Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ μεταφορά προσφύγων από τα νησιά, με υπερπλήρες καταμαράν (ΦΩΤΟ) #Covid-19

Απί­στευ­τες εικό­νες από τη μετα­φο­ρά μετα­να­στών και προ­σφύ­γων από τα νησιά στην ηπει­ρω­τι­κή Ελλά­δα, σε μια περί­ο­δο που όλη η χώρα βρί­σκε­ται σε καρα­ντί­να και απα­γο­ρεύ­ε­ται  συγ­χρω­τι­σμός περισ­σό­τε­ρων των δέκα ατό­μων και επι­βάλ­λε­ται από­στα­ση ανά­με­σα σε παρε­βρι­σκό­με­νους στον ίδιο χώρο ανθρώπους,.

Όπως καταγ­γέλ­λει αστυ­νο­μι­κός στο bloko.gr στις 20/03/2020 — μόλις το Σάβ­βα­το που γινό­ταν λόγος γι’ αυτούς που φεύ­γουν στην επαρ­χία και στα νησιά — με δια­τα­γή της ηγε­σί­ας της Ελλη­νι­κής αστυ­νο­μί­ας έγι­νε μετα­φο­ρά («μετα­γω­γή») 374 μετα­να­στών και προ­σφύ­γων με πλοίο  τύπου κατα­μα­ράν (κλει­στό χωρίς να υπάρ­χει πρό­σβα­ση σε ανοι­χτό κατά­στρω­μα).  374 πρό­σφυ­γες και μετα­νά­στες και 40 αστυ­νο­μι­κοί συνο­δοί. Το πλοίο ξεκί­νη­σε στις 10:00 της 20ής Μαρ­τί­ου από Καστε­λό­ρι­ζο με ενδιά­με­σες στά­σεις σε Ρόδο Σύμη και Κω, για να επι­βι­βα­στούν  μετα­νά­στες, με τελι­κό προ­ο­ρι­σμό το λιμά­νι της Ραφή­νας. Το πλοίο είναι και έχει χωρη­τι­κό­τη­τα 394 άτομα.

Ανα­ρω­τιέ­ται κανείς πώς μπο­ρεί να δια­σφα­λι­στεί υπό τις παρού­σες συν­θή­κες και ε την υπ’ αυτόν τον τρό­πο μετα­φο­ρά, η πιθα­νό­τη­τα της δια­σπο­ράς του κορο­ναϊο. Όπως βλέ­πε­τε στις φωτο­γρα­φί­ες είναι αδύ­να­τον να υπάρ­ξουν τα κατάλ­λη­λα μέτρα για την μη μετά­δο­ση του ιού.

Πρό­κει­ται για μια εγκλη­μα­τι­κή αδια­φο­ρία από τη μεριά των αρχών, η οποία δε σέβε­ται την υγεία και τη ζωή προ­σφύ­γων, μετα­να­στών και αστυ­νο­μι­κών αλλά θέτει και κίν­δυ­νο και τη δημό­σια υγεία.

metafora prosfugon1 metafora prosfugon2 metafora prosfugon3 metafora prosfugon4 metafora prosfugon5 metafora prosfugon7 metafora prosfugon8

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο