Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

«Είμαι χουντικός, φασίστας, ναζί»: Νέο παραλήρημα από το χουντοφασιστικό σούργελο Κ. Πλεύρη

Σε νέο, εμε­τι­κό σόου προ­χώ­ρη­σε ο φασί­στας συνή­γο­ρος του χρυ­σαυ­γί­τη Γ. Λαγού, Κων­στα­ντί­νος Πλεύ­ρης, ενώ­πιον του Πεντα­με­λούς Εφε­τεί­ου Κακουργημάτων. 

Προ­κλη­τι­κά αμε­τα­νό­η­τος, ο Πλεύ­ρης σημεί­ω­σε μετα­ξύ άλλων στην χου­ντι­κής έμπνευ­σης αγό­ρευ­σή του: «Κρά­τος δικαί­ου στην Ελλά­δα δεν υπάρ­χει, υπάρ­χουν σωστοί δικα­στές. Τον Ντερ­τι­λή τον είχαν 38 χρό­νια παρά­νο­μα φυλα­κή […] Ο ναζι­σμός στην Ελλά­δα δεν απα­γο­ρεύ­ε­ται, προη­γή­θη­κε η Πρό­ε­δρος της Δημο­κρα­τί­ας που είπε ότι “η δημο­κρα­τία ενί­κη­σε»” έχου­με στη συνέ­χεια τους βου­λευ­τές που ύψω­σαν πινα­κί­δες “δεν είναι αθώ­οι”, ετε­ρό­κλη­τος όχλος συγκε­ντρώ­θη­κε απ’ έξω. Εγώ σας δηλώ­νω ότι είμαι ακρο­δε­ξιός, χου­ντι­κός, φασί­στας, ναζί, δεν είναι αδίκημα».

Επί­σης, στο παρα­λή­ρη­μά του ο συνή­γο­ρος του Λαγού επι­τέ­θη­κε ξανά στη Μάγδα Φύσ­σα λέγο­ντας πως «δεν είναι αναρ­χι­κή για­τί εγώ τους σέβο­μαι, αλλά κομ­μου­νί­στρια που χαι­ρε­τά­ει έτσι» κάνο­ντας γρο­θιά με το χέρι του.

Μπο­ρεί, πράγ­μα­τι, το να είναι κάποιος «ακρο­δε­ξιός, χου­ντι­κός, φασί­στας και ναζί» να μην συνι­στά ποι­νι­κό αδί­κη­μα, σύμ­φω­να με τους ελλη­νι­κούς νόμους. Συνι­στά όμως το υπό­βα­θρο της απο­κτή­νω­σης του ανθρώ­που, της σκα­το­ψυ­χιάς και του παλιαν­θρω­πι­σμού, στοι­χεία που χαρα­κτη­ρί­ζουν θλι­βε­ρά υπο­κεί­με­να όπως ο Πλεύρης.

Παρα­μέ­νουν στη φυλα­κή οι ναζι­στές Κασι­διά­ρης και Λαγός

«Ναι, αλλά ο Στά­λιν…», του Νίκου Μόττα

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο