Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΕΔΥΕΘ: Αντιιμπεριαλιστική – αντιπολεμική εκδήλωση στο Λαγκαδά

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΙΡΗΝΗΣ ΛΑΓΚΑΔΑ – ΕΔΥΕΘ

ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ – ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟ ΛΑΓΚΑΔΑ

3 ΙΟΥΝΗ 2018

Η Επι­τρο­πή Ειρή­νης Λαγκα­δά και η Επι­τρο­πή για τη Διε­θνή Ύφε­ση και Ειρή­νη Θεσσαλονίκης

οργα­νώ­νουν την Κυρια­κή, 3 Ιού­νη και ώρα 11:30πμ στην κεντρι­κή πλα­τεία του Λαγκαδά

αντι­ι­μπε­ρια­λι­στι­κή – αντι­πο­λε­μι­κή εκδήλωση.

Όχι στη χρή­ση του ΠΕΔΙΟΥ ΒΟΛΗΣ ΑΣΚΟΥ – ΠΡΟΦΗΤΗ από το ΝΑΤΟ!

Η εκδή­λω­ση γίνε­ται, για να δια­μαρ­τυ­ρη­θούν οι δυνά­μεις του αντι­ι­μπε­ρια­λι­στι­κού – αντι­πο­λε­μι­κού κινή­μα­τος ειρή­νης της περιο­χής μας, για τη χρή­ση του ΠΕΔΙΟΥ ΒΟΛΗΣ ΑΣΚΟΥ — ΠΡΟΦΗΤΗ ως πεδίο άσκη­σης του ΝΑΤΟ με όλες τις αρνη­τι­κές συνέ­πειες που έχει αυτό για το λαό της περιοχής.

Το Πεδίο Βολής ανή­κει στον ελλη­νι­κό στρα­τό. Χρη­σι­μο­ποιεί­ται ωστό­σο όλο και πιο έντο­να από τις ΝΑΤΟϊ­κές δυνά­μεις που βρί­σκο­νται στη χώρα μας, για ασκή­σεις κι εκπαι­δεύ­σεις, με σκο­πό την διε­ξα­γω­γή στρα­τιω­τι­κών επεμ­βά­σε­ων και πολέ­μων ενά­ντια σε λαούς και χώρες, με τους οποί­ους ο λαός μας δεν έχει να χωρί­σει τίποτε.

Το δόγ­μα του ελλη­νι­κού στρα­τού – ενταγ­μέ­νο μέσα στις επι­διώ­ξεις του ΝΑΤΟ – έχει μετα­τρα­πεί σε καθα­ρά επι­θε­τι­κό και στο­χεύ­ει στην προ­ώ­θη­ση των συμ­φε­ρό­ντων των ευρω-αμε­ρι­κα­νι­κών μονο­πω­λί­ων για την αρπα­γή του πλού­του και του ιδρώ­τα των λαών. Τα στρα­τευ­μέ­να παι­διά του λαού μας εκπαι­δεύ­ο­νται και προ­ε­τοι­μά­ζο­νται, για να απο­στα­λούν στα πέρα­τα του κόσμου, αντί να έχουν ένα και μονα­δι­κό μέλη­μα, την υπε­ρά­σπι­ση των συνό­ρων της πατρί­δας μας. Μετα­τρέ­πο­νται έτσι σε μισθο­φό­ρους, που θα απο­στα­λούν για να σκο­τώ­σουν και να σκο­τω­θούν για τα συμ­φέ­ρο­ντα των ξένων μονο­πω­λί­ων και για τις επι­διώ­ξεις γεω­στρα­τη­γι­κής ανα­βάθ­μι­σης της ελλη­νι­κής άρχου­σας τάξης και των επι­χει­ρη­μα­τι­κών της ομί­λων. Το σύνθημα:

ΟΙ ΦΑΝΤΑΡΟΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΠΑΙΔΙΑ – ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝΕ ΔΟΥΛΕΙΑ!

πρέ­πει να γίνει στό­χος πάλης του λαού και της νεο­λαί­ας, των μαζι­κών οργα­νώ­σε­ων του λαϊ­κού κινή­μα­τος, για την άμε­ση επι­στρο­φή όλων των Ελλή­νων στρα­τιω­τι­κών που βρί­σκο­νται εκτός των συνό­ρων, για το άμε­σο κλεί­σι­μο όλων των ξένων Βάσε­ων, Στρα­τη­γεί­ων και Στρα­το­πέ­δων εκπαί­δευ­σης. Καμία αλλα­γή των συνό­ρων, έξω από τους δολο­φο­νι­κούς οργα­νι­σμούς ΝΑΤΟ και ΕΕ.

Η μακρο­χρό­χρο­νη χρή­ση του Πεδί­ου Βολής Ασκού-Προ­φή­τη έχει δημιουρ­γή­σει τερά­στια προ­βλή­μα­τα στην καθη­με­ρι­νή ζωή και την υγεία των κατοί­κων της περιο­χής. Δεν είναι λίγες οι φορές, που έχουν χαθεί ζωές, άνθρω­ποι έχουν τραυ­μα­τι­στεί σοβα­ρά κι έχουν ακρω­τη­ρια­στεί από τα άσκα­στα βλή­μα­τα ή νάρ­κες, φωτιές έχουν προ­κλη­θεί στις δασι­κές εκτά­σεις γύρο από το πεδίο βολής.

Υπο­στη­ρί­ζου­με το δίκαιο και χρό­νιο αίτη­μα των κατοί­κων της περιο­χής για απο­μά­κρυν­ση του πεδί­ου βολής. Απαι­τού­με άμε­σα να κλεί­σει για τους ΝΑΤΟϊ­κούς δολο­φό­νους, που ασκού­νται εκεί.

Οι φίλοι και τα μέλη της ΕΔΥΕΘ θα μετα­βούν στο Λαγκα­δά με αυτοκινητοπομπή,

που θα ξεκι­νή­σει την Κυρια­κή, 3 Ιού­νη, ώρα 10:00πμ μπρο­στά από

το Στρα­τό­πε­δο «Παύ­λου Μελά» στη Θεσσαλονίκη.

Θεσ­σα­λο­νί­κη, 1 Ιού­νη 2018

Το Γρα­φείο Τύπου της ΕΔΥΕΘ

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο