Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Δ. Κουτσούμπας: Το ΚΚΕ θα καταθέσει τροπολογία, για να έχει το δικαίωμα το κάθε Δημοτικό Συμβούλιο να αποφασίζει διαγραφή οφειλών, προς αυτό, την εφορία κλπ

«Υπο­στη­ρί­ζου­με από­λυ­τα τις πρω­το­βου­λί­ες του δήμαρ­χου Πατρέ­ων και του δημο­τι­κού συμ­βου­λί­ου της πόλης, σχε­τι­κά με το ζήτη­μα των πλει­στη­ρια­σμών και των κατα­σχέ­σε­ων. Απαι­τεί­ται άμε­σα νομο­θε­τι­κή ρύθ­μι­ση που να καταρ­γεί τους πλει­στη­ρια­σμούς και να απα­γο­ρεύ­ει τις κατα­σχέ­σεις και τους πλει­στη­ρια­σμούς πρώ­της κατοι­κί­ας εργα­τι­κών, λαϊ­κών οικο­γε­νειών» δήλω­σε ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, ο οποί­ος συνα­ντή­θη­κε σήμε­ρα με τον δήμαρ­χο Πατρέ­ων, Κώστα Πελετίδη.

«Το ΚΚΕ με βάση και την πρό­τα­ση του δήμου Πάτρας θα κατα­θέ­σει στη Βου­λή ρύθ­μι­ση τέτοια, τρο­πο­λο­γία, για να έχει το δικαί­ω­μα το κάθε δημο­τι­κό συμ­βού­λιο να απο­φα­σί­ζει δια­γρα­φή οφει­λών για όσες οικο­γέ­νειες, για όσους ανθρώ­πους δεν έχουν τη δυνα­τό­τη­τα, ούτε μπο­ρούν, ούτε δύνα­νται αυτή τη στιγ­μή, να πλη­ρώ­σουν τα χρέη προς το Δημο­τι­κό Συμ­βού­λιο, προς την εφο­ρία κλπ.» είπε ο κ. Κου­τσού­μπας προ­σθέ­το­ντας: «από αυτή τη σκο­πιά ‑και βεβαί­ως με προ­ϋ­πο­θέ­σεις που μπο­ρούν να τεθούν- υπάρ­χει μία πρό­τα­ση συγκε­κρι­μέ­νη του δήμαρ­χου της Πάτρας την οποία θα λάβου­με σοβα­ρά υπό­ψη και θα την κατα­θέ­σου­με, έτσι ώστε να απαλ­λα­χτούν εντε­λώς άνερ­γοι και μακρο­χρό­νιοι και άλλοι άνερ­γοι, άτο­μα με ανα­πη­ρί­ες, μονο­γο­νεϊ­κές οικο­γέ­νειες, τρί­τε­κνοι, πολύ­τε­κνοι, γενι­κό­τε­ρα άνθρω­ποι και λαϊ­κές οικο­γέ­νειες που δεν έχουν στον ήλιο μοί­ρα αυτή τη στιγ­μή και στην Πάτρα και σε όλες τις πόλεις της πατρί­δας μας».

«Από αυτή τη σκο­πιά βρι­σκό­μα­στε στο πλευ­ρό του λαού της Πάτρας και στις κινη­το­ποι­ή­σεις που ετοι­μά­ζουν, αλλά και βεβαί­ως από τη σκο­πιά μας ως Κοι­νο­βου­λευ­τι­κή Ομά­δα με οποιεσ­δή­πο­τε ενέρ­γειες χρειά­ζε­ται στη βου­λή, προς την κυβέρ­νη­ση, για να επι­λυ­θεί αυτό το σοβα­ρό πρό­βλη­μα που αφο­ρά χιλιά­δες οικο­γέ­νειες της χώρας μας» κατέ­λη­ξε στη δήλω­σή του ο κ. Κουτσούμπας.

Από την πλευ­ρά του, ο δήμαρ­χος Πατρέ­ων, Κώστας Πελε­τί­δης, δήλω­σε: «συνα­ντη­θή­κα­με με τον γγ της ΚΕ του ΚΚΕ προ­κει­μέ­νου να τον ενη­με­ρώ­σω για την από­φα­ση του δημο­τι­κού μας συμ­βου­λί­ου να έχου­με απαλ­λα­γή στα λαϊ­κά στρώ­μα­τα, σε αυτούς που δεν έχουν και δεν μπο­ρούν να πλη­ρώ­σουν χρέη τους προς τον δήμο Πατρέων».

«Αυτό εντάσ­σε­ται στη γενι­κό­τε­ρη από­φα­ση του δημο­τι­κού μας συμ­βου­λί­ου να μην επι­τρέ­που­με πλει­στη­ρια­σμούς για τη λαϊ­κή οικο­γέ­νεια από το Δημό­σιο και από τις τρά­πε­ζες» πρό­σθε­σε ο κ. Πελε­τί­δης, κατα­λή­γο­ντας: «είναι χαρά μας που η πρό­τα­σή μας υιο­θε­τή­θη­κε από το ΚΚΕ και το οποίο θα πάρει πρω­το­βου­λί­ες ενί­σχυ­σης αυτής της πρό­τα­σής μας, ώστε να υπάρ­χει μια νομο­θε­τι­κή ρύθ­μι­ση που θα μας δίνει τη δυνα­τό­τη­τα, ως δημο­τι­κό συμ­βού­λιο, να παίρ­νου­με απο­φά­σεις, οι οποί­ες θα παίρ­νουν υπό­ψη τους την οικο­νο­μι­κή κατά­στα­ση των πολι­τών της πόλης μας».

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο