Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Δ. Κουτσούμπας: Το ΚΚΕ στηρίζει τα αιτήματα της ελληνικής μειονότητας στην Αλβανία

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημή­τρης Κου­τσού­μπας συνα­ντή­θη­κε σήμε­ρα, στην έδρα της Κεντρι­κής Επι­τρο­πής του Κόμ­μα­τος στον Περισ­σό, με αντι­προ­σω­πεία της «Ομό­νοιας» και του Κόμ­μα­τος Ανθρω­πί­νων Δικαιω­μά­των, απο­τε­λού­με­νη από τον Βασί­λη Κάγιο, πρό­ε­δρο της Δημο­κρα­τι­κής Ένω­σης Εθνι­κής Ελλη­νι­κής Μειο­νό­τη­τας «Ομό­νοια», τον Ευάγ­γε­λο Ντού­λες, πρό­ε­δρο του Κόμ­μα­τος Ανθρω­πί­νων Δικαιω­μά­των και τον Γιώρ­γο Τζο­μά­κα, αντι­πρό­ε­δρο της «Ομό­νοιας». Στην συνά­ντη­ση συμ­με­τεί­χε ακό­μα ο Γιώρ­γος Μαρί­νος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ και βου­λευ­τής του Κόμματος.

Κατά τη διάρ­κεια της συνά­ντη­σης η αντι­προ­σω­πεία της «Ομό­νοιας» και του Κόμ­μα­τος Ανθρω­πί­νων Δικαιω­μά­των, εξέ­φρα­σαν τις ευχα­ρι­στί­ες τους για τη δια­χρο­νι­κή στή­ρι­ξη του ΚΚΕ και ανέ­πτυ­ξαν τα αιτή­μα­τα της ελλη­νι­κής μειο­νό­τη­τας στην Αλβα­νία. Ιδιαί­τε­ρα ανέ­δει­ξαν τα αιτή­μα­τα για την χρή­ση και διδα­σκα­λία της ελλη­νι­κής γλώσ­σας, το περιου­σια­κό, τα ασφα­λι­στι­κά δικαιώ­μα­τα και την χορή­γη­ση της εθνι­κής σύντα­ξης, χωρίς δια­κρί­σεις από τους άλλους εργα­ζό­με­νους, την κατα­βο­λή του επι­δό­μα­τος για τους υπερήλικες.

Ο Δ. Κου­τσού­μπας τόνι­σε ότι το ΚΚΕ στη­ρί­ζει τα αιτή­μα­τα της ελλη­νι­κής μειο­νό­τη­τας και θα τα ανα­δεί­ξει με κάθε πρό­σφο­ρο τρό­πο, με παρεμ­βά­σεις στη βου­λή και τα αρμό­δια υπουργεία.

Συγκε­κρι­μέ­να, ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ ανα­φέρ­θη­κε στη στή­ρι­ξη των αιτη­μά­των για την ανα­γνώ­ρι­ση της μειο­νό­τη­τας χωρίς ποσο­στώ­σεις και περιο­ρι­σμούς, τη χρή­ση και διδα­σκα­λία της ελλη­νι­κής γλώσ­σας στην Αλβα­νία, την κατο­χύ­ρω­ση της περιου­σί­ας των ομο­γε­νών, που αντι­με­τω­πί­ζουν σοβα­ρά προ­βλή­μα­τα στο όνο­μα της προ­ώ­θη­σης των “στρα­τη­γι­κών επεν­δύ­σε­ων”. Ανα­φέρ­θη­κε, επί­σης, στη θέση του ΚΚΕ για την κατάρ­γη­ση του νόμου 4387/16 (νόμος Κατρού­γκα­λου) και ιδιαί­τε­ρα του άρθρου 7, το οποίο θέτει ως προ­ϋ­πό­θε­ση για την χορή­γη­ση της πλή­ρους εθνι­κής σύντα­ξης τη δια­μο­νή επί 40 χρό­νια στην Ελλά­δα και τόνι­σε την ανά­γκη της άμε­σης ικα­νο­ποί­η­σης του αιτή­μα­τος της κατα­βο­λής της εθνι­κής σύντα­ξης χωρίς δια­κρί­σεις και περι­κο­πές, όπως και της κατα­βο­λής του επι­δό­μα­τος για τους υπε­ρή­λι­κες, ομο­γε­νείς από την Αλβανία.

902.gr

«Τσε Γκε­βά­ρα, πρε­σβευ­τής της Επα­νά­στα­σης», του Νίκου Μόττα

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο