Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Εγκλημα στα Τέμπη: Ολοι στις 11 πμ στο συλλαλητήριο στο Σύνταγμα — «Όλων των νεκρών να γίνουμε η φωνή»

Συλ­λα­λη­τή­ριο στην Αθή­να, στις 11 π.μ. στο Σύνταγ­μα για την τρα­γω­δία στα Τέμπη. Κάλε­σμα μαζι­κής συμ­με­το­χής απευ­θύ­νουν σιδη­ρο­δρο­μι­κοί, φοι­τη­τές, μαθη­τές, σωμα­τεία και φορείς.

Στο συλ­λα­λη­τή­ριο καλούν μετα­ξύ άλλων: Το Εργα­τι­κό Κέντρο Πει­ραιά, το Εργα­τι­κό Κέντρο Λαυ­ρί­ου — Ανα­το­λι­κής Αττι­κής, η Ομο­σπον­δία Εργα­ζο­μέ­νων στο Φάρ­μα­κο, τα ναυ­τερ­γα­τι­κά σωμα­τεία ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, ΠΕΕΜΑΓΕΝ, ΠΕΠΡΝ, ΠΕΣ/ΝΑΤ, το Συν­δι­κά­το Φαρ­μά­κου Αττι­κής, το κλα­δι­κό Σωμα­τείο Χρη­μα­το­πι­στω­τι­κού, η Ένω­ση ΕΒΕ Ελευ­σί­νας, η Ένω­ση Εργα­ζο­μέ­νων ΗΛΠΑΠ, Πανελ­λή­νια Ομο­σπον­δία Εργα­ζο­μέ­νων στην Ειδι­κή Αγω­γή, το Συν­δι­κά­το Χημι­κής βιο­μη­χα­νί­ας Αττι­κής, η ΕΕΔΥΕ, o Συν­δέ­σμος Επαγ­γελ­μα­τιών, Βιο­τε­χνών και Εμπό­ρων Αχαρ­νών, το Συν­δι­κά­το Οικο­δό­μων Αθή­νας, η ΟΒΣΑ, η Ένω­ση Συλ­λό­γων Γονέ­ων και Κηδε­μό­νων Και­σα­ρια­νής, ο Σύλ­λο­γος Εκπαι­δευ­τι­κών ΠΕ Βύρω­να — Και­σα­ρια­νής — Παγκρα­τί­ου «Ρόζα Ιμβριώ­τη», η Ομο­σπον­δία Γονέ­ων Αττι­κής, ο Σύλ­λο­γος Εργα­ζο­μέ­νων νοσο­κο­μεί­ου «Μετα­ξά», ο Σύλ­λο­γος Εκπαι­δευ­τι­κών «Σωκρά­της», ο Σύλ­λο­γος Εκπαι­δευ­τι­κών «Γ. Σεφέ­ρης», το Σωμα­τείο Ηλε­κτρο­δη­γών και λοι­πών εργα­ζο­μέ­νων κίνη­σης ΣΤΑΣΥ ΑΕ, το Σωμα­τείο Καθα­ρι­στών-στριών Πει­ραιά και Νήσων.

Λεωφορεία για το Σύνταγμα

Για το συλ­λα­λη­τή­ριο δρο­μο­λο­γού­νται λεω­φο­ρεία από τις εξής περιοχές:

–Άνω Λιό­σια, στις 9.30 π.μ., τρι­γω­νι­κή πλα­τεία (όπι­σθεν δημαρχείου)
–Ασπρό­πυρ­γος, στις 10 π.μ., από παραλία
–Ελευ­σί­να, στις 9.45 π.μ., δημο­τι­κό πάρκινγκ
–Κόκ­κι­νος Μύλος, στις 9.45 π.μ., Τρι­γω­νι­κή Πλατεία
–Μενί­δι, στις 9.45 π.μ., πλα­τεία Καράβου
–Ολυ­μπια­κό Χωριό, στις 9.30 π.μ., από Κακλα­μα­νά­κη 21

24ωρη απεργία σήμερα σε Μετρό και ΗΣΑΠ — Οι συρμοί θα κινηθούν 9:00–16:00 για διευκόλυνση των διαδηλωτών

Σε 24 απερ­γία προ­χω­ρά σήμε­ρα, Κυρια­κή, στις Γραμ­μές 1,2 και 3 του Μετρό, το Σωμα­τείο Ηλε­κτρο­δη­γών και λοι­πών εργα­ζο­μέ­νων κίνη­σης ΣΤΑΣΥ ΑΕ, απευ­θύ­νο­ντας κάλε­σμα για συμ­με­το­χή στο παλ­λαϊ­κό συλ­λα­λη­τή­ριο στις 11 π.μ. στο Σύνταγ­μα. Ταυ­τό­χρο­να, το Σωμα­τείο ενη­με­ρώ­νει ότι οι συρ­μοί θα κινη­θούν από τις 9 π.μ. έως τις 4 μ.μ., προς διευ­κό­λυν­ση της προ­σέ­λευ­σης των δια­δη­λω­τών στη συγκέντρωση.

Ακι­νη­το­ποι­η­μέ­να το Σαβ­βα­το­κύ­ρια­κο τα τρέ­να και ο προ­α­στια­κός λόγω της 48ωρης απερ­γί­ας των Σωμα­τεί­ων Εργα­ζο­μέ­νων στον σιδη­ρό­δρο­μο. Κανο­νι­κά θα λει­τουρ­γή­σει το τραμ.

 

«Ναι, αλλά ο Στά­λιν…», του Νίκου Μόττα

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο