Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

«Εγώ είμαι το κράτος»…

Η Ενω­ση Αστυ­νο­μι­κών Δυτι­κής Αττι­κής εξέ­δω­σε ανα­κοί­νω­ση, στην προ­σπά­θειά της να δικαιο­λο­γή­σει την απα­ρά­δε­κτη συμπε­ρι­φο­ρά των αστυ­νο­μι­κών στο «Θριά­σιο» Νοσο­κο­μείο. Το περιε­χό­με­νο της ανα­κοί­νω­σης θυμί­ζει άλλες επο­χές και τη δια­περ­νά­ει η αντί­λη­ψη «εγώ είμαι το κράτος»…

Η ανα­κοί­νω­ση της Ενω­σης θέλει να «δικαιο­λο­γή­σει» και να δώσει συνέ­χεια στην απα­ρά­δε­κτη επι­χεί­ρη­ση που στή­θη­κε από τους αστυ­νο­μι­κούς για να αντι­με­τω­πί­σουν το αίτη­μα της για­τρού, προς αστυ­νο­μι­κό φρου­ρό που συνό­δευε κρα­τού­με­νο ασθε­νή, να μην οπλο­φο­ρεί μέσα στην Ψυχια­τρι­κή Κλι­νι­κή του νοσο­κο­μεί­ου. Η για­τρός μάλι­στα επε­σή­μα­νε στους αστυ­νο­μι­κούς το γεγο­νός ότι στο Νοσο­κο­μείο του Ρίου ασθε­νής αυτο­κτό­νη­σε, αρπά­ζο­ντας το όπλο αστυ­νο­μι­κού που τον συνόδευε.

Στην ανα­κοί­νω­ση της Ενω­σης δεν γίνε­ται καμία ανα­φο­ρά σχε­τι­κά με τους αστυ­νο­μι­κούς φρου­ρούς κρα­του­μέ­νων ασθε­νών. Σύμ­φω­να λοι­πόν με τη σχε­τι­κή νομο­θε­σία (ΠΔ 215/2006 — ΦΕΚ 217/Α’/12.10.2006), οι αστυ­νο­μι­κοί πρέ­πει να εισέρ­χο­νται άοπλοι σε ειδι­κές μονά­δες, όπως αυτο­νό­η­τα είναι οι ψυχια­τρι­κές πτέρυγες.

Το ΔΣ της Ενω­σης έχει ευθύ­νες για το απα­ρά­δε­κτο περιε­χό­με­νο της ανα­κοί­νω­σης. Τέλος, σχε­τι­κά με όσα ανα­φέ­ρει η ανα­κοί­νω­ση για την πολι­τι­κή τοπο­θέ­τη­ση της για­τρού Αφρο­δί­της Ρέτζιου, προ­έ­δρου της Ομο­σπον­δί­ας Ενώ­σε­ων Νοσο­κο­μεια­κών Για­τρών Ελλά­δας (ΟΕΝΓΕ) και στε­λέ­χους του ΚΚΕ, καλά θα κάνει το ΔΣ της Ενω­σης να είναι πιο προ­σε­κτι­κό. Για­τί ουδέ­πο­τε το ΚΚΕ έχτι­σε πολι­τι­κές ή συν­δι­κα­λι­στι­κές καριέ­ρες όπως ανα­φέ­ρουν. Αλλοι κάνουν καριέ­ρες με την κατα­πά­τη­ση των λαϊ­κών ελευ­θε­ριών και δικαιω­μά­των του λαού. Το ΚΚΕ αυτά στα­θε­ρά και ατα­λά­ντευ­τα τα υπερασπίζεται.

Γιώρ­γος ΠΑΛΙΟΥΡΑΣ
Υπο­στρά­τη­γος ΕΛ.ΑΣ. ε.α.

Πηγή: Ριζο­σπά­στης

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο