Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΕΔΥΕΘ: Διαμαρτυρία αύριο στο προξενείο των ΗΠΑ για την παρουσία του πολεμικού πλοίου «USNS YUMA»

Με αφορ­μή την παρου­σία του αμε­ρι­κα­νι­κού πολε­μι­κού πλοί­ου «USNS YUMA» στο λιμά­νι της Θεσ­σα­λο­νί­κης, η Επι­τρο­πή για την Διε­θνή Ύφε­ση και Ειρή­νη Θεσ­σα­λο­νί­κης (ΕΔΥΕΘ) καλεί σε μαζι­κή παρά­στα­ση δια­μαρ­τυ­ρί­ας, την Πέμ­πτη 28/10/2021, ώρα 12:00μ μπρο­στά στο προ­ξε­νείο των ΗΠΑ, στην οδό Τσιμισκή.

Σε Δελ­τίο Τύπου η ΕΔΥΕΘ αναφέρει:

Θεσ­σα­λο­νί­κη, Αλε­ξαν­δρού­πο­λη, Σούδα…

Όλη η Ελλά­δα ορμη­τή­ριο των νατοϊ­κών φονιά­δων ενά­ντια στους λαούς της περιοχής!

Κατέ­πλευ­σε στο λιμά­νι της Θεσ­σα­λο­νί­κης το πρωί της Τετάρ­της, παρα­μο­νές της επε­τεί­ου του ιστο­ρι­κού ΟΧΙ του λαού μας στην εισβο­λή της φασι­στι­κής Ιτα­λί­ας, το αμε­ρι­κα­νι­κό πολε­μι­κό πλοίο «USNS YUMA». Παρόν με δηλώ­σεις του και ο υπερ­δρα­στή­ριος Αμε­ρι­κα­νός πρέ­σβης Πάιατ, που μας ενη­με­ρώ­νει ότι το πλοίο θα κατα­πλεύ­σει στη συνέ­χεια στην Αλε­ξαν­δρού­πο­λη, που έχει μετα­τρα­πεί σε ορμη­τή­ριο των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ κατά της Ρωσί­ας. Μέσω της Αλε­ξαν­δρού­πο­λης θα ανα­χω­ρή­σουν προς Βουλ­γα­ρία και Ρου­μα­νία στρα­τιω­τι­κός εξο­πλι­σμός και προ­σω­πι­κό, μεγά­λος αριθ­μός μαχη­τι­κών και μετα­γω­γι­κών ελι­κο­πτέ­ρων, εκα­το­ντά­δες οχή­μα­τα και κοντέι­νερς για τη διε­ξα­γω­γή ασκή­σε­ων των δυνά­με­ων του ΝΑΤΟ.

Πολύ γρή­γο­ρα ο λαός μας γεύ­ε­ται τα δηλη­τη­ριώ­δη «φρού­τα» της πρό­σφα­τα ανα­νε­ω­μέ­νης από την κυβέρ­νη­ση της ΝΔ Ελλη­νο­α­με­ρι­κα­νι­κής Συμ­φω­νί­ας για τις Βάσεις, που είχε δια­πραγ­μα­τευ­τεί και συμ­φω­νή­σει αρχι­κά η κυβέρ­νη­ση του ΣΥΡΙΖΑ. Πολύ γρή­γο­ρα επι­βε­βαιώ­νο­νται στην πρά­ξη αυτά για τα οποία προει­δο­ποιεί εδώ και χρό­νια το αντι­ι­μπε­ρια­λι­στι­κό – αντι­πο­λε­μι­κό κίνη­μα της χώρας μας, η Ελλη­νι­κή Επι­τρο­πή για τη Διε­θνή Ύφε­ση και Ειρή­νη (ΕΕΔΥΕ).

Για τα συμ­φέ­ρο­ντα της αστι­κής τάξης της χώρας μας η Ελλά­δα μετα­τρέ­πε­ται σε προ­γε­φύ­ρω­μα και ορμη­τή­ριο του ΝΑΤΟ και της ΕΕ ενά­ντια σε χώρες και λαούς της περιο­χής. Ταυ­τό­χρο­να όμως γίνε­ται και στό­χος – μαγνή­της απα­ντη­τι­κών χτυ­πη­μά­των απ’ αυτούς που θα δεχτούν επι­θέ­σεις. Αυτή είναι η ασφά­λεια που οι ποι­κι­λώ­νυ­μες στρα­τιω­τι­κές συμ­φω­νί­ες, οι ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ προ­σφέ­ρουν στο λαό μας.

Η ΕΕΔΥΕ καλεί και πάλι τους φορείς του λαϊ­κού κινή­μα­τος, τους εργα­ζό­με­νους, τις γυναί­κες, τους νέους και τις νέες, τον κάθε άνθρω­πο καλής θέλη­σης να αντι­δρά­σου­με μαζι­κά ενά­ντια στα σχέ­δια των ιμπε­ρια­λι­στών, ενά­ντια στην πολι­τι­κή της ελλη­νι­κής αστι­κής τάξης, της κυβέρ­νη­σης και των κομ­μά­των που την υπη­ρε­τούν, που εμπλέ­κουν τη χώρας μας στις ιμπε­ρια­λι­στι­κές επεμ­βά­σεις και πολέμους.

Θεσ­σα­λο­νί­κη

27/10/2021

che guevara 008

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο