Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΕΔΥΕΘ: Καλεί σε συλλαλητήριο ενάντια στη διέλευση αμερικανοΝΑΤΟικού εξοπλισμού από το λιμάνι Θεσσαλονίκης

Συλ­λα­λη­τή­ριο ενά­ντια στη διέ­λευ­ση αμε­ρι­κα­νο­ΝΑ­ΤΟι­κών ελι­κο­πτέ­ρων και εξο­πλι­σμού από το λιμά­νι της Θεσ­σα­λο­νί­κης διορ­γα­νώ­νει η Επι­τρο­πή για τη Διε­θνή Ύφε­ση και Ειρή­νη Θεσ­σα­λο­νί­κης (ΕΔΥΕΘ) και καλεί το λαό της πόλης, το ταξι­κό εργα­τι­κό κίνη­μα, τις μαζι­κές οργα­νώ­σεις των γυναι­κών και της νεο­λαί­ας την Πέμ­πτη 14 Φλε­βά­ρη στις 6.30 μ.μ. σε μαζι­κό συλ­λα­λη­τή­ριο, στο Άγαλ­μα του Βενιζέλου.

Σε ανα­κοί­νω­σή της η ΕΔΥΕΘ ανα­φέ­ρει: 

«Έναν “πρω­τό­τυ­πο” τρό­πο βρή­κε η κυβέρ­νη­ση του ΣΥΡΙΖΑ να μας θυμί­σει τα 20 χρό­νια της επέμ­βα­σης και του βρώ­μι­κου πολέ­μου των ΝΑΤΟ, ΗΠΑ και ΕΕ το 1999 ενά­ντια στη Γιου­γκο­σλα­βία, ενός πολέ­μου που ορι­στι­κο­ποί­η­σε τη βίαιη διά­λυ­ση του ενιαί­ου αυτού κρά­τους. Οι βάρ­βα­ροι ΝΑΤΟι­κοί βομ­βαρ­δι­σμοί προ­κά­λε­σαν δεκά­δες χιλιά­δες θύμα­τα (νεκρούς και τραυ­μα­τί­ες), πολ­λά από τα οποία ήταν μικρά και ανυ­πε­ρά­σπι­στα παι­διά και άμα­χοι, κατέ­στρε­ψε νοσο­κο­μεία, σχο­λεία, υπο­δο­μές, εργο­στά­σια, γέφυ­ρες και δρόμους.

Οι “έξυ­πνες” ΝΑΤΟι­κές βόμ­βες απε­μπλου­τι­σμέ­νου ουρα­νί­ου μετέ­τρε­ψαν τη Γιου­γκο­σλα­βία και ολό­κλη­ρα τα Βαλ­κά­νια σε ραδιε­νερ­γή και χημι­κή χαβού­ζα, με ανυ­πο­λό­γι­στες συνέ­πειες για την υγεία όλων των λαών της περιοχής.

Τότε, ο προ­κά­το­χος του σημε­ρι­νού ΣΥΡΙΖΑ (ο λεγό­με­νος ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ), με το σύν­θη­μα “Μιλό­σε­βιτς και Κλί­ντον στα­μα­τή­στε τις ανθρω­πο­θυ­σί­ες”, εξί­σω­νε τους θύτες με τα θύμα­τα. Σήμε­ρα, ως κυβέρ­νη­ση πια, μετα­τρέ­πει όλη τη χώρα σε μια απέ­ρα­ντη βάση και ορμη­τή­ριο των ΝΑΤΟ — ΗΠΑ — ΕΕ κατά των λαών της περιοχής.

Όπως τότε η κυβέρ­νη­ση του ΠΑΣΟΚ, με την από­λυ­τη συγκα­τά­θε­ση της αντι­πο­λί­τευ­σης της ΝΔ, έτσι και σήμε­ρα η κυβέρ­νη­ση του ΣΥΡΙΖΑ μετα­τρέ­πει ουσια­στι­κά το λιμά­νι της Θεσ­σα­λο­νί­κης σε βάση των αμε­ρι­κα­νι­κών ελι­κο­πτέ­ρων και σε πύλη εισό­δου και μετα­φο­ράς στρα­τιω­τι­κού οπλισμού.

Η κυβέρ­νη­ση του ΣΥΡΙΖΑ παί­ζει επά­ξια το ρόλο του “γεω­πο­λι­τι­κού μεντε­σέ” του ιμπε­ρια­λι­σμού στην περιο­χή, αφού άλλω­στε είναι ο “καλύ­τε­ρος προ­τι­μώ­με­νος εταί­ρος” τους, όπως δηλώ­νουν τα επί­ση­μα έγγρα­φα των ΗΠΑ. Εμπλέ­κει τη χώρα και το λαό μας βαθιά στους επι­κίν­δυ­νους σχε­δια­σμούς των Αμε­ρι­κα­νο­ΝΑ­ΤΟι­κών. Με την πρό­σφα­τη Συμ­φω­νία των Πρε­σπών κόπια­σε βαριά για να μαντρώ­σει στη φυλα­κή του ΝΑΤΟ το λαό της ΠΓΔΜ, ενώ έπε­ται συνέ­χεια και για άλλους λαούς, με τη λεγό­με­νη ευρω­α­ντλα­ντι­κή ολο­κλή­ρω­ση των Δυτι­κών Βαλκανίων.

Ο ΣΥΡΙΖΑ και τα άλλα κόμ­μα­τα του αστι­κού τόξου έχουν ξεκά­θα­ρη στό­χευ­ση, την υπε­ρά­σπι­ση και ανα­βάθ­μι­ση της θέσης των ελλη­νι­κών επι­χει­ρη­μα­τι­κών ομί­λων στην περιο­χή. Ο λαός μας, ωστό­σο, είναι αυτός που πλη­ρώ­νει το λογα­ρια­σμό, μαζί με τους άλλους λαούς της περιο­χής. Τόσο σήμε­ρα στις συν­θή­κες της “ιμπε­ρια­λι­στι­κής ειρή­νης” και της οικο­νο­μι­κής κρί­σης, όσο και αύριο στις συν­θή­κες μιας αιμα­τη­ρής πολε­μι­κής ανα­μέ­τρη­σης, που τα αντι­μα­χό­με­να ιμπε­ρια­λι­στι­κά συμ­φέ­ρο­ντα μπο­ρούν να προκαλέσουν.

Ο λαός και η νεο­λαία της χώρας μας, όπως και τότε την άνοι­ξη του 1999, έτσι και σήμε­ρα πρέ­πει να ξεση­κω­θούν. Μαζί με όλους τους λαούς των Βαλ­κα­νί­ων μπο­ρούν και πρέ­πει να βάλουν φραγ­μό στα άνο­μα συμ­φέ­ρο­ντα του ιμπε­ρια­λι­σμού και στα επι­κίν­δυ­να σχέ­δια των αστι­κών τάξε­ων της περιο­χής. Να μετα­τρέ­ψου­με τα Βαλ­κά­νια σε περιο­χή φιλί­ας, συνερ­γα­σί­ας και συνα­δέλ­φω­σης των λαών».

ΚΚΕ: Καταγ­γέλ­λει τη μετα­τρο­πή του λιμα­νιού Θεσ­σα­λο­νί­κης σε ορμη­τή­ριο των ΑμερικανοΝΑΤΟικών

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο