Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Εγκλήματα και  «εγκλήματα»

Γρά­φει ο Βασί­λη Λιό­γκα­ρης //

Πολύς ντό­ρος ξεση­κώ­θη­κε τελευ­ταία εκεί στα μαύ­ρα κατα­γώ­για της Ε.Ε περί εγκλη­μα­το­λο­γί­ας και τα τοιαύ­τα με μόνο στό­χο και  σκο­πό την δια­στρέ­βλω­ση και το ξανα­γρά­ψι­μο της Ιστο­ρί­ας όπως τους γου­στά­ρει και συμ­φέ­ρει. Πολ­λές παρά­τες και χαρές για τα ιδα­νι­κά και την μεγα­λειό­τη­τα και τις αξί­ες της Αστι­κής αγνής κι αθώ­ας Δημο­κρα­τί­ας τους.

Καλά θα κάνου­νε να το βου­λώ­σου­νε και να βγά­λου­νε το σκα­σμό. Έχου­νε το θρά­σος και βγά­ζου­νε και γλώσ­σα από πάνω και μιλάνε.

Για­τί στο σπί­τι του κρε­μα­σμέ­νου δεν μιλά­νε για σκοι­νί μια και οι αστοί καπι­τα­λι­στές είναι μέχρι τα μπού­νια χωμέ­νοι στο έγκλη­μα και την αδι­κία και την παρανομία.

Ακό­μα το αίμα αχνί­ζει στην ξερι­ζω­μέ­νη Γη την Χιρο­σί­μα και η δυσο­σμία τσα­κί­ζει κόκ­κα­λα. 300.000 περί­που νεκροί και φυσι­κά κανείς δεν θα τολ­μού­σε να πει πως αυτό ήταν έργο του Στά­λιν και των Κομμουνιστών.

Άγνω­στος και αμέ­τρη­τος παρα­μέ­νει ο αριθ­μός των θυμά­των της καπι­τα­λι­στι­κής θηριω­δί­ας-Εκα­τομ­μύ­ρια παι­διά- τερά­στιο εκμε­ταλ­λευ­τι­κό υλι­κό χωρίς απαι­τή­σεις, χωρίς δικαιώ­μα­τα, με το μαστί­γιο και τον βούρ­δου­λα πάνω από το κεφά­λι τους .Εκα­τομ­μύ­ρια εργά­τες εξο­ντώ­θη­καν, χωρίς να τολ­μή­σουν να σηκώ­σουν κεφά­λι και να υπε­ρα­σπι­στούν το δίκιο τους-Φυλα­κές, βασα­νι­στή­ρια, εξο­ρία και τέλος θάνα­τος φρικτός.

-Και φυσι­κά κανείς δεν μπο­ρεί να πει πως όλα  αυτά ήταν έργο του Στά­λιν και των Κομμουνιστών.

……….

Απάν­θρω­πες και βίαιες κατα­λή­ψεις φτω­χών και ανυ­πε­ρά­σπι­στων χωρών. Βούρ­δου­λας- μαστί­γιο… Αφρι­κή, Νότιος Αμε­ρι­κή, Ασία κλπ. Μήπως κι αυτά ήταν δου­λειά των Κομ­μου­νι­στών και δεν το ξέραμε;

Το αίμα που προ­κα­λεί ο καπι­τα­λι­σμός εξα­κο­λου­θεί και ρέει παντού.

Ινδο­νη­σία-Καντό­να- Σικά­γο-Κομού­να Παρι­σί­ων. Σχε­δόν ακό­μα πρό­σφα­τα Αίμα και Φρί­κη. Βιετ­νάμ-εξο­ντώ­θη­κε ένας ολό­κλη­ρος λαός. Σκλα­βιά, δου­λε­μπό­ριο και πλιά­τσι­κο! Λιβύη, Συρία, Γιου­γκο­σλα­βία. Μήπως κι αυτά τα κάνα­νε οι Κομμουνιστές;

Οι οξύ­τα­τοι ενδοι­μπερ ιαλι­στι­κοί αντα­γω­νι­σμοί μετα­ξύ των μεγά­λων καπι­τα­λι­στι­κών χωρών δεν επέ­φε­ραν δυο παγκό­σμιους πολέ­μους με εκα­τομ­μύ­ρια θύμα­τα απλών κι αθώ­ων ανθρώπων;

-Θάλα­μοι αερί­ων, κρε­μά­λες, στρα­τό­πε­δα εξό­ντω­σης. Η ενί­σχυ­ση του φασι­σμού, του ναζι­σμού, του εθνι­κι­σμού από τα μεγά­λα αστι­κά Κρά­τη ήταν Κομ­μου­νι­στι­κός δάκτυ­λος; Ήταν έργο του Στάλιν;

………

Το Φθι­νό­πω­ρο του 1918 αφού πρώ­τα αλλη­λο­φα­γω­θή­κα­νε και αλλη­λο­ε­ξο­ντώ­θη­καν μετα­ξύ τους τα καπι­τα­λι­στι­κά Κρά­τη έλη­ξε-τέλειω­σε- ανα­γκα­στι­κά ο Πρώ­τος Παγκό­σμιος Πόλε­μος. Και ξεπρό­βα­λε μπρο­στά τους ο νέος επι­κίν­δυ­νος εχθρός. Η μεγά­λη Οκτω­βρια­νή Σοσια­λι­στι­κή Επα­νά­στα­ση στη Ρωσία. Η επα­νά­στα­ση και η εξου­σία της Εργα­τι­κής Τάξης.

Και ξαφ­νι­κά οι αντι­μα­χό­με­νοι εχθροί τα Κρά­τη της αστι­κής τάξης από εχθροί γίνα­νε φίλοι. Ενω­θή­κα­νε όλοι μαζί και συμ­μα­χή­σα­νε για να πολε­μή­σου­νε το νέο εχθρό. Την εξου­σία της νεο­γέν­νη­της Εργα­τι­κής Τάξης. 16 Κρά­τη συμ­μά­χη­σαν ενά­ντια στη Σοβιε­τι­κή Ρωσία. Τα απο­τε­λέ­σμα­τα είναι γνω­στά. Προς τα πού έγει­ρε η πλά­στιγ­γα. Προς το δίκιο.

Ας το βου­λώ­σουν λοι­πόν για­τί οι λαοί γνω­ρί­ζουν πολύ καλά πως γρά­φε­ται η αλη­θι­νή ιστο­ρία τους!

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο