Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Είναι νίκη των social media η υποχώρηση της κυβέρνησης στο ζήτημα της μάσκας;

Χτες:
«Ευθύ­νη των γονιών η #μασκα »
«Προ­σω­πι­κό εργα­λείο οι #μασκες»

Σήμε­ρα:
«Το κρά­τος θα καλύ­ψει τις #μάσκες»

Τι μεσο­λά­βη­σε; Η κατα­κραυ­γή και η κίνη­ση τακτι­κής της κυβέρ­νη­σης να απο­φύ­γει ευρύ­τε­ρες ντι­δρά­σεις που θα έθε­ταν στο επί­κε­ντρο ουσια­στι­κό­τε­ρα ζητήματα.

Υπάρ­χει μια τάση (στον ενθου­σια­σμό επά­νω) να απο­δο­θεί η υπο­χώ­ρη­ση της κυβέρ­νη­σης στα social media.

Σαφώς συνέ­βα­λαν, ως αντί­λα­λος της κοι­νω­νί­ας και της αγω­νί­ας της. Όμως είναι μια νίκη του γονεϊ­κού κινή­μα­τος και των εκπαι­δευ­τι­κών οι οποί­οι, εν αντι­θέ­σει με την κυβέρ­νη­ση, όλο το προη­γού­με­νο διά­στη­μα ασχο­λή­θη­καν επι­στα­μέ­να με το ζήτη­μα της έναρ­ξης των σχο­λεί­ων, των κιν­δύ­νων και των ανα­γκαί­ων προϋποθέσεων.

Αυτά απο­τυ­πώ­νο­νται στις ανα­κοι­νώ­σεις της ΑΣΓΜΕ και συλ­λό­γων εκπαι­δευ­τι­κών. Επί­σης στιγ­μή δεν έπα­ψαν να ενο­χλούν την κυβέρνηση.

Από τις ανα­κοι­νώ­σεις τους αντλή­σα­με όλοι μας επι­χει­ρή­μα­τα, ξυπνή­σα­με και είδα­με τι κατά­στα­ση και τι κίν­δυ­νοι υπάρ­χουν στα σχολεία.

Είναι μια μικρή νίκη ΄της Ανώ­τα­της Συνο­μο­σπον­δί­ας Γονέ­ων και Μαθη­τών Ελλά­δος. Είναι μια νίκη που δεί­χνει την ανά­γκη ύπαρ­ξης μαζι­κών φορέ­ων και συν­δι­κά­των που στο κέντρο της προ­σο­χής τους θα έχουν τις ανά­γκες του λαού. Είναι μια νίκη των δυνά­με­ων εκεί­νων, μέσα στην κρί­ση, με νηφα­λιό­τη­τα και υπευ­θυ­νό­τη­τα, έβα­λαν μπρο­στά την ανά­γκη προ­στα­σί­ας του λαού.

Και τέλος, η μάσκα δε λύνει το πρό­βλη­μα της ασφα­λούς λει­τουρ­γί­ας των σχο­λεί­ων. Η ΑΣΓΜΕ με χτε­σι­νή της ανα­κοί­νω­ση περι­γρά­φει την κατά­στα­ση και επι­ση­μαί­νει τα ανα­γκαία μέτρα που πρέ­πει να ληφθούν

ΑΣΓΜΕ: Το υπουρ­γείο Παι­δεί­ας ανοί­γει τα σχο­λεία με την τσέ­πη των γονέων

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο