Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Εγκαίνια του Πολιτιστικού Χώρου “Φρανσίσκο ντε Μιράντα” της Πρεσβείας της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας (10/2)

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

venezouelaΗ Πρε­σβεία της Μπο­λι­βα­ρια­νής Δημο­κρα­τί­ας της Βενε­ζου­έ­λας στην Ελλά­δα έχει την τιμή να σας προ­σκα­λέ­σει στα Εγκαί­νια του Πολι­τι­στι­κού Χώρου Φραν­σί­σκο Ντε Μιρά­ντα, με την έκθε­ση ζωγρα­φι­κής “Αμύ­ντο­ρες Λαο­φό­ροι: Το εικο­νο­στά­σι του αντια­ποι­κιο­κρα­τι­κού αγώ­να”, των Ελλή­νων καλ­λι­τε­χνών Γιάν­νη Γίγα και Π. Κού­βα­ρη και την έκδο­ση του Περιο­δι­κού “Chavez Vive”.

Και οι δυο καλ­λι­τέ­χνες προ­σπα­θούν, μέσα από το έργο τους να κοι­νω­νή­σουν τον αγώ­να “για ελευ­θε­ρία και έκφρα­ση”, μέσα από την απει­κό­νι­ση προ­σω­πι­κο­τή­των, που θεω­ρού­νται τόσο από τους λαούς τους όσο και σε διε­θνές επί­πε­δο ως παρά­δειγ­μα άξιο της τιμής και του θαυμασμού.

Τα εγκαί­νια του Πολι­τι­στι­κού Χώρου “Φρσν­σί­σκο Ντε Μιρά­ντα” θα πραγ­μα­το­ποι­η­θούν στην οδό Χάρη­τος 6, Κολω­νά­κι, στις 10 Φεβρουα­ρί­ου 2016, στις 19.00 μ.μ.

ven5c

Έκθε­ση “Αμύ­ντο­ρες Λαο­φό­ροι: Το εικο­νο­στά­σι του αντια­ποι­κιο­κρα­τι­κού αγώ­να” των καλ­λι­τε­χνών Γιάν­νη Γίγα και Πέγκυ Κούβαρη

Είναι οικου­με­νι­κή πρα­κτι­κή, γνω­στή σε όλες τις επο­χές και όλα τα έθνη, κεντρι­κή σε όλες τις λαϊ­κές παρα­δό­σεις, να τιμώ­νται ορι­σμέ­νες εξέ­χου­σες προ­σω­πι­κό­τη­τες που έχουν αγω­νι­στεί για τη πατρί­δα ως δικαιο­σύ­νη, ελευ­θε­ρία και αλή­θεια, αντη­χώ­ντας τις προ­σπά­θειες των λαών τους και την ιδιαί­τε­ρη ταυ­τό­τη­τά τους.

Αυτή η παρά­δο­ση κάθε άλλο παρά άγνω­στη είναι στην Ελλά­δα. Από την επο­χή του Πλου­τάρ­χου και νωρί­τε­ρα, μέχρι σήμε­ρα, σ’ όλη τους την ιστο­ρία, οι Έλλη­νες θεω­ρού­σαν τον ακέ­ραιο άνθρω­πο και τον βίο του άξιο παρα­τή­ρη­σης, τιμής και μίμη­σης. Η εικό­να του προ­σώ­που και ο παρα­δειγ­μα­τι­κός βίος ομο­ε­θνών και αλλό­φυ­λων προ­κα­λού­σε τον νου και την καρ­διά τους.

Η ενό­τη­τα “Πρό­σω­πα” έχει ως στό­χο να δημιουρ­γή­σει και παρου­σιά­σει μια εικα­στι­κή σει­ρά εμπνευ­σμέ­νη από προ­σω­πι­κό­τη­τες, που θεω­ρού­νται τόσο από τους λαούς τους, όσο και σε διε­θνές επί­πε­δο ως παρά­δειγ­μα, άξιο της τιμής, του θαυ­μα­σμού, μετα­ξύ των οποί­ων: ο Σιμόν Μπο­λί­βαρ, ο Μαχά­τμα Γκά­ντι, ο Χοσέ Μαρ­τί, ο Ούγκο Τσά­βες και ο Λουίς Τίκας.

Η Έκθε­ση θα είναι ανοι­χτή στο κοι­νό από τις 10 Φεβρουα­ρί­ου 2016 μέχρι τις 10 Μαρ­τί­ου 2016, με ώρες επί­σκε­ψης, από τις 9 π.μ. μέχρι τις 5 μ.μ., από
Δευ­τέ­ρα ως Παρασκευή.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο