Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΕΔΥΕΘ: Αντιιμπεριαλιστική κινητοποίηση στο στρατόπεδο στη Νέα Σάντα Κιλκίς την Κυριακή 20 Μάη

Η Επι­τρο­πή Ειρή­νης Κιλ­κίς και η Επι­τρο­πή για τη Διε­θνή Ύφε­ση και Ειρή­νη Θεσ­σα­λο­νί­κης (ΕΔΥΕΘ) οργα­νώ­νουν την Κυρια­κή, 20 Μάη και ώρα 11:30 πμ εκδή­λω­ση μπρο­στά στο Στρα­τό­πε­δο της 71ης Αερο­με­τα­φε­ρό­με­νης Ταξιαρ­χί­ας, που βρί­σκε­ται στη Νέα Σάντα Κιλκίς. 

Οι φίλοι και τα μέλη της ΕΔΥΕΘ θα μετα­βούν στη Νέα Σάντα με αυτο­κι­νη­το­πο­μπή, που θα ξεκι­νή­σει το πρωί στις 10:00 πμ, μπρο­στά από το Στρα­τό­πε­δο «Παύ­λου Μελά» στη Θεσσαλονίκη.

Η εκδή­λω­ση γίνε­ται, για να δια­μαρ­τυ­ρη­θούν οι δυνά­μεις του αντι­ι­μπε­ρια­λι­στι­κού – αντι­πο­λε­μι­κού κινή­μα­τος ειρή­νης της περιο­χής μας, για τη χρή­ση του συγκε­κρι­μέ­νου Στρα­το­πέ­δου ως πεδίο εκπαί­δευ­σης και ως ορμη­τή­ριο του ΝΑΤΟ και της Ευρω­παϊ­κής Ένω­σης στην επι­θε­τι­κή τους πολι­τι­κή ενά­ντια στους λαούς της περιο­χής και του δικού μας λαού.

Όπως είναι γνω­στό στο συγκε­κρι­μέ­νο Στρα­τό­πε­δο εδρεύ­ει ο «Σχη­μα­τι­σμός Μάχης» της ΕΕ, με την ονο­μα­σία HELBROC. Έχει ανα­λά­βει μάλι­στα «ετοι­μό­τη­τα», για να ανα­πτυ­χθεί όπου χρεια­στεί εντός του Α’ εξά­μη­νο του 2018. Στο «Battlegroup HELBROC» μετέ­χουν στρα­τιω­τι­κές δυνά­μεις από Ελλά­δα, Βουλ­γα­ρία, Ρου­μα­νία, Κύπρο και Ουκρα­νία, ενώ σύντο­μα θα περι­λη­φθούν και δυνά­μεις της Σερ­βί­ας. Ο σχη­μα­τι­σμός είναι οργα­νω­μέ­νος σύμ­φω­να με τα Νατοϊ­κά πρότυπα.

Σύμ­φω­να με το ΓΕΕΘΑ, ο HELBROC «στη­ρί­ζε­ται σε δυνά­μεις και μέσα, που τηρού­νται σε υψη­λή ετοι­μό­τη­τα, ώστε να ανα­πτυ­χθούν εντός 5 — 10 ημε­ρών από τη λήψη από­φα­σης της ΕΕ». Αν και στο στρα­τιω­τι­κό σκέ­λος της ΕΕ έχουν οργα­νω­θεί και άλλοι σχη­μα­τι­σμοί μάχης, ο HELBROC κατέ­χει ιδιαί­τε­ρη σημα­ντι­κό­τη­τα λόγω της ευαί­σθη­της γεω­στρα­τη­γι­κής θέσης της χώρας μας. Είναι γνω­στό επί­σης, ότι οι σχη­μα­τι­σμοί μάχης της ΕΕ δημιουρ­γή­θη­καν, για να επι­τρέ­ψουν στην ΕΕ να αντι­δρά άμε­σα και απο­τε­λε­σμα­τι­κά σε περιο­χές, όπου ανα­δύ­ε­ται ή υφί­στα­ται κάποια κρίση.

Γίνε­ται κατα­νοη­τό σε όλους, ότι τα στρα­τευ­μέ­να παι­διά του λαού μας εκπαι­δεύ­ο­νται και προ­ε­τοι­μά­ζο­νται να απο­στα­λούν στα πέρα­τα του κόσμου, για να χτυ­πή­σουν χώρες και λαούς, με τους οποί­ους ο δικός μας λαός δεν έχει τίπο­τα να χωρίσει.

Τα παι­διά του ελλη­νι­κού λαού δεν πρέ­πει να μετα­τρα­πούν σε μισθο­φό­ρους, που θα απο­στα­λούν για να σκο­τώ­σουν και να σκο­τω­θούν για τα συμ­φέ­ρο­ντα των μονο­πω­λί­ων και για τις επι­διώ­ξεις γεω­στρα­τη­γι­κής ανα­βάθ­μι­σης της ελλη­νι­κής άρχου­σας τάξης.

Το σύν­θη­μα: «ΟΙ ΦΑΝΤΑΡΟΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΠΑΙΔΙΑ – ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝΕ ΔΟΥΛΕΙΑ!» πρέ­πει να γίνει στό­χος πάλης του λαού και της νεο­λαία, των μαζι­κών οργα­νώ­σε­ών του λαϊ­κού κινήματος. 

Όλοι μαζί να απαι­τή­σου­με την άμε­ση επι­στρο­φή όλων των Ελλή­νων στρα­τιω­τι­κών, που βρί­σκο­νται εκτός των συνό­ρων της πατρί­δας μας, το άμε­σο κλεί­σι­μο όλων των ξένων Βάσε­ων, Στρα­τη­γεί­ων και Στρα­το­πέ­δων εκπαί­δευ­σης. Έξω από τους δολο­φο­νι­κούς οργα­νι­σμούς ΝΑΤΟ και ΕΕ.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο