Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Δ. Κουτσούμπας: Το ΚΚΕ στηρίζει τα αιτήματα των τριτέκνων και πιέζει για την επίλυσή τους (VIDEO)

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημή­τρης Κου­τσού­μπας, συνα­ντή­θη­κε σήμε­ρα με αντι­προ­σω­πεία της Ομο­σπον­δί­ας Πολυ­με­λών Οικο­γε­νειών με τρία τέκνα. Καλω­σό­ρι­σε τα μέλη της αντι­προ­σω­πεί­ας λέγο­ντας πως «είστε πολύ­τε­κνες οικο­γέ­νειες και από αυτή τη σκο­πιά το ελλη­νι­κό κρά­τος πρέ­πει να ανα­γνω­ρί­σει ότι είστε πολύ­τε­κνοι και ισό­τι­μοι με τους υπό­λοι­πους που έχουν επί­σης πάνω από τρία τέκνα», ενώ στη συνέ­χεια τόνι­σε: «Βιώ­νε­τε τις συνέ­πειες από τη μεγά­λη ακρί­βεια, την ενερ­γεια­κή φτώ­χεια, τις ανα­τι­μή­σεις στα τρό­φι­μα, τα φάρ­μα­κα, την Ενέρ­γεια, τη στέ­γη, εσείς πολύ περισ­σό­τε­ρο απ’ ό,τι άλλες κατη­γο­ρί­ες, άλλες οικο­γέ­νειες από τον ελλη­νι­κό πλη­θυ­σμό. Ζεί­τε, επί­σης, έντο­να τις τερά­στιες μειώ­σεις που έχουν γίνει όλα τα προη­γού­με­να χρό­νια, στους μισθούς, τις συντά­ξεις, με απο­τέ­λε­σμα αυτό να έχει συνέ­πειες στην ίδια τη δια­βί­ω­ση της πολύ­τε­κνης οικογένειας». 

Ο Δημή­τρης Κου­τσού­μπας επι­σή­μα­νε επί­σης πως «εμείς υπο­στη­ρί­ζου­με τα αιτή­μα­τά σας, έχου­με κάνει και σχε­τι­κές Ερω­τή­σεις — Επε­ρω­τή­σεις στη Βου­λή, θα συνε­χί­σου­με να πιέ­ζου­με τους κυβερ­νώ­ντες, τα αρμό­δια υπουρ­γεία, την κυβέρ­νη­ση σε αυτή την κατεύ­θυν­ση, στην επί­λυ­ση των αιτη­μά­των. Αυτό το ζήτη­μα, της απα­ραί­τη­της εξο­μοί­ω­σης των τρί­τε­κνων οικο­γε­νειών με τις πολύ­τε­κνες οικο­γέ­νειες, πρέ­πει επι­τέ­λους να πάρει τον δρό­μο του. Σε αυτή την κατεύ­θυν­ση το Κομ­μου­νι­στι­κό Κόμ­μα Ελλά­δας υπό­σχε­ται να συνε­χί­σει το έργο του και την άσκη­ση πίε­σης προς κάθε κατεύθυνση». 

Αφού ενη­με­ρώ­θη­κε ανα­λυ­τι­κά από τα μέλη της Ομο­σπον­δί­ας για τα ιδιαί­τε­ρα προ­βλή­μα­τα που αντι­με­τω­πί­ζουν οι πολυ­με­λείς οικο­γέ­νειες, ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ τόνι­σε πως «το δημο­γρα­φι­κό, με την υπο­γεν­νη­τι­κό­τη­τα, τη μετα­νά­στευ­ση, τη θνη­σι­μό­τη­τα και άλλες παρα­μέ­τρους, είναι πρω­τί­στως πρό­βλη­μα πολι­τι­κό — κοι­νω­νι­κό. Απ’ αυτή τη σκο­πιά το δημο­γρα­φι­κό δεν μπο­ρεί να αντι­με­τω­πι­στεί αν δεν αντι­με­τω­πι­στούν ορι­σμέ­νοι από τους βασι­κούς παρά­γο­ντες όπως είναι η φτώ­χεια, η ανερ­γία, η ανα­σφά­λεια, το κόστος ζωής κλπ. Γι’ αυτό το ΚΚΕ έχει κατα­θέ­σει τις προ­τά­σεις του για το δημο­γρα­φι­κό τις οποί­ες έχει απορ­ρί­ψει η κυβέρ­νη­ση και τα άλλα κόμματα». 

Πιο συγκε­κρι­μέ­να, το ΚΚΕ διεκ­δι­κεί δικαιώ­μα­τα που αφο­ρούν στη μόνι­μη και στα­θε­ρή εργα­σία για όλους και όλες με πλή­ρη εργα­σια­κά και ασφα­λι­στι­κά δικαιώ­μα­τα, μέτρα προ­στα­σί­ας της μητρό­τη­τας, της εργα­ζό­με­νης μητέ­ρας και διευ­κό­λυν­σή της για την ανα­τρο­φή των παι­διών, καθο­λι­κό απο­κλει­στι­κά δημό­σιο και δωρε­άν σύγ­χρο­νο σύστη­μα Υγεί­ας — Πρό­νοιας, με δωρε­άν χορή­γη­ση φαρ­μά­κων, κάλυ­ψη των εξό­δων του προ­γεν­νη­τι­κού ελέγ­χου, της ιατρι­κώς υπο­βοη­θού­με­νης ανα­πα­ρα­γω­γής και του τοκε­τού κ.ά. Επί­σης προ­γράμ­μα­τα κοι­νω­νι­κού του­ρι­σμού, παρο­χή δωρε­άν σίτι­σης και στέ­γα­σης σε όλους τους φοι­τη­τές και σπου­δα­στές, αλλά και εξα­σφά­λι­ση φτη­νής, σύγ­χρο­νης κατοι­κί­ας στις πολύ­τε­κνες οικο­γέ­νειες από το κρά­τος. Μέτρα φορο­λο­γι­κής ελά­φρυν­σης των πολύ­τε­κνων οικο­γε­νειών, μεί­ω­ση του κόστους των εισι­τη­ρί­ων στα μέσα μαζι­κής μετα­φο­ράς, κατάρ­γη­ση του ΦΠΑ στα είδη πλα­τιάς λαϊ­κής κατα­νά­λω­σης. Αφο­ρο­λό­γη­το όριο για την πολύ­τε­κνη οικο­γέ­νεια τα 50.000, προ­σαυ­ξη­μέ­νο κατά 5.000 ευρώ για κάθε παι­δί. Καμία περι­κο­πή στα πολυ­τε­κνι­κά επι­δό­μα­τα και στην «ισό­βια σύντα­ξη», τα οποία πρέ­πει να παρέ­χο­νται και στις οικο­γέ­νειες με τρία παιδιά.

902.gr

«Ναι, αλλά ο Στά­λιν…», του Νίκου Μόττα

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο