Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Δ. Κουτσούμπας: Το ΚΚΕ στο πλευρό των μεταναστών για να εκφραστεί αλληλεγγύη στα ταξικά μας αδέρφια

Τη Διεύ­θυν­ση Αλλο­δα­πών και Μετα­νά­στευ­σης Αθη­νών, Κεντρι­κού Τομέα και Δυτι­κής Αττι­κής επι­σκέ­φθη­κε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημή­τρης Κου­τσού­μπας, επι­κε­φα­λής αντι­προ­σω­πεί­ας του Κόμματος.

Με αφορ­μή την Παγκό­σμια Ημέ­ρα Μετα­νά­στευ­σης στις 18 Δεκέμ­βρη και με δεδο­μέ­νες τις σοβα­ρές, αρνη­τι­κές εξε­λί­ξεις στο προ­σφυ­γι­κό — μετα­να­στευ­τι­κό ζήτη­μα, το ΚΚΕ προ­γραμ­μά­τι­σε σει­ρά σχε­τι­κών παρεμβάσεων.

Ο Δημή­τρης Κου­τσού­μπας συνα­ντή­θη­κε με τον διευ­θυ­ντή της υπη­ρε­σί­ας, Ηλία Χρο­νό­που­λο και με προϊ­στα­μέ­νους τμημάτων.

Το βασι­κό πρό­βλη­μα που τέθη­κε είναι αυτό της υπο­στε­λέ­χω­σης. Επί­σης, τέθη­κε το ζήτη­μα των συμ­βα­σιού­χων που παρα­μέ­νουν στον «αέρα» αντί να μονι­μο­ποι­η­θούν. Ένα άλλο πρό­βλη­μα αφο­ρά το κτι­ρια­κό και τις υπο­δο­μές. Οι εργα­ζό­με­νοι επι­σή­μα­ναν ότι με έναν τέτοιο όγκο δου­λειάς έχουν οικια­κό ίντερ­νετ που «σέρ­νε­ται».

Στη συνέ­χεια ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ μίλη­σε σε σύσκε­ψη με εργα­ζό­με­νους και εκπρο­σώ­πους κοι­νο­τή­των μεταναστών.

koytsoympas dieythinsi allodapon 35

Οι μετα­νά­στες που πήραν το λόγο, ανέ­δει­ξαν με τη σει­ρά τους τι πρό­βλη­μα της υπο­στε­λέ­χω­σης, το οποίο έχει σοβα­ρές συνέ­πειες, καθώς μπο­ρεί να περι­μέ­νουν χρό­νια για να πάρουν την άδεια δια­μο­νής. Επι­πλέ­ον, έθε­σαν τα ζητή­μα­τα της ενσω­μά­τω­σης στην ελλη­νι­κή κοι­νω­νία, της εκπαί­δευ­σης των παι­διών τους και της συμ­με­το­χής τους στα σωματεία.

Ο Δημή­τρης Κου­τσού­μπας εξέ­φρα­σε τη στή­ρι­ξη του ΚΚΕ στα αιτή­μα­τα των εργα­ζο­μέ­νων και των μετα­να­στών και δεσμεύ­τη­κε ότι το Κομ­μου­νι­στι­κό Κόμ­μα, όπως κάνει μέχρι τώρα, θα συνε­χί­σει να παλεύ­ει για την ικα­νο­ποί­η­ση τους.

Υπο­γράμ­μι­σε επί­σης τη σημα­σία της αλλη­λεγ­γύ­ης προς τους μετα­νά­στες, τονί­ζο­ντας ότι είναι ταξι­κά αδέρ­φια των Ελλή­νων εργα­ζο­μέ­νων. Όπως είπε, το προ­σφυ­γι­κό-μετα­να­στευ­τι­κό δεν αφο­ρά μόνο το παρόν αλλά και το μέλ­λον, για­τί όσο οξύ­νο­νται οι αντα­γω­νι­σμοί, θα φέρ­νουν νέους πολέ­μους και επεμ­βά­σεις, και αυτό θα δημιουρ­γεί προσφυγιά.

902.gr

ΚΚΕ: Έλλη­νες και ξένοι εργά­τες, ταξι­κά αδέλ­φια γεμά­τα αλλη­λεγ­γύη και συντρο­φι­κό­τη­τα, θα κερ­δί­σουν ζωή και δου­λειά με δικαιώματα

che guevara 008

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο