Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Εγκληματική ρατσιστική επίθεση σε δομή που φιλοξενούνται προσφυγόπουλα στο Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης

Επί­θε­ση στη δομή φιλο­ξε­νί­ας ασυ­νό­δευ­των προ­σφυ­γό­που­λων ηλι­κί­ας 12–14 ετών  σημειώ­θη­κε χθες βρά­δυ, στο Ωραιό­κα­στρο της Θεσσαλονίκης.

Σύμ­φω­να με τον πλη­ρε­ξού­σιο δικη­γό­ρο της δομής, Θοδω­ρή Καρα­γιάν­νη, άγνω­στοι συγκε­ντρώ­θη­καν έξω από το χώρο με μαχαί­ρια, καδρό­νια και σιδε­ρο­λο­στούς, φώνα­ξαν αρχι­κά «ρατσι­στι­κά» όπως τα χαρα­κτή­ρι­σε συν­θή­μα­τα και στη συνέ­χεια επι­χεί­ρη­σαν να εισβά­λουν στο χώρο όπου φιλο­ξε­νού­νται τα προσφυγόπουλα.

Σύμ­φω­να με δημο­σιεύ­μα­τα οι δρά­στες χτύ­πη­σαν με «οργα­νω­μέ­νο σχέ­διο» ενώ φώνα­ξαν απει­λη­τι­κά συν­θή­μα­τα κατά των ανη­λί­κων. Όλα έγι­ναν λίγο μετά τις έντε­κα χθες το βρά­δυ όταν οι δρά­στες έσπα­σαν τις πόρ­τες του σπι­τιού της δομής για να βρού­νε τα παι­διά που τρέ­χα­νε έντρο­μα. Ένας από τους ανή­λι­κους πρό­σφυ­γες μετα­φέρ­θη­κε στο νοσο­κο­μείο με σοβα­ρά ανα­πνευ­στι­κά προ­βλή­μα­τα από χτυ­πή­μα­τα στο στή­θος και 3 με ελα­φρά τραύ­μα­τα δέχτη­καν πρώ­τες βοή­θειες. Η συγκε­κρι­μέ­νη δομή λει­τουρ­γεί υπό την αιγί­δα της Εκκλη­σί­ας της Ελλάδος.

Ν. Μπε­λο­γιάν­νης Ν. Πλου­μπί­δης – Στο σπί­τι των ηρώων

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο