Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΕΓΚΑΙΝΙΑΣΤΗΚΕ ΜΕ ΞΕΝΑΓΗΣΗ Η ΕΚΘΕΣΗ ΕΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΕΚΤΟΞΕΥΣΕΙΣ TOY ΚΩΣΤΑ ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟΥ

Στο POLIS ART CAFE, Πεσμα­ζό­γλου 5 και Πανε­πι­στη­μί­ου, στο Αίθριο της Στο­άς του βιβλί­ου, εγκαι­νιά­στη­κε και παρου­σιά­ζε­ται με επι­τυ­χία η έκθε­ση του ζωγρά­φου, λογο­τέ­χνη, θεω­ρη­τι­κού τέχνης Κώστα Ευαγ­γε­λά­του, με τίτλο “Εικα­στι­κές Εκτοξεύσεις”.

Ο καλ­λι­τέ­χνης ξενά­γη­σε ανα­λυ­τι­κά τους φιλό­τε­χνους στην πολυ­ε­πί­πε­δη έκθε­ση του, με χαρα­κτη­ρι­στι­κές ζωγρα­φι­κές και ψηφια­κές συν­θέ­σεις ιδιαί­τε­ρης χρω­μα­τι­κής και ποι­η­τι­κής ατμό­σφαι­ρας. Ορι­σμέ­να από τα έργα έχουν εκτε­θεί σε διε­θνείς εκθέ­σεις και έχουν εκδο­θεί σε λευ­κώ­μα­τα τέχνης.

EUAGGELATOS51

O ιστο­ρι­κός τέχνης Λεό­ντιος Πετμε­ζάς επι­ση­μαί­νει για τις “Εικα­στι­κές εκτο­ξεύ­σεις” του Κώστα Ευαγγελάτου:

‘’Με ακρί­βεια και δεξιο­τε­χνία στην ανα­πα­ρά­στα­ση o Kώστας Ευαγ­γε­λά­τος δια­τη­ρεί το μεγα­λείο στην υπερ­βα­τι­κό­τη­τα και στην τεχνι­κή οντό­τη­τα των απο­δό­σε­ων του. Οι κατα­θέ­σεις του προ­έρ­χο­νται από στο­χα­στι­κές σκέ­ψεις. Απει­κο­νί­ζουν με παρα­στα­τι­κό τρό­πο αντι­στί­ξεις με σημειο­γρα­φί­ες και αρχε­τυ­πι­κές εικόνες.

EUAGGELATOS53Ανα­κα­λούν ανα­φο­ρές με νοή­μα­τα και μηνύ­μα­τα για το κοι­νό. Τα πρό­σω­πα, οι σωμα­το­γρα­φί­ες, οι ανθο­γρα­φί­ες και τα σχή­μα­τα εμπε­ριέ­χουν μια ενο­ποι­η­τι­κή γραμ­μή που ως αντί­λη­ψη απο­κα­λύ­πτει ένα βαθυ­στό­χα­στο περιε­χό­με­νο δεδομένων.

Στον πυρή­να της τεχνο­τρο­πί­ας του βρί­σκε­ται ως φιλο­σο­φία ζωής η επι­κοι­νω­νία με τον χώρο του σημε­ρι­νού και του παρελ­θο­ντο­λο­γι­κού σημαίνοντος.

Οι αφη­γή­σεις με έντο­νες χρω­μα­τι­κές απο­λή­ξεις διευ­ρύ­νουν την εξι­χνί­α­ση ανά­με­σα στο πριν και στο τώρα. Συγκρο­τούν σημα­σιο­λο­γι­κές ερμη­νεί­ες με αφε­τη­ρί­ες που ανα­δει­κνύ­ουν σημάν­σεις ερε­θι­σμά­των και επηρεασμών .

Καθο­ρί­ζουν μια δια­χεί­ρι­ση που επι­δει­κνύ­ει τις συνε­πα­γό­με­νες συναι­σθη­μα­τι­κές και βιω­μα­τι­κές αυξο­μειώ­σεις. Τα επι­τεύγ­μα­τα που παρα­κο­λου­θού­με πολ­λα­πλα­σιά­ζουν ανα­βιώ­σεις από μια ονει­ρι­κή ατμό­σφαι­ρα νοσταλ­γί­ας και ανα­πό­λη­σης με συνα­φή μετάλ­λα­ξη και συγκρο­τη­μέ­νη ταυτότητα.

Επα­να­προσ­διο­ρί­ζουν δια­βαθ­μί­σεις που ελέγ­χουν την προ­ο­πτι­κή των προ­σα­να­το­λι­σμών, ενώ παράλ­λη­λα προσ­δί­δουν στις συλ­λή­ψεις δοτι­κή εμβλη­μα­τι­κή έμφα­ση Χάρη στην εσω­τε­ρι­κό­τη­τα που συντο­νί­ζε­ται με ογκο­λο­γι­κή βαρύ­τη­τα η θέα­ση των πτυ­χών αντι­πα­ρα­θέ­τει με πει­στι­κό­τη­τα στιγ­μές ποι­κί­λων αισθη­τι­κών όψεων.

Ο καλ­λι­τέ­χνης αφο­μοιώ­νει τα επί­πε­δα της προ­χω­ρη­μέ­νης παρα­στα­τι­κό­τη­τας καθώς κινη­το­ποιεί σχε­δια­στι­κά αρμο­νι­κές κατανύξεις.

EUAGGELATOS50

Η αισθη­τι­κή παρέμ­βα­ση του συμπλη­ρώ­νε­ται με χρω­μα­τι­κές δια­βαθ­μί­σεις αξιώ­σε­ων, που εύλη­πτα ανα­πα­ρά­γουν αλλε­πάλ­λη­λες επεμ­βά­σεις στην συνει­δη­τή υφή των εμπνεύ­σε­ων του. Ο συνειρ­μι­κός κόσμος του διεισ­δύ­ει ευπρόσ­δε­κτα σε μια συλ­λο­γι­κό­τη­τα που κατευ­θύ­νει σε μοτί­βα οριοθέτησης .

Οργα­νώ­νει ευρη­μα­τι­κά ένα αυθύ­παρ­κτο και πολύ­ση­μο κύκλο εικα­στι­κών διατυπώσεων.’’

Η έκθε­ση “Εικα­στι­κές εκτο­ξεύ­σεις” του Κώστα Ευαγ­γε­λά­του στο Polis Art θα διαρ­κέ­σει μέχρι τον Ιανουά­ριο του 2020.

Ξενα­γή­σεις από τον καλ­λι­τέ­χνη κάθε Σάβ­βα­το στις 6 μ.μ.

Είσο­δος ελεύθερη.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο