι­τι­κή αλλα­γή» και εννο­εί αλλα­γή του δια­χει­ρι­στή αυτής της ίδιας βαρβαρότητας.

Αλή­θεια, τι ριζι­κά δια­φο­ρε­τι­κό είπε ο κ. Τσί­πρας στο Συνέ­δριο του ΣΥΡΙΖΑ σε σχέ­ση με τη στρα­τη­γι­κή που εφαρ­μό­ζει σήμε­ρα η κυβέρ­νη­ση της ΝΔ;

Και δεν ανα­φέ­ρο­μαι μόνο σε επι­μέ­ρους υπο­σχέ­σεις, που κι αυτές είναι πολύ πίσω από τις ανά­γκες του λαού, όπως είναι για παρά­δειγ­μα οι προ­τά­σεις για την ακρί­βεια που υπό­σχε­ται “μεί­ω­ση του Ενιαί­ου Φόρου Κατα­νά­λω­σης στα όρια που επι­τρέ­πει η ΕΕ” ή για τις τερά­στιες αυξή­σεις στο ρεύ­μα, που προ­τεί­νει αυτές οι αυξή­σεις να μειω­θούν στο μισό…

Ανα­φέ­ρο­μαι στα κεντρι­κά στρα­τη­γι­κά ζητή­μα­τα, στα μεγά­λα μεγέ­θη, για­τί αυτά είναι που τελι­κά καθο­ρί­ζουν και τη ζωή των λαών και τα επιμέρους.

Ακού­σα­τε να πει κάτι διαφορετικό;

Για την “πρά­σι­νη μετά­βα­ση”, πέρα από το να επι­τα­χυν­θεί ακό­μα περισ­σό­τε­ρο με τις ΑΠΕ, δηλα­δή να εγκα­τα­λει­φθούν οι εγχώ­ριες πηγές Ενέρ­γειας για να τα κονο­μή­σουν οι “πρά­σι­νοι” όμιλοι;

Για το Ταμείο Ανά­καμ­ψης, αυτό το νέο μνη­μό­νιο, τι το δια­φο­ρε­τι­κό είπε; Τίπο­τα. Άλλω­στε, όλος ο καβγάς με τη ΝΔ αφο­ρά πώς και σε ποιους ομί­λους θα μοι­ρα­στούν τα δισ., που θα πλη­ρώ­σει ξανά ο λαός.

Όσο για την εμπλο­κή στα σχέ­δια του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ, κάτι ψέλ­λι­σε για την επέ­κτα­ση του ΝΑΤΟ. Ποιος ο ΣΥΡΙΖΑ, που υπη­ρέ­τη­σε την επέ­κτα­ση του ΝΑΤΟ όσο κανείς, όχι μόνο με τη Συμ­φω­νία των Πρε­σπών, αλλά και με τις νέες βάσεις που σκόρ­πι­σε σε όλη τη χώρα.

Φίλες και φίλοι,

Κάντε λοι­πόν τώρα αυτό το απο­φα­σι­στι­κό βήμα μπροστά!

Συμπο­ρευ­τεί­τε με το ΚΚΕ. Πάρ­τε τη θέση σας στον δρό­μο της ανατροπής.

Και για να παρα­φρά­σω το σύν­θη­μα της “Παν­σπου­δα­στι­κής” για τις φοι­τη­τι­κές εκλο­γές τούς απα­ντά­με: “Μόνοι τους και όλοι μας”.

Για­τί όλοι εμείς είμα­στε οι πολ­λοί, η πλειοψηφία.

Και μπο­ρού­με να βαδί­σου­με τον δικό μας, για τις δικές μας ανά­γκες, δρόμο.

Τον μονα­δι­κά ελπι­δο­φό­ρο δρό­μο της πραγ­μα­τι­κής προ­ό­δου της κοι­νω­νί­ας, για τον σοσιαλισμό!

Καλή δύνα­μη και υγεία σε όλους και όλες!».

Ναπο­λέ­ων Σου­κα­τζί­δης Το μεγα­λείο ενός αγω­νι­στή της Αντί­στα­σης, του Θέμου Κορνάρου

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο