Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Δ. Κουτσούμπας: Χρειάζονται επίταξη του ιδιωτικού τομέα υγείας, μαζικές προσλήψεις και γρήγορη κλιμάκωση των εμβολιασμών

«Σε όποιο νοσο­κο­μείο και αν βρε­θείς αυτές τις μέρες ακού­γε­ται κραυ­γή αγω­νί­ας από όλους όσους βρί­σκο­νται στην πρώ­τη γραμ­μή της μάχης, τους για­τρούς, τους νοση­λευ­τές, τους διευ­θυ­ντές των κλι­νι­κών, για την κατάρ­ρευ­ση του δημό­σιου συστή­μα­τος Υγεί­ας. Η κυβέρ­νη­ση έχει τερά­στιες ευθύ­νες. Τρία άμε­σα μέτρα χρειά­ζο­νται. Πρώ­τον, επί­τα­ξη του ιδιω­τι­κού τομέα της υγεί­ας, ώστε να ενι­σχυ­θούν με κλί­νες και προ­σω­πι­κό το δημό­σιο σύστη­μα. Δεύ­τε­ρον, μαζι­κές προ­σλή­ψεις νοση­λευ­τών, για­τρών. Τρί­τον, έντα­ση των εμβο­λια­σμών, γρή­γο­ρη κλι­μά­κω­ση, έτσι ώστε να εμβο­λια­στεί όλος ο πλη­θυ­σμός με ασφά­λεια και με χρη­σι­μο­ποί­η­ση όλων των δια­θέ­σι­μων εμβο­λί­ων και με πολύ περισ­σό­τε­ρα εμβο­λια­στι­κά κέντρα», δήλω­σε ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημή­τρης Κου­τσού­μπας, ο οποί­ος επι­σκέ­πτε­ται το ΚΑΤ.

Απα­ντώ­ντας σε ερώ­τη­ση για τα χθε­σι­νά γεγο­νό­τα στη Νέα Σμύρ­νη, ο κ. Κου­τσού­μπας σημεί­ω­σε ότι «η κυβέρ­νη­ση, αντί να ασχο­λεί­ται ουσια­στι­κά με τα προ­βλή­μα­τα των εργα­τι­κών λαϊ­κών οικο­γε­νειών και την επί­λυ­σή τους, χρη­σι­μο­ποιεί όλο και περισ­σό­τε­ρο τη βία, την τρο­μο­κρα­τία, την κατα­στο­λή, τον αυταρ­χι­σμό. Ήταν απα­ρά­δε­κτο το γεγο­νός που συνέ­βη χθες στη Νέα Σμύρ­νη, όπου οι “ράμπο” της αστυ­νο­μί­ας μέσα στην πλα­τεία ‑ενώ γυναι­κό­παι­δα, νέοι άνθρω­ποι έκα­ναν την κυρια­κά­τι­κη βόλ­τα τους- επι­τέ­θη­κε με βάναυ­σο τρό­πο. Το λιγό­τε­ρο που μπο­ρού­με να πού­με είναι αίσχος, ντρο­πή. Και βεβαί­ως το λιγό­τε­ρο που μπο­ρού­με να πού­με είναι να γίνει αυστη­ρή ποι­νι­κή δίω­ξη όλων όσων ευθύ­νο­νται γι’ αυτήν την απα­ρά­δε­κτη κατάσταση».

«Επει­δή σήμε­ρα γιορ­τά­ζου­με την Παγκό­σμια Ημέ­ρα της Γυναί­κας, ένα μήνυ­μα: Με μεγα­λύ­τε­ρη δύνα­μη στους νέους ταξι­κούς αγώ­νες, άντρες και γυναί­κες μαζί προ­χω­ρά­με», κατέ­λη­ξε ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Φώτης Αγγου­λές, ο προ­λε­τά­ριος ποιητής

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο