Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Δ. Κουτσούμπας: Το ΚΚΕ δεν θα σταματήσει να διεκδικεί τις γερμανικές επανορθώσεις — αποζημιώσεις (VIDEO)

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημή­τρης Κου­τσού­μπας, παρα­βρέ­θη­κε στην εκδή­λω­ση που διορ­γά­νω­σαν το Παράρ­τη­μα Φθιώ­τι­δας της ΠΕΑΕΑ — ΔΣΕ και η Τομε­α­κή Επι­τρο­πή Φθιώ­τι­δας του ΚΚΕ για την επέ­τειο των 81 χρό­νων από το ξεκί­νη­μα του ένο­πλου αγώ­να ενά­ντια στους ναζί κατα­κτη­τές στην Καλύ­βα του Στε­φα­νή, στην περιο­χή της Σπερχειάδας.

Εκ μέρους της Κεντρι­κής Επι­τρο­πής του ΚΚΕ, ο Δ. Κου­τσού­μπας κατέ­θε­σε στε­φά­νι στην προ­το­μή του Άρη Βελου­χιώ­τη, που βρί­σκε­ται έξω από την Καλύ­βα του Στε­φα­νή, εκεί απ’ όπου ξεκί­νη­σε η ένο­πλη αντίσταση.

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ στη δήλω­ση που έκα­νε ανα­φέρ­θη­κε στο ζήτη­μα της διεκ­δί­κη­σης των γερ­μα­νι­κών απο­ζη­μιώ­σε­ων — επα­νορ­θώ­σε­ων, σημειώνοντας:

«Σήμε­ρα, εδώ από τη Σπερ­χειά­δα, από την Καλύ­βα του Στε­φα­νή όπου ξεκί­νη­σε ο ένο­πλος λαϊ­κός αγώ­νας του ΕΑΜ — ΕΛΑΣ θέλου­με να στεί­λου­με μήνυ­μα ότι το ΚΚΕ δεν θα στα­μα­τή­σει, αλλά θα μπει περισ­σό­τε­ρο μπρο­στά από εδώ και πέρα για τη διεκ­δί­κη­ση των γερ­μα­νι­κών επα­νορ­θώ­σε­ων, των απο­ζη­μιώ­σε­ων, τόσο για το ανα­γκα­στι­κό κατο­χι­κό δάνειο όσο και για τις τερά­στιες κατα­στρο­φές που υπέ­στη η πατρί­δα μας, οι υπο­δο­μές της, τα εγκλή­μα­τα κατά της ανθρώ­πι­νης ζωής από τα γερ­μα­νι­κά στρα­τεύ­μα­τα κατο­χής, αλλά και τη λεη­λα­σία της πολι­τι­στι­κής μας κλη­ρο­νο­μιάς. Γι’ αυτό χρειά­ζε­ται πολύ πιο δυνα­τό ΚΚΕ, για να είναι δυνα­τός ο ίδιος ο λαός».

902.gr

«Ναι, αλλά ο Στά­λιν…», του Νίκου Μόττα

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο