Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΕΓΚΛΗΜΑ: 16 νεκροί — Δολοφονεί εν ψυχρώ άμαχους διαδηλωτές Παλαιστίνιους το κράτος δολοφόνος Ισραήλ (Συνεχής ενημέρωση)

Ισραη­λι­νοί δολο­φό­νη­σαν εν ψυχρώ σήμε­ρα και μέχρι τώρα του­λά­χι­στον 16 Παλαι­στί­νιους κατά μήκος των συνό­ρων της Λωρί­δας της Γάζας, δήλω­σαν αξιω­μα­τού­χοι στον τομέα της υγεί­ας, καθώς οι δια­δη­λω­τές συνέρ­ρευ­σαν στα σύνο­ρα την ημέ­ρα οι Ηνω­μέ­νες Πολι­τεί­ες ετοι­μά­ζο­νται να ανοί­ξουν την πρε­σβεία τους στην Ιερουσαλήμ.

ΔΟΛΟΦΟΝΕΙ ΑΣΤΑΜΑΤΗΤΑ Παλαι­στί­νιους το κρά­τος δολο­φό­νος ΙΣΡΑΗΛ – 25 Νεκροί (Συνε­χής ενημέρωση)

Οι δια­δη­λώ­σεις εντά­θη­καν λόγω της 70ής επε­τεί­ου της ίδρυ­σης του Ισρα­ήλ με τα μεγά­φω­να σε τεμέ­νη της Γάζας να καλούν τους Παλαι­στί­νιους να συμ­με­τά­σχουν στη «Μεγά­λη πορεία της επι­στρο­φής». Μαύ­ρος καπνός από ελα­στι­κά αυτο­κι­νή­των που καί­νε οι δια­δη­λω­τές υψώ­νε­ται στον ουρα­νό στα σύνορα.

«Σήμε­ρα είναι η μεγά­λη ημέ­ρα όταν θα περά­σου­με τον φρά­χτη και θα πού­με στο Ισρα­ήλ και σε όλο τον κόσμο ότι δεν θα δεχθού­με να είμα­στε πάντα υπό κατο­χή», δήλω­σε ο δάσκα­λος Επι­στή­μης στη Γάζα, Άλι, ο οποί­ος δεν θέλη­σε να δώσει το επώ­νυ­μό του.

«Πολ­λοί μπο­ρεί να γίνουν μάρ­τυ­ρες σήμε­ρα, αλλά ο κόσμος θα ακού­σει το μήνυ­μά μας. Η κατο­χή πρέ­πει να τελειώ­σει», είπε.

Ισραη­λι­νοί στρα­τιώ­τες σκό­τω­σαν σήμε­ρα 16 Παλαι­στί­νιους, περι­λαμ­βα­νο­μέ­νου και ενός 14χρονου αγο­ριού και ενός άνδρα σε ανα­πη­ρι­κό αμα­ξά­κι, και περί­που 500 δια­δη­λω­τές έχουν τραυ­μα­τι­στεί, του­λά­χι­στον 200 από αλη­θι­νά πυρά, δήλω­σαν αξιω­μα­τού­χοι στον τομέα της υγείας.

Οι δια­μαρ­τυ­ρί­ες πρό­κει­ται να κορυ­φω­θούν αύριο Τρί­τη, την ημέ­ρα που οι Παλαι­στί­νιοι θρη­νούν για τη «Νάκ­μπα» (Κατα­στρο­φή), όταν εκα­το­ντά­δες χιλιά­δες απ’ αυτούς εκδιώ­χθη­καν το 1948 από τα σπί­τια τους.

Ο ισραη­λι­νός στρα­τός έχει δηλώ­σει πως οι στρα­τιώ­τες του υπε­ρα­σπί­ζο­νται τα σύνο­ρα και ανοί­γουν πυρ βάσει των κανό­νων εμπλοκής.

Παλαι­στί­νιοι αυτό­πτες μάρ­τυ­ρες δήλω­σαν πως ισραη­λι­νά αερο­σκά­φη έρι­ξαν επί­σης σήμε­ρα εύφλε­κτο υλι­κό για να κάψουν ελα­στι­κά που δια­δη­λω­τές είχαν στι­βά­ξει για να τους βάλουν φωτιά και να τα αφή­σουν να κυλή­σουν προς τον φράκτη.

Οι Ισραη­λι­νοί έρι­ξαν επί­σης δακρυ­γό­να σε ανθρώ­πους που βρί­σκο­νταν στους καταυ­λι­σμούς από σκη­νές οι οποί­οι έχουν ξεφυ­τρώ­σει κατά μήκος των συνό­ρων, δήλω­σαν αυτό­πτες μάρτυρες.

Ο Ναφτά­λι Μπέ­νετ, ο ισραη­λι­νός υπουρ­γός Παι­δεί­ας, δήλω­σε στο ισραη­λι­νό ραδιό­φω­νο πως το Ισρα­ήλ θα αντι­με­τω­πί­σει τον φρά­κτη στη Γάζα σαν ένα «Σιδε­ρέ­νιο Τεί­χος» και όποιον το πλη­σιά­σει ως «τρο­μο­κρά­τη».

Εγκαι­νιά­ζε­ται σήμε­ρα η πρε­σβεία των ΗΠΑ στην Ιερου­σα­λήμ ελλεί­ψει συναί­νε­σης – Απει­λη­τι­κές προει­δο­ποι­ή­σεις από το Ισραήλ

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο