Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Δ. Κουτσούμπας: Nα καταργηθούν εδώ και τώρα οι ειδικές μονάδες καταστολής — Καμία ανοχή στην κρατική βία

«Πρέ­πει να καταρ­γη­θούν εδώ και τώρα» οι διά­φο­ρες ειδι­κές ομά­δες κατα­στο­λής όπως ΔΙΑΣ, ΜΑΤ, ΔΡΑΣΗ, ΕΚΑΜ, ΟΠΚΕ, ΟΔΟΣ, Πανε­πι­στη­μια­κή αστυ­νο­μία τόνι­σε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημή­τρης Κου­τσού­μπας μιλώ­ντας στον Ασπρό­πυρ­γο υπο­γραμ­μί­ζο­ντας «καμία συγκά­λυ­ψη, καμιά ανο­χή, στην κρα­τι­κή βία και καταστολή».

Συγκε­κρι­μέ­να σημείωσε:

«Το ίδιο αντι­δρα­στι­κό κρά­τος που μπου­κά­ρει στα σπί­τια του λαού για να τα βγά­λει στο σφυ­ρί, που ενι­σχύ­ει την κατα­στο­λή και τον αυταρ­χι­σμό απέ­να­ντι στα δικαιώ­μα­τα και τις ελευ­θε­ρί­ες του λαού, είναι το ίδιο που πυρο­βο­λεί και τελι­κά δολο­φο­νεί έναν 16χρονο επει­δή δεν πλή­ρω­σε 20 ευρώ βενζίνη.

Θα το πού­με ξανά και ξανά: Καμία συγκά­λυ­ψη, καμιά ανο­χή, στην κρα­τι­κή βία και κατα­στο­λή. Το ίδιο πρέ­πει να πουν και οι εργα­ζό­με­νοι, ο λαός μας.

Το περι­στα­τι­κό αυτό φέρ­νει ακό­μη πιο έντο­να στο προ­σκή­νιο τα περι­στα­τι­κά αστυ­νο­μι­κής βίας κι αυθαι­ρε­σί­ας, που πολ­λα­πλα­σιά­ζο­νται στο έδα­φος μιας πολι­τι­κής που από τη μία ενι­σχύ­ει την κατα­στο­λή απέ­να­ντι στον λαό, ενώ από την άλλη επα­νει­λημ­μέ­να συγκα­λύ­πτει υπο­θέ­σεις κι ενόχους.

Φέρ­νει πάνω από όλα στο προ­σκή­νιο κυρί­ως την ανά­γκη να βρε­θεί στο επί­κε­ντρο της λαϊ­κής πάλης, η κατάρ­γη­ση όλων των αντι­δρα­στι­κών νόμων, αλλά και η κατάρ­γη­ση των διά­φο­ρων ειδι­κών ομά­δων κατα­στο­λής όπως ΔΙΑΣ, ΜΑΤ, ΔΡΑΣΗ, ΕΚΑΜ, ΟΠΚΕ, ΟΔΟΣ, Πανε­πι­στη­μια­κή αστυ­νο­μία κλπ.

Και επει­δή πολ­λή συζή­τη­ση έγι­νε για το επί­δο­μα της κυβέρ­νη­σης στους ενστό­λους, η δια­χρο­νι­κή θέση του ΚΚΕ είναι ότι όλες αυτές οι ομά­δες στο συγκε­κρι­μέ­νο σώμα, δεν δικαιού­νται κανε­νός επι­δό­μα­τος, ούτε καν μισθός δεν τους αξί­ζει να παίρ­νουν, για­τί δεν έχουν καμία θέση στην Ελλη­νι­κή Αστυνομία.

Είναι όνει­δος και ντρο­πή! Πρέ­πει να καταρ­γη­θούν εδώ και τώρα!

Ούτε βάζου­με στο ίδιο τσου­βά­λι όσους και όσες εργά­ζο­νται στην Αστυ­νο­μία και σε άλλα Σώμα­τα Ασφα­λεί­ας με αυτούς που εκπαι­δεύ­ο­νται απ’ το κρά­τος και τις κυβερ­νή­σεις για να κατα­στέλ­λουν, να χτυ­πούν, να κυνη­γούν το λαό και τη νεο­λαία, αλλά να είναι ανε­κτι­κοί και κάποιοι μάλι­στα και συνερ­γά­τες με το οργα­νω­μέ­νο έγκλημα.

Το ΚΚΕ έχει απαι­τή­σει κατ’ επα­νά­λη­ψη την άμε­ση κατάρ­γη­ση όλων των κατα­σταλ­τι­κών τεχνι­κών μέσων και υλι­κών που στο­χεύ­ουν τους αδύ­να­μους και το λαό.

Να απο­συρ­θούν και να κατα­στρα­φούν αμέ­σως οι “Αία­ντες” και κάθε άλλο τέτοιο κατα­σταλ­τι­κό μέσο.

Να στα­μα­τή­σει η αστυ­νό­μευ­ση των δια­δη­λώ­σε­ων, των πορειών και όλων των δια­μαρ­τυ­ριών του λαού και της νεολαίας.

Σε κάθε περί­πτω­ση να απα­γο­ρευ­θεί η χρή­ση πυρο­βό­λων όπλων, όλων των τύπων, ενα­ντί­ον τους.

Να απα­γο­ρευ­θεί, επί­σης, στις δια­δη­λώ­σεις-πορεί­ες, στις δίκαιες δια­μαρ­τυ­ρί­ες του λαού και της νεο­λαί­ας, η ρίψη δακρυ­γό­νων, χημι­κών, οι χει­ρο­βομ­βί­δες κρότου-λάμψης.

Ας σκε­φτούν όλοι και όλες, πως τέτοια απο­κρου­στι­κά και κατα­δι­κα­στέα περι­στα­τι­κά, όπως ο πυρο­βο­λι­σμός και τελι­κά ο θάνα­τος του 16χρονου, αξιο­ποιού­νται για να “συνη­θί­ζει το μάτι” του λαού, με σκο­πό να τα αποδεχτεί.

Στο βαθ­μό που ο λαός δεν αντι­πα­λέ­ψει αυτή την κατά­στα­ση, είναι βέβαιο ότι αργά ή γρή­γο­ρα θα στρα­φούν απέ­να­ντί του.

Απ’ αυτή τη σκο­πιά, ο αγώ­νας απέ­να­ντι στην κρα­τι­κή βία και κατα­στο­λή, μας αφο­ρά όλους.»

«Ναι, αλλά ο Στά­λιν…», του Νίκου Μόττα

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο