Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Δ. Κουτσούμπας: Το ΚΚΕ είναι το μόνο κόμμα που στάθηκε μαχητικά στο πλευρό της αγροτιάς

Την ενί­σχυ­ση του ΚΚΕ σε όλες τις εκλο­γι­κές ανα­με­τρή­σεις του επό­με­νου δια­στή­μα­τος, πρό­τει­νε από την Λάρι­σα ο γ.γ της Κ.Ε του ΚΚΕ Δημή­τρης Κου­τσού­μπας, μιλώ­ντας σε εκδή­λω­ση που διορ­γά­νω­σαν οι τομε­α­κές οργα­νώ­σεις Λάρι­σας και Υπαί­θρου του κόμματος.

Ο κ. Κου­τσού­μπας σημεί­ω­σε χαρα­κτη­ρι­στι­κά, ότι «σε όλες τις κάλ­πες, στό­χος είναι τα ψηφο­δέλ­τια του ΚΚΕ να ισχυ­ρο­ποι­η­θούν», ενώ τόνι­σε την ανά­γκη «να απο­δυ­να­μω­θούν τα κόμ­μα­τα του μεγά­λου κεφα­λαί­ου της Ε.Ε και του ΝΑΤΟ».

Μετα­ξύ άλλων, ο κ. Κου­τσού­μπας στην ομι­λία του επι­τέ­θη­κε στον ΣΥΡΙΖΑ αλλά και στη ΝΔ, λέγο­ντας ότι τα κόμ­μα­τα αυτά «στή­νουν ψεύ­τι­κες δια­χω­ρι­στι­κές γραμ­μές, για να κρύ­ψουν τη στρα­τη­γι­κή τους σύμπλευ­ση στα κρί­σι­μα ζητή­μα­τα για τη ζωή του λαού».

Τόνι­σε επί­σης, ότι «η σημαία που κρα­τούν ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΝΔ, ανε­ξάρ­τη­τα αν ο ένας την κρα­τά με το αρι­στε­ρό και ο άλλος με το δεξί, γρά­φει: Κέρ­δη για τους λίγους, για το κεφά­λαιο, ζωή χωρίς δικαιώ­μα­τα για τους πολ­λούς την εργα­τι­κή τάξη, τους αγρό­τες, το λαό».

Στην ομι­λία του, ο κ. Κου­τσού­μπας εξα­πέ­λυ­σε επί­θε­ση στον πρω­θυ­πουρ­γό Αλέ­ξη Τσί­πρα, σχε­τι­κά με την στά­ση του απέ­να­ντι στην Ε.Ε λέγο­ντας ότι «ο κ. Τσί­πρας δεν είναι αφε­λής, ούτε του λεί­πουν τα μαθή­μα­τα Ιστορίας».

«Η ΕΕ, είναι ένω­ση των ευρω­παϊ­κών μονο­πω­λί­ων και των κυβερ­νή­σε­ών τους ενά­ντια στους λαούς της Ευρώ­πης, και όχι μόνο. Κι αυτό απο­δει­κνύ­ε­ται κάθε μέρα. Τα μνη­μό­νια διαρ­κεί­ας, η εμπλο­κή και διε­ξα­γω­γή ιμπε­ρια­λι­στι­κών πολέ­μων, ήταν και είναι η ταυ­τό­τη­τα της ΕΕ» είπε χαρακτηριστικά.

Μετα­ξύ άλλων ο κ. Κου­τσού­μπας σημεί­ω­σε πως όταν ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί τους νέους και τις νέες να ψηφί­σουν με στό­χο να κερ­δί­σουν έδα­φος οι ιδρυ­τι­κές αξί­ες της ΕΕ, έχει στό­χο να παρου­σιά­σει την ΕΕ σαν κάτι άλλο από αυτό που πραγ­μα­τι­κά είναι, «αλλά και να στε­γνώ­σει εντε­λώς την οργή και τον θυμό που προ­κα­λεί η πολι­τι­κή της ΕΕ, από το ταξι­κό πολι­τι­κό κριτήριο».

Ειδι­κή ανα­φο­ρά έκα­νε ο κ. Κου­τσού­μπας στο πρό­βλη­μα της ανερ­γί­ας στη χώρας, υπο­στη­ρί­ζο­ντας ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ μπο­ρεί να πανη­γυ­ρί­ζει για τη μεί­ω­ση της ανερ­γί­ας, αλλά αυτό στην πρά­ξη σημαί­νει ότι μία θέση δου­λειάς πλέ­ον έχει σπά­σει σε 2–3, έχουν γίνει παρελ­θόν δικαιώ­μα­τα και κατα­κτή­σεις των εργα­ζο­μέ­νων και η ανερ­γία στους νέους είναι 40%».

Μιλώ­ντας για τα προ­βλή­μα­τα των αγρο­τών, ο κ. Κου­τσού­μπας επε­σή­μα­νε μετα­ξύ άλλων, ότι η Κοι­νή Αγρο­τι­κή Πολι­τι­κή (ΚΑΠ) είναι το μοντέ­λο που επέ­βα­λε περιο­ρι­σμούς στην αγρο­τι­κή και κτη­νο­τρο­φι­κή παρα­γω­γή, με τις ποσο­στώ­σεις, τα πρό­στι­μα συνυ­πευ­θυ­νό­τη­τας και τις χωμα­τε­ρές. Επί­σης είπε ότι η ΚΑΠ διέ­λυ­σε πολ­λές δυνα­μι­κές καλ­λιέρ­γειες, που μπο­ρού­σαν να εξα­σφα­λί­σουν την ικα­νο­ποί­η­ση ανα­γκών του λαού.

Απευ­θυ­νό­με­νος στους αγρό­τες του θεσ­σα­λι­κού κάμπου, ο κ. Κου­τσού­μπας είπε πως πρέ­πει να απο­φα­σί­σουν με ποιους θα πάνε και ποιους θα αφή­σουν, ενώ σημεί­ω­σε ότι «το ΚΚΕ είναι το μόνο κόμ­μα που στά­θη­κε μαχη­τι­κά στο πλευ­ρό της αγροτιάς».

«Η κυβέρ­νη­ση απά­ντη­σε με την πρω­το­φα­νή δικα­στι­κή δίω­ξη σε βάρος πρω­το­πό­ρων αγρο­το­συν­δι­κα­λι­στών στη Θεσ­σα­λία, με το ξεκί­νη­μα των μπλό­κων» είπε ο γ.γ της Κ.Ε του ΚΚΕ και συμπλή­ρω­σε : «Αρνή­θη­κε να δια­θέ­σει από τον κρα­τι­κό Προ­ϋ­πο­λο­γι­σμό έστω και ένα ευρώ, για μια μικρή έστω μεί­ω­ση του κόστους παρα­γω­γής στους βιο­πα­λαι­στές αγρό­τες, ενώ μοι­ρά­ζει δισε­κα­τομ­μύ­ρια σε εφο­πλι­στές και βιο­μη­χά­νους για φορο­α­παλ­λα­γές, κίνη­τρα κλπ, αλλά και για επι­δό­τη­ση των καυ­σί­μων τους». Οι αγώ­νες των αγρο­τών όμως, «απο­κά­λυ­ψαν ακό­μη, τη δημα­γω­γι­κή, ψηφο­θη­ρι­κή αντι­πο­λί­τευ­ση της ΝΔ που ενα­ντιώ­θη­κε στη μορ­φή πάλης των μπλό­κων, που δεν είπε λέξη για τις δικα­στι­κές διώ­ξεις και δεν παίρ­νει θέση για τα αιτή­μα­τα επι­βί­ω­σης των αγρο­τι­κών κινητοποιήσεων».

Τέλος, ο κ. Κου­τσού­μπας, απευ­θυ­νό­με­νος στην νέα γενιά, κάλε­σε την νεο­λαία να δώσει δύνα­μη στο ΚΚΕ στις εκλο­γές, «για να δυνα­μώ­σει η προ­ο­πτι­κή και η πραγ­μα­τι­κή ελπί­δα, που βρί­σκε­ται στη σύγκρου­ση με την ΕΕ και το σύστη­μα της εκμε­τάλ­λευ­σης και της αδικίας».

«Οι 500.000 νέοι που ψηφί­ζουν για πρώ­τη φορά στις ερχό­με­νες εκλο­γές μπο­ρούν να μην επι­λέ­ξουν μία από τα ίδια. Μπο­ρούν να κάνουν την δια­φο­ρά με δυνα­τό ΚΚΕ, στους δήμους και τις Περι­φέ­ρειες, στην Ευρω­βου­λή, στην Βου­λή, στους φοι­τη­τι­κούς συλ­λό­γους» είπε ο γ.γ. της Κ.Ε του ΚΚΕ.

Σημειώ­νε­ται ότι στην συγκέ­ντρω­ση, χαι­ρε­τι­σμό απηύ­θυ­ναν, ο υπο­ψή­φιος περι­φε­ρειάρ­χης Θεσ­σα­λί­ας Τάσος. Τσια­πλές και ο υπο­ψή­φιος δήμαρ­χος Λάρι­σας, Πέτρος Κρί­κης, με την «Λαϊ­κή Συσπεί­ρω­ση». Παρα­βρέ­θη­καν επί­σης, ο Κώστας Αβρα­μό­που­λος μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, και οι βου­λευ­τές Λάρι­σας και Μαγνη­σί­ας του ΚΚΕ, Γιώρ­γος Λαμπρού­λης και Κώστας Στεργίου.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο