Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΕΔΥΕΘ: Κάλεσμα για το Συλλαλητήριο 28.03.2018

ΚΑΛΕΣΜΑ ΜΑΖΙΚΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΠΑΜΕ

Τετάρ­τη, 28 Μάρ­τη 2018, 6 μ.μ., στην πλ. Δημο­κρα­τί­ας (πλ. Βαρδαρίου)

  Ενώ τα τύμπα­να ενός γενι­κευ­μέ­νου πολέ­μου ακού­γο­νται ολο­έ­να και πιο δυνα­τά στην περιο­χή μας και η προ­κλη­τι­κό­τη­τα της τουρ­κι­κής αστι­κής τάξης ενά­ντια στο λαό και τη χώρα μας, ενά­ντια σε άλλους λαούς της περιο­χής, αυξά­νει επι­κίν­δυ­να, μία ακό­μη φιέ­στα οργα­νώ­νει η κυβέρ­νη­ση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με το συνέ­δριο για τη λεγό­με­νη «Παρα­γω­γι­κή ανα­συ­γκρό­τη­ση της Κεντρι­κής Μακεδονίας».

 Οι μεγά­λες και απα­τη­λές υπο­σχέ­σεις των κυβερ­νό­ντων περί «δίκαι­ης ανά­πτυ­ξης» καταρ­ρέ­ουν μπρο­στά στη σκλη­ρή πραγ­μα­τι­κό­τη­τα, που βιώ­νουν καθη­με­ρι­νά οι εργα­ζό­με­νοι και οι λαϊ­κές οικο­γέ­νειες, τα συμ­φέ­ρο­ντα των οποί­ων δεν ταυ­τί­ζο­νται με αυτά των μεγά­λων επι­χει­ρη­μα­τι­κών ομί­λων. Το «ανα­πτυ­ξια­κό» τους συνέ­δριο δε θα ασχο­λη­θεί με τα προ­βλή­μα­τα και τις αγω­νί­ες του λαού, αλλά με την ικα­νο­ποί­η­ση των συμ­φε­ρό­ντων του κεφα­λαί­ου και μόνο.

 Η ΕΔΥΕΘ στη­ρί­ζει την αγω­νι­στι­κή αντί­δρα­ση των ταξι­κών Σωμα­τεί­ων και Ομο­σπον­διών των εργα­ζο­μέ­νων του ιδιω­τι­κού και δημό­σιου τομέα της περιο­χής, ενά­ντια στην κυβερ­νη­τι­κή φιέ­στα. Στη­ρί­ζει την οργά­νω­ση της λαϊ­κής αντε­πί­θε­σης, ως μόνη απά­ντη­ση στην απά­τη της ψευ­δε­πί­γρα­φης «δίκαι­ης ανά­πτυ­ξης». Απευ­θύ­νει κάλε­σμα για μαζι­κή συμ­με­το­χή στο Συλ­λα­λη­τή­ριο, που οργα­νώ­νουν στις 28/03/2018, 6 μ.μ., στην πλ. Δημο­κρα­τί­ας (πλ. Βαρδαρίου). 

 Ο αγώ­νας ενά­ντια στην εμπλο­κή της Ελλά­δας στους ιμπε­ρια­λι­στι­κούς σχε­δια­σμούς και πολέ­μους είναι άρρη­κτα δεμέ­νος με τον αγώ­να των εργα­ζο­μέ­νων ενά­ντια στην πολι­τι­κή της κυβέρ­νη­σης, η οποία τσα­κί­ζει μισθούς, συντά­ξεις, εργα­τι­κά δικαιώ­μα­τα με τον ίδιο ζήλο, που προ­ω­θεί την περι­βό­η­τη «γεω­στρα­τη­γι­κή ανα­βάθ­μι­ση», για να εξυ­πη­ρε­τή­σει τα συμ­φέ­ρο­ντα της πλουτοκρατίας.

 Η κυβέρ­νη­ση προ­βά­λει, ότι ο λαός δήθεν θα έχει όφε­λος από τη μετα­τρο­πή της Ελλά­δας σε ενερ­γεια­κό και δια­με­τα­κο­μι­στι­κό κόμ­βο. Ωφε­λη­μέ­να θα είναι όμως μόνο τα μονο­πω­λί­ων των ΗΠΑ – ΕΕ. Στην πραγ­μα­τι­κό­τη­τα η χώρα μας μετα­τρέ­πε­ται σε ένα τερά­στιο ιμπε­ρια­λι­στι­κό ορμη­τή­ριο ενά­ντια στους λαούς της περιο­χής. Οι περι­βό­η­τες «επεν­δύ­σεις» τους, βαδί­ζουν χέρι-χέρι με τη δημιουρ­γία νέων αμε­ρι­κα­νο­να­τοϊ­κών στρα­τιω­τι­κών εγκα­τα­στά­σε­ων, βάσε­ων και υπο­δο­μών, όπως γίνε­ται στο Λιμά­νι της Αλε­ξαν­δρού­πο­λης και στο Ναυ­πη­γείο του Νεω­ρί­ου της Σύρου.

 Οι περιο­ρι­σμοί των λαϊ­κών ανα­γκών, οι περι­κο­πές πόρων για τους άνερ­γους, για την παι­δεία, την υγεία και την πρό­νοια είναι σε άμε­ση σχέ­ση με την κυβερ­νη­τι­κή γεν­ναιο­δω­ρία για τις υπέ­ρο­γκες ΝΑΤΟϊ­κές δαπά­νες, με τη διά­θε­ση τερά­στιων ποσών για τον εκσυγ­χρο­νι­σμό των F‑16 και το ορα­τό ενδε­χό­με­νο αγο­ράς και νέων οπλι­κών συστη­μά­των. Το ΝΑΤΟ και η ΕΕ με γορ­γούς ρυθ­μούς προ­ω­θούν την πλή­ρη ΝΑΤΟ­ποί­η­ση των Βαλ­κα­νί­ων, για να κατα­κτή­σουν καλύ­τε­ρες θέσεις και υπε­ρο­χή ένα­ντι της Ρωσ­σί­ας και της Κίνας στην περιο­χή. Είναι έκδη­λη η πρε­μού­ρα του πρω­θυ­πουρ­γού ν’ απο­δεί­ξει, ότι είναι ο καλύ­τε­ρος σημαιο­φό­ρος του ΝΑΤΟ στην περιο­χή. Μετά την επί­σκε­ψή του στις ΗΠΑ, πέρ­σι τον Οκτώ­βρη, προ­ω­θεί ένα – ένα όλα τα βρώ­μι­κα σχέ­διά τους.

Καλού­με το λαό σε συσπεί­ρω­ση και αγώ­να. Προ­χω­ρά­με μπρο­στά, με εμπι­στο­σύ­νη στις αστεί­ρευ­τες δυνά­μεις του. Αγω­νι­ζό­μα­στε ενά­ντια στον ιμπε­ρια­λι­σμό και τους πολέ­μους, που γεν­νά, για να γίνει ο λαός μας νοι­κο­κύ­ρης στον τόπο του, για ειρή­νη με κοι­νω­νι­κή δικαιοσύνη.

22 Μάρ­τη 2018

Το γρα­φείο τύπου της ΕΔΥΕΘ

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο