Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Εβραικό λόμπι, Τραμπ σταμάτα τις επιθέσεις ενάντια στις μειονότητες, τους πρόσφυγες και τους μετανάστες

Γρά­φει ο Πάνος Αλε­πλιώ­της //

«Πρό­ε­δρε Τραμπ, δεν είσαι ευπρόσ­δε­κτος μέχρι να στα­μα­τή­σεις τις επι­θέ­σεις κατά των μειο­νο­τή­των» γρά­φουν σε ανοι­χτό γράμ­μα πριν από την επί­σκε­ψη του Προ­έ­δρου των ΗΠΑ οι Εβραί­οι αρχη­γοί της πόλης Πίτσ­μπουργκ. Ο Τραμπ επι­σκέ­πτε­ται την πόλη και την συνα­γω­γή όπου έγι­νε η δολο­φο­νι­κή επί­θε­ση με συνέ­πεια 11 άνθρω­ποι να χάσουν την ζωή τους το περα­σμέ­νο Σάβ­βα­το 27 Οκτωβρίου.

«Η εβραϊ­κή κοι­νό­τη­τα μας δεν είναι η μόνη ομά­δα που είναι στον στό­χο σας. Έχε­τε εσκεμ­μέ­να υπο­νο­μεύ­σει την ασφά­λεια των μαύ­ρων, των  μου­σουλ­μά­νων, των LGBT ατό­μων και ΑΜΕΑ», λένε στην επιστολή.

«Πάρε απόσταση από τον λευκό εθνικισμό»

Οι υπο­γρά­φο­ντες την επι­στο­λή απαι­τούν  από τον Τραμπ να πάρει από­στα­ση από τον λευ­κό εθνι­κι­σμό, να στα­μα­τή­σει να κατη­γο­ρεί όλες τις μειο­νό­τη­τες και να παύ­σει τις  «επι­θέ­σεις κατά των μετα­να­στών και των προσφύγων».

Ο πρώ­ην αρχη­γός της συνα­γω­γής εκφρά­ζει την υπο­στη­ρι­ξή του στην επι­στο­λή. Ο σημε­ρι­νός Ραβί­νος Jeffrey Myers χαι­ρε­τί­ζει την επί­σκε­ψη του Τραμπ αλλά προ­σθέ­τει ότι «υπάρ­χει ανά­γκη να θέσου­με τέλος στο μίσος, πρέ­πει να εργα­στού­με για να μετρια­στεί η πολεμική».

Ο Τραμπ έρχε­ται συν γυναι­ξί και τέκνοις για να συνα­ντη­θεί με τους συγ­γε­νείς των θυμάτων.

Φανατικός αντισημιτιστής

Έντε­κα άνθρω­ποι δολο­φο­νή­θη­καν από τον Robert Bowers 46 χρο­νών το Σάβ­βα­το, 27 Οκτω­βρί­ου, στην συνα­γω­γή στο Πίτσ­μπουργκ που αργό­τε­ρα παρα­δό­θη­κε στην Αστυ­νο­μία. Μετα­ξύ των νεκρών ήταν οκτώ άνδρες και τρεις γυναί­κες, μετα­ξύ 54 και 97 ετών.

Ο Bowers χρη­σι­μο­ποιού­σε αντι­ση­μι­τι­κή πολε­μι­κή στο ίντερ­νετ και κατη­γο­ρού­σε τους Εβραί­ους  μετα­ξύ των άλλων ότι βοη­θούν τους πρό­σφυ­γες και τους μετα­νά­στες να περά­σουν τα σύνο­ρα προς τις ΗΠΑ. Ο Bowers αντι­με­τω­πί­ζει τον κίν­δυ­νο της θανα­τι­κής ποινής.

Όταν ακό­μη και άνθρω­ποι Εβραί­ι­κής κατα­γω­γής, που δυστυ­χώς οι περισ­σό­τε­ροι στις ΗΠΑ στη­ρί­ζουν την πολι­τι­κή του κρά­τους του Ισρα­ήλ, κατη­γο­ρούν τον Τραμπ για εσκεμ­μέ­νη υπο­νό­μευ­ση των μειο­νο­τή­των τότε γίνε­ται κατα­νοη­τό ότι η πολι­τι­κή δια­κρί­σε­ων του Τραμπ έγι­νε κίν­δυ­νος για την ίδια τους την ζωή. Του Τραμπ που με την σει­ρά του πρω­το­στα­τεί στην κάλυ­ψη των εγκλη­μά­των του κρά­τους δολο­φό­νο και αντι­με­τω­πί­ζει ρατσι­στι­κά τις μειονότητες.

________________________________________________________________________________________________

Πάνος Αλεπλιώτης Δημοτικός σύμβουλος Πυλαίας Θεσσαλονίκης 87/90 και 99/2002. Αντιδήμαρχος Πυλαίας από το 1987 έως και το 1990 και από το 1999 έως και το 2000. Εργάστηκε σαν γεωλόγος, περιβαλλοντολόγος και χωροτάκτης στην Ελλάδα και στην Σουηδία
Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο