Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Δ. Κουτσούμπας: «To αφήγημα της δίκαιης ανάπτυξης καταρρέει»

Κρι­τι­κή στην κυβέρ­νη­ση εξα­πέ­λυ­σε από τη Λάρι­σα όπου και μίλη­σε ο Γενι­κός Γραμ­μα­τέ­ας της Κ.Ε του ΚΚΕ Δημή­τρης Κουτσόυμπας.

Μιλώ­ντας σε πολι­τι­κή συγκέ­ντρω­ση στο κλει­στό γυμνα­στή­ριο βαρέ­ων αθλη­μά­των στο Αλκα­ζάρ, τόνι­σε πως «το αφή­γη­μα της δίκαι­ης ανά­πτυ­ξης καταρ­ρέ­ει από τον ίδιο τον κρα­τι­κό προ­ϋ­πο­λο­γι­σμό του 2018 που ετοι­μά­ζε­ται να ψηφί­σει η κυβέρ­νη­ση μεθαύ­ριο, ο οποί­ος προ­ϋ­πο­λο­γι­σμός περιέ­χει νέα φορο­λη­στεία, νέες περι­κο­πές σε κοι­νω­νι­κές παρο­χές, νέα μεί­ω­ση σε κοι­νω­νι­κές δαπάνες».

Όπως είπε ο κ. Κου­τσού­μπας, η δίκαιη ανά­πτυ­ξη που επι­κα­λεί­ται η κυβέρ­νη­ση «καταρ­ρέ­ει και κάτω από το βάρος των όσων ζει ο λαός» σημειώ­νο­ντας πως σύμ­φω­να με τα στοι­χεία της ΕΛΣΤΑΤ «για το έτος 2016, το 32% του πλη­θυ­σμού στην Ελλά­δα δεν είχε τη δυνα­τό­τη­τα πρό­σβα­σης σε βασι­κά αγαθά».

Επί­σης ο γγ του ΚΚΕ κατη­γό­ρη­σε την κυβέρ­νη­ση σχε­τι­κά με επί­δο­μα του πετρε­λαί­ου θέρ­μαν­σης αλλά και για το ΕΚΑΣ των συντα­ξιού­χων, λέγο­ντας «η κυβέρ­νη­ση προ­χω­ρά στην παρα­πέ­ρα καρα­τό­μη­ση κατά 50% του επι­δό­μα­τος για το πετρέ­λαιο θέρ­μαν­σης των λαϊ­κών οικο­γε­νειών, στην κατα­κρε­ούρ­γη­ση του ΕΚΑΣ για τους χαμηλοσυνταξιούχους».

Σχε­τι­κά με την υπό­θε­ση των πλει­στη­ρια­σμών ο Δήμη­τρης Κου­τσού­μπας έκα­νε ειδι­κή ανα­φο­ρά στην ομι­λία του λέγο­ντας ότι «η κοροϊ­δία περισσεύει».

«Μιλά­νε για τις βίλες και τις πισί­νες, για να κρύ­ψουν ότι στην μεγά­λη πλειο­ψη­φία τους αφο­ρούν λαϊ­κές κατοι­κί­ες. Τα δικά τους στοι­χεία λένε ότι οι κατα­σχέ­σεις που διε­νερ­γή­θη­καν τον Οκτώ­βρη, φτά­νουν στις 1.000 την ημέ­ρα, και είναι λαϊ­κά νοι­κο­κυ­ριά που αδυ­να­τούν να σηκώ­σουν τους φόρους και τα άλλα χαρά­τσια. Τα δικά τους στοι­χεία επι­βε­βαιώ­νουν πως οι «οφει­λέ­τες υπό ανα­γκα­στι­κά μέτρα είσπρα­ξης» ξεπέ­ρα­σαν στο τέλος Οκτώ­βρη το 1 εκα­τομ­μύ­ριο» είπε χαρα­κτη­ρι­στι­κά ο κ. Κουτσούμπας.

Μετα­ξύ άλλων ο γγ του ΚΚΕ κατη­γό­ρη­σε την κυβέρ­νη­ση πως «χτυ­πά­ει το δικαί­ω­μα στην απερ­γία» σημειώ­νο­ντας ότι «επί­θε­ση στο δικαί­ω­μα της απερ­γί­ας, από μόνη της, είναι η από­δει­ξη ότι αυτή η κυβέρ­νη­ση είναι αδί­στα­κτη». Επί­σης τόνι­σε πως το Κομ­μου­νι­στι­κό Κόμ­μα «δεν θα τους αφή­σει σε χλω­ρό κλα­ρί» ενώ υπο­στή­ρι­ξε ότι «η κυβέρ­νη­ση είναι βαθιά γελα­σμέ­νη αν νομί­ζει ότι θα επι­βά­λει σ’ αυτή τη χώρα σιγή νεκροταφείου».

Από εκεί και πέρα ο κ. Κου­τσού­μπας υπο­στή­ρι­ξε πως ο δεύ­τε­ρος κυβερ­νη­τι­κός στό­χος είναι η γεω­στρα­τη­γι­κή ανα­βάθ­μι­ση της χώρας, που όπως είπε «δεν αφο­ρά ούτε την ειρή­νη, ούτε την αλλη­λεγ­γύη των λαών αλλά την ανα­βάθ­μι­ση του ελλη­νι­κού κεφα­λαί­ου στους αντα­γω­νι­σμούς, στους σχε­δια­σμούς των ιμπεριαλιστών».

Σε αυτή την κατεύ­θυν­ση, σύμ­φω­να με τον κ. Κου­τσού­μπα πραγ­μα­το­ποι­ή­θη­καν οι συμ­φω­νί­ες της κυβέρ­νη­σης με τον πρό­ε­δρο των ΗΠΑ κ. Τράμπ, για νέες στρα­τιω­τι­κές βάσεις και αγο­ρές πολε­μι­κών αερο­σκα­φών, η πώλη­ση όπλων στη Σαου­δι­κή Αρα­βία, αλλά και η διά­θε­ση ‑όπως είπε- 4 δισ. κάθε χρό­νο για τις ανά­γκες του ΝΑΤΟ.

Ο κ. Κου­σού­μπας κάλε­σε τον ελλη­νι­κό λαό να αντι­στα­θεί και να ανα­πτύ­ξει αγώ­να «ενά­ντια στους πολε­μο­κά­πη­λους σχε­δια­σμούς, ενά­ντια στον ιμπε­ρια­λι­στι­κό πόλε­μο, και να μη δεχτεί η χώρα μας να συμ­με­τέ­χει στο αιμα­το­κύ­λι­σμα άλλων λαών».

Τέλος ο κ. Κου­τσού­μπας είπε πως το ΚΚΕ δίνει όλες τις δυνά­μεις για να αμφι­σβη­τή­σει ο λαός την πολι­τι­κή όλων των κυβερ­νή­σε­ων και να την ανατρέψει.

«Επι­διώ­κου­με να ανα­τρα­πεί η πολι­τι­κή σας, να ανα­τρα­πεί η πολι­τι­κή του κεφα­λαί­ου και όλων των κυβερ­νή­σε­ών του, για­τί η υλο­ποί­η­σή της είναι κόλα­φος — οδο­στρω­τή­ρας για το λαό. Ναι, θέλου­με να αμφι­σβη­τή­σει ο λαός τη σημε­ρι­νή «νομι­μό­τη­τα», τη νομι­μό­τη­τα αυτού του διε­φθαρ­μέ­νου συστή­μα­τος, που προ­στα­τεύ­ει τα συμ­φέ­ρο­ντα των λίγων. Και όχι μόνο να την αμφι­σβη­τή­σει, να μην την απο­δε­χτεί, αλλά να δια­μορ­φώ­σει και τις προ­ϋ­πο­θέ­σεις για να την ανα­τρέ­ψει. Και θα το κάνει. Και όσο πιο γρή­γο­ρα το κάνει τόσο το καλύ­τε­ρο για τον ίδιο», είπε ο κ. Κουτσούμπας.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο